![]() |
Nie mogłem się powstrzymać
Załącznik 32763 |
Cytat:
|
Bardzo prosta metoda, klucz nasadowy z przedłużką o tej samej średnicy co oska , zdaje sie 22
Załącznik 32765 |
Klucz jest stalowy i z ksztaltu atakuje końcówke oski z gwintem...Wybijak jest aluminiowy- miękki i nie opiera się na gwincie...
|
można też pokusić się.o akcesoryjny kapselek z uchwytem do wiciągania lub poprostu sobie taki uchwycik dospawać
|
Cytat:
|
Ważne jest wyważenie motocykla. Jeśli moto stoi na centralce, przednie koło opiera się o glebę. Trzeba coś położyć na płycie bagażnika ( w zależności ile masz paliwa w zbiornikach) żeby motor opierał się lekko na tylnym kole z możliwością przyciągnięcia go ręką żeby przednie koło lekko dotykało podłoża. Odkręcasz nakrętkę, poprzednio poluzowując dwie śrubki na prawej ladze ( patrząc na moto z przodu) Zostawiasz nakrętkę na 2-3 zwojach. Poluzowujesz dwie śrubki na lewej ladze i traktujesz z kopa w nakretkę, oska wysuwa się ok 2cm, wyciagasz ją dłonią lub kombinerkami. Mozna dodatkowo rozszeżyć płaskim śrubokretem szczeliny zciskowe na lagach. Montaż w odwrotnej kolejności.
Mnie tylko lekko wq... klocki wylatujące z zacisków, pomimo rozepchnięcia tłoczków (przy montażu) Trochę cierpliwości...:) Nie wiem z jakim momentem to wszystko się przykręca, ale ja to przykręcam lekko, to nie koło od samochodu, nie widziałem/słyszałem żeby komuś wysunęła się ośka... Po montażu nacisnij kilka razy klamkę hamulca, bo możesz wyjechać od wulkanizatora chwilowo bez hebli. powodzenia |
A ja mam chyba tylko sróbki na jednej ladze....
|
Nie możesz mieć na jednej ladze.
Z dokręcaniem to jest tak, że wkładamy oskę, i dokręcamy palcami nakrętkę. Potem zaciskamy prawą lagę żeby się ośka nie obracała i dokręcamy kluczem oskę, delikatnie. Potem ponownie odkręcamy prawą lagę i nurkujemy kilka razy widelec. Potem zkręcamy lewą lagę i prawą 10Nm. Na końcu dokręcamy ośkę. Może coś pominąłem. Chozi o to, żeby nie ścisnąć za mocno łożys i przede wszystkim pozwolić na prostopadłe ułożenie teleskopów. oczywiście jak skręcimy "po swojemu" to też pojedzie ale nie tak daleko :) |
Nie wiem jak było w poprzednich modelach Lc8, mój 2008adv tak ma:)
pozdr. |
Cytat:
P.S mam jeszcze jedno pytanie, gdzie kupic wysyłkowo, szybko, dobre klocki hamulcowe na przód do 990-tki ADV, do najbliższego serwisu mam w pip km, a moje raczej nie wytrzymają paru tysięcy, a w Albani chyba nie ma servisu Ky Ty My :P |
Ja mam bardzo dobre klocki, zostały mi po kacie - nówki oczywiscie. Mogę Ci wysłać. Nie pamietam tylko ile kosztowały.... Jesli pamietam to Ferodo sintarowe. No i najpredziej w sobote. Mozesz tez poszukać takich w necie.
|
|
Się wykręciło ;)
https://lh3.googleusercontent.com/-S...0/DSCF2154.JPG Ale w Albanii już wiedzą jak naprawiać KTM :D https://lh5.googleusercontent.com/-G...0/DSCF2163.JPG https://lh6.googleusercontent.com/-X...0/DSCF2171.JPG |
Wiedziałem, że te zdjęcia gdzieś będziesz wrzucać na fora ;) Napisz jeszcze że cały czas z zazdrością patrzyliście na to pomarańczowe brzydactwo, zwłaszcza jak popijałem kawkę w czasie Waszych serwisów:)
|
Jak spałeś wychodziliśmy pucować kata żeby broń boże się nie popsuł, bo to pomarańczowe brzydactwo cholernie się nam podoba ;) Oby tylko takie drobnostki wyskakiwały przez kolejne kilkadziesiąt kkm :bow::at: Próbowaliśmy Ci dobrać jakąś śrubę w serwisie (o ile tak to można nazwać) mercedesa, ale ni huhu :Sarcastic:
A, no i moja babcia się nie psuła. Ktoś ją popsuł przede mną :oldman: ---edit--- Ale, ale... podobno KTM musi swoje wypić ;), czyli chyba coś się popsuło. Mam dowód :umowa: 236,41km + 5.7km (rezerwa) = 242,11km Zmieściło się 9,59l Daje to 3,96l/100km :lukacz: https://lh4.googleusercontent.com/-N...0/DSCF2331.JPG https://lh6.googleusercontent.com/-7...0/DSCF2332.JPG https://lh5.googleusercontent.com/-0...0/DSCF2330.JPG |
Cytat:
|
Moja pomarańcza dziś mi wybuchła .....
|
Eeee?
Na amen? |
Adagiio, co się stało?
|
Jeżeli coś może się nie udać - nie uda się na pewno :haha2:
|
nowy bajer od KTM'a?
1 Załącznik(ów)
"FAfkulce" Adventure edition :D
Załącznik 33553 |
Jak ja lubię pomarańcze.....
|
Afryka rozstawia pomarańcze po rowach :Thumbs_Up::)
|
Puszek miszcz!
|
Duszek na dwie nawigacje królową popyla i kateemy jak pionki z szachownicy strąca :D
KLASA !!! :at::at::at: |
Duszek zamienił się w Lorda Wadera:D:D:D
|
...ważne są czyny odważne!:Thumbs_Up: :)
Pozdro Orzep |
Przy całym szacunku dla Puszka i jego umiejętności- nie wiem czym się tu zachwycać??:(
Gdyby po tym wspaniałym skoku zgrabnie przejechał między ciasno ustawionymi motocyklami, nie dotykając ich, to pierwszy i najgłośniej bił bym brawo! A tak- kurna- a jakby to były drzewa a nie lekkie motocykle????? Rozumiem,że można nie lubić jakiejś marki ale żeby zaraz taranować- czy gdyby to były afryki a nie ktm-y to też byście tak chwalili?? Jak ktoś chce być takim "miszczem" to niech podjedzie pod bar klubu MC i wypierdoli kilka harlejów a potem pogada z wlaścicielami!:-] Zdrowia! |
KTMy wyraźnie źle stanęły, a Puszek jak wiadomo niewiele widzi, dlatego jeździ z kamerką żeby sobie później wszystko dokładnie obejrzeć.
Zapewniam Cię, że Puszek dobrze wie co zrobił, chwała mu za to, że się nie szczypał, by wrzucić to na youtube. PS Trochę luzu w BB :) |
Puszek żyje. Wnioskuję z tego, że właściciele KTM'ów nie rościli pretensji :D
|
Jasne- Samborze- luz jest ważny!;)
Chciałem tylko trochę ostudzić ten entuzjazm bo nie uważam za fajne wywracania cudzych motocykli niezależnie od tego jakiej są marki czy jak je ktoś postawił- mądrze czy głupio. Nie znam się na dziczeniu po lesie- nie będę się spierał.... Przepraszam za zaśmiecanie wątku! Amen! |
Ja tam się uśmiałem i chyba o to chodziło puszkowi kiedy wrzucał film. O jeden wie co myślał gdy taranował "obcych" ;)
|
Marcin-BB Zapewniam Cię że był to niezamierzony incydent offowy i szkoda że nie ma filmiku z reakcji uczestników po wieczornym obejrzeniu materiału, śmiechu było co niemiara :haha2: . Źle odczytałeś intencje, wyluzuj :smoking:
|
W zwolnionym tempie super to wyglada i efekt koncowki daszku jak w grze jakiejs :thumbup:
|
Cytat:
Cytat:
|
Wszystko przez to, że Puszek ZDJĄŁ NOGI Z PODNÓŻKÓW !!!!! :haha2::haha2::haha2:
|
Filmik mistrz, uśmiałem się :D
|
Cytat:
|
Teraz tylko czekać na podobny filmik od Ramba, jak rozwala bemki :D
|
Mialem sprzedac afre i kupic kata,ale po w/w filmiku tylko mysle lekcje skakania/ladowania u Puszka wykupie i afra ma u mnie dozywocie
:thumbup: solidny sprzet,dla duzego zwierza jak ja :) |
Teraz już wiem przed kim chłopaki tak przez ten las uciekają :)
|
|
|
A mój się wczoraj przestraszył wody i dalej nie pojechał.
cdn... |
podrzuciłem Orzepowi, co by co by sobie pooglądał
ale tak sobie myślę że to jest idealny filmik do tego tematu :D http://www.pinkbike.com/video/137955/ |
1 Załącznik(ów)
Ja tylko patrzyłem :D:D:D:D:D
Pomarańcza poległa na Szuter Party...:D:D:D:D:D:D |
puszek Ty i tylko patrzenie ;) Widzieliśmy film z Jury :D
napisz więcej co mu zrobiłeś ?? :) |
Ja mu nic nie zrobiłem.... Urwała się śruba trzymajaca zębatkę na wałku a ta spadła....I kolega zaliczył osre blokowanie koła... Mi w afri też cos podobnego sie zdarzyło, zabezpieczenie poszło na spacer( brak kleju do śrub) ale osłona nie pozwoliła przespacerować się łańcuchowi....
|
Cytat:
Teraz już nawet nie musisz Afryką rozjeżdżać pomarańcze wystarczy spojrzenie i części odpadają :haha2: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:07. |