![]() |
IMHO ta metoda opisana tutaj jest dopuszczalna, jak jesteśmy 300km od domu w "czarnej du....e" Tak wybijane po skosie łożyska powodują wyrabianie gniazd. Co to znaczy i jakie są potem konsekwencje niektórzy wiedzą.;)
Piastę należałoby podgrzać i używać ściągacza bezwładnościowego. W podgrzaną piastę łożysko można palcem wcisnąć;) Ja się na tym nie znam, ale przeczytałem to gdzieś........:) |
Cytat:
|
Niestety źle Ci sie wydaje Szymon.Jak polożysz piaste np. na rozgrzaną płytę kuchenki elektrycznej a łożysko na parę minut do lodówki to łożysko doslownie wrzucasz w piaste jakby bylo z 2 numery za małe :) i jak temp. wróca do ładu siedzi sobie ciaśniutko.Sprawdzone w praniu :Thumbs_Up:
|
Dzięki walek:Thumbs_Up::) Czasami opadam z sił;) ze starości.....;)
|
Cytat:
A starość to pojęcie bardzo względne , kto żegluje i jeździ motocyklem ma zapewnioną młodość wieczną :) , także luzuj talię ;) Jeszcze wiele mil i km przed nami. |
Dzięki Dzieju za wsparcie bo jakiegoś doła mam....Chyba trzeba dosiąść królowej, zapalić zioła i będzie OK:haha2:;)
|
Cytat:
|
To ja też jade, choć kryzysu nie mam :)
|
Cytat:
|
Pany po ilu km średnio padają łożyska kół w RD07a ? Pytam z ciekawości, nie chcąc śmiecić w ogłoszeniu Mirmila. Ja mam jeszcze oryginalne i zastanawia mnie do ilu km jeszcze wytrzymają ? (Obecnie najechane mam lekko ponad 38000 km). Mirmil napisał, że ma wsio TIP TOP (nawiązując do jego ogłoszenia - ja wymieniłem oryginalną tylną zębatkę nie wiem sam po co :mur:), a więc pytanie dotyczy pierwszej wymiany ORYGINALNYCH części.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |