![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja tez bede testowal E7+ od nowego sezonu.
|
Cytat:
|
Też kupiłem E07+
Tylko przód jest nie do dostania dlatego kupiłem normalne E07. Ale Mada mówi, że i tak przód jest do dupy i lepszy będzie MT coś tam. Brałem od ziomka, który ma dojście do opon w pl. |
A czy ktoś zetknął się z Motoz'ami TRACTIONATOR GPS ? Ja stoję przed wyborem między
ADV a GPS.... Najbardziej zależy mi żeby również trakcja na mokrym była za zadowalającym poziomie, ponieważ prawie nie rozstaję się z moto i jest to mój główny środek transportu niezależnie od pogody. Z drugiej strony jak na początkującą osobę w zakresie CRF może lepiej zamówić owiane legendą TKC80 ? Od dylematy... |
Ja mam E07 I E07+ od kilku miesięcy, ale miałem wypadek samochodowy na początku listopada, który na razie spowodował, że nie mogę wsiąść na moto. Więc nie miałem za bardzo okazji na przetestowanie tych opon.
Jedno co mogę powiedzieć to moto wali się w zakręty jak szalone w porównaniu do fabrycznych Dunlopów. |
Cytat:
|
Cytat:
Edit. Tylko tył, przód zwykła E07. Do Afry chyba nie ma z tego widzę w katalogu to front jest tylko 120/70B19 60T TL [ F ]. |
Właśnie też to zauważyłem
|
Panowie przebrnalem przez wszystkie odpowiedzi w tym poście I zgupialem:)
Szukam opon na codzień z dodatkowymi właściwościami terenowymi. Z dobra trakcja na mokrym. Wiem,że każdy wybór będzie lepszy od Dunlopow. Pod uwagę biorę: *metzeler karoo street *Pirelli scorpio rst *Mitas E07 *Haidenau K60 Na wrześniowy wypad Ukraina/Rumunia będzie bardziej offowy wybor. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
Kup Continental Trial Attac 2 i będziesz zadowolony. Wiem co mówię... Nie czytaj już tych bzdur tu wypisywanych. No chyba że chcesz pomokrej trawie jezdzic
|
Cytat:
P. S. Zawsze kłamię :P Sent from my G8441 using Tapatalk |
Cytat:
:) Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Mówcie co chcecie ale przez ostatnie dwa tygodnie przestudiowałem to forum, forum adv rider, grupy na fb, YouTube i kilka innych miejsc i ile ludzi tyle opinii. Doszedłem do wniosku, że będę sam testował różne rodzaje żeby mieć rozeznanie bo inaczej chyba się nie da.
|
A ja was kicham. Na wiosne zakładam znowu fabryczne Dunlopy. Pasuja mi.
|
:lol8::lol8: prawda jest taka że ludzie zakładają byle co i tluka się po świecie a tu od stu stron dywagacje czy ta kostka czy inna. Ile już razy widziałem ludzi na kostkach na asfalcie no fajnie wygląda wtedy moto i na zwykłych oponach gdzieś na szutrach i kamieniach umiejacych jeździć i temat opon był dla nich nieistotny. Kup coś dobrego na deszcz i tyle.
|
Mysle, ze ujales bardzo delikatnie myśli niejednego, który czyta ten watek ;-) Ja już się zamykam, bo znowu ktoś się przy ognisku będzie zle wyrazal na mój temat.
|
No a jaki olej?
|
To zależy od sposobu wylaczania silnika oraz ubioru (skora/tekstyl). Do równania należy dorzucić zmienna w postaci sakw/kufrow.
|
Cytat:
|
Cytat:
Niby tak ale tyle samo warty to ten o oleju |
Cytat:
Enduro, advęczur, podjazdy na kostkach by nasi. https://i.imgur.com/CCbbr3j.jpg https://i.imgur.com/bEnFrBC.jpg I dla odmiany lokal riders. https://i.imgur.com/QnEzgth.jpg :D |
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Każdy ma złe momenty, ale mądrzeje z czasem i spieprza z toksycznego środowiska
|
A demony BMW w glowie zostają... :D
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka |
Chłopy, zmienialiście profil opony. Książkowo jest 140/80R17 na koło tylnie. Są fajne oponki, ale 150/70R17. Powinno być ok. Zwiększając szerokość opony zmniejsza się profil tak to się w autach robi.
Jeździcie na takich gumach??? |
Cytat:
Sent from my G8441 using Tapatalk |
U mnie z tyłu R17
|
To jest temat o oponach do crf1000
|
Sorry.
|
..... Coraz lepiej.... :mur:. 17cali,olej...moze pogadamy odnawialnych źródłach energii?
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Eeee tam zima. Dziś dwie paczki nakulane wokół Zatoki Puckiej:)
|
Cytat:
|
Eeee tam zima. Dziś dwie paczki nakulane wokół Zatoki Puckiej
no wl sami tak nic sie nie odezwiecie ze polatac lecicie :)next daj cyne :) |
Temat o oponach więc proszę o pomoc, poszukuję Anakee Wild na tył i...... nigdzie nie ma.
Może ktoś, coś? Pozdrawiam, Chudy :) |
Topgumy.pl jak nie mają na stanie zamowia:)
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
I tak zrobię, ale to ciekawe że nigdzie nie ma :(
|
Na 2019 wielu producentów nie podało jeszcze terminów produkcji i dostępności opon. Trzeba szukać w zapasach lub czekać.
|
No właśnie, nigdzie nie ma i zamówić nie można.
Jak żyć, wiosna już za oknem :( |
A czy jeździ ktoś na Mefo Explorerach?
|
Mefo Explorer, chyba Henry Kirgistan na niej robił.
|
Ano robił tylko mizernie to wyglądało.
https://lh3.googleusercontent.com/-q...3944.jpg?gl=PL |
Oooojjj... Trojan też ja miał i chwalił tył. Brzydko to wygląda..
|
Dla Mefo robi Heidenau. Też mieli problemy z pękającymi gumami. Z Pamiru do domu udało mi się dojechać ale kiepsko to wyglądało. Kolejny wypust już był tego mankamentu pozbawiony.
|
Anakee adventure widzieli?
Może dorównają słynnym dwójką |
Cytat:
Rynek im ucieka, więc gonią Pirelli/Metzelera |
Dzisiaj widziałem zestaw dla mnie
Przód Heidenau K60 Tyl E07+ |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:18. |