![]() |
Hej Szynszyll,
no naleze do tej grupy co uwazaja ze wymiana co 25tys przy normalnym uzytkowaniu tego silnika jest w zupelnosci wystarczajaca. Gdybym jezdzil non stop w terenie, upalal do odcinki to co innego, ale moja emeryckie jazda i 150 na autobanie nie jest w stanie zajechac te 2,5 litra oleju. Niesmaruje tez lancucha i ma juz 25 000 najechane, i mysle ze pod 30 dojdzie lekko. A sens tez w tym taki ze mam wiecej na paliwo do motura wiec dalej zajade :D ps. nie namawiam nikogo do takiego jazdy tym silnikiem. Takich jak ja jest kilku dziadow i narazie pod 200tys liczniki niektorym podeszly bez problemu, przy dozwolonej konsumcji oleju. Nie namawiam na takie traktowanie tego zelastwa |
Cytat:
|
co Ty Szynszyl - to żółte to azłotek tytanu. Ten silnik nigdy sie nie zużyje.
:D |
aaaaaa... jak aaaaazłotek to przepraszam...
|
azoteeee
Cytat:
To moje? |
Cytat:
150km/h, to jest, w zależności od zębatek, ale to ok 7000rmp - a to jest prawie opór dla tego starego silnika. Żadna to oszczędność przejechać te 300km więcej, a zajechać motór 100kkm wcześniej. |
Blizniaku, no wiesz dobrze ze dziad jestem i takim pozostane ;) Mam 40 zebatke z tylu i przy 6 tys obrotow mam 150 na budziku, Na autobanie wiecej mi nie trzeba choc kto wie jakbym maszyna dala wiecej. Do tych wnioskow doszedlem razem z innymi dziadami w niemcowni co ujezdzaja afryke od 20 lat, czyli z salonu se kupili i te maszyny maja u nich dozywocie.
never touch a running system ;) |
Cytat:
|
Siema. Mam dziwne spostrzezenia co do Oleju w mojej RD04. W tamtym roku zalałem Motulem 15w50. ńie wzieła nic a była pałowana po piachu oporowo. W tym roku na wiosne zalałem znów motulem 15 w50 ale kupionym w innym sklepie. Zaczeła brać na pomste. Po ostrym pałowaniu przez ok 150 km Off po piachach i szutrach trzeba dolać 100ml albo więcej. Co sie mogło popier...olić?
|
Przestań lać motula i będziesz miał problem z głowy.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:06. |