![]() |
Cytat:
Daj chwilę, bo coś serwer aktualizuje i nie mam jak dokładnie sprawdzić, ale powinno być. Jak tylko skoczy to puszczę priv. Cytat:
Jeśli coś potrzebne "pilnie" to proszę o priv. |
Cytat:
|
Ja poproszę z nowej dostawy L z długim rękawem.
Wysłane z mojego TC57 przy użyciu Tapatalka |
Zapisy czy listę uruchomimy to będzie dla każdego możliwość dopisania się potem, ale też raczej zrobię w GogleDoc... Dam znać.
Na daną chwilę z długim rękawem zostało tylko 5szt w 2XL, krótki praktycznie wszystko od S-2XL, a kalesony od XS-2XL bez rozmiaru M już. |
Ankieta zamknięta. Prawie połowa ankietowanych (46,3%) optuje za kolorem szarym i taki zostanie zamówiony. Mamy kilka odcieni do wyboru w szarości ale raczej skłaniamy sie bardziej w kierunku ciemniejszym niż jaśniejszym aby nie było zanadto widać brudu.
Dla tych, którzy są zainteresowani czarną klasyką mam taką informację, że mamy jeszcze trochę czarnego więc równolegle z produkcją szarego jeszcze będzie dostępna wersja dotychczasowa do wyczerpania zapasów. |
Cytat:
|
Nie robię na wymiar. Co znaczy chłodzące? Chłodzące to napoje znam tylko😉
|
Może już za późno, ale jestem zainteresowany koszulkami ze "starej produkcji": krótki rękaw rozmiar L 1szt. i XL 1szt. Załapię się jeszcze?
|
Cytat:
|
Coolmax ma tyle wspólnego z chłodzeniem co z colą😉. Tak robię też z coolmaxu jak o to chodzi.
|
Ale marketing nieraz działa cuda :)
|
Jasne. Pot po tobie spływa i jak cię owieje to efekt chłodzący murowany.
|
Cytat:
|
a lista to od kiedy będzie .... nie chciałbym przegapić ;-)
|
Cytat:
|
Na chłopa 190cm,szczupły to jaki rozmiar? Potrzebował bym 2xkrótki i 2xdługi rękaw i dla siebie jeszcze raz krótki rękaw i długi- L.
|
Cytat:
W T-shirt mam jeszcze na stanie, ale długi rękaw trzeba będzie poczekać, aż uszyją.. |
Ok. poszedłpriv
|
Nie że bym poganiał czy się niecierpliwił, tak z ciekawości kiedy ruszacie z produkcją?:)
|
Melonie, z produkcją będę mógł ruszyć jak materiał do mnie dotrze. Tkanina jest zamówiona ale jest jakaś obsuwa w dostawie. Jak tylko wjedzie zabieramy się za robotę.
|
Cytat:
|
Koszulki tylko. Długi i krótki. Uruchomimy jak wejdzie tkanina.
|
Cytat:
|
Emek ĂĽ nie myślałeś robić bluzy z merino tak z około 350g?
Wszystkie ciuchy które zakupiłem od ciebie sprawdzają się wyśmienicie, jednak merino jakoś do tej pory nie mialem okazji widzieć na żywo. Jaka jest Twoja dzianina? Miałeś może okazję macać produkty Janus, Bergans czy Devold? Które bardziej przypomina? |
Robione były w grupowym zakupie. Mam jedną i się sprawdza.
|
po długim użytkowaniu muszę powiedzieć ze kulkuje i trochę drapie.
Porównanie z Devold Icebreaker Janus Niestety ceny nowych powalają. ALE mam nowego Janusza i Devolda od 5 lat. Niedozajebania. ALE Imvho icebreaker to jest jeszcze inna liga jeśli idzie o cienka wełniana dzianinę. Top. Emkowa dzianina robi w sensie odprowadzania wilgoci od ciała i nieśmierdzenia. Za ta kasę jest git. O to chodzi M Ps polecam również obejrzeć decathlon. Fajne koszulki i dość trwałe. Domieszka nylonu wpływa pozytywnie na wysychalnosc. Tyle w kwestii porównania. |
Cytat:
Polecasz , czy nie te Emkowe ... ? Ja mam kilka szt... Trochę "drapią " , nie capią , czekam , aby kupić kolejne . Gacie natomiast się "puszczają " na szwie albo obok ... , może to wynik złego traktowania ..:D . Poza tym spełniają moje oczekiwania :p godz. 22. 22 .. Zdrowia Mutt |
Producent ma jedną i się sprawdza. Jakiej informacji oczekujesz ode mnie Mutt?
|
Cytat:
Bluza jest super (lekka, ciepła i rzeczywiście nie śmierdzi nawet przy dłuższym noszeniu), dlatego kilka postów wcześniej pytałem o ewentualną reedycję, bo chętnie kupilbym jeszcze sobie i rodzinie. |
Cytat:
Zadałem pytanie bo chętnie wypróbował bym emkowe merino, jednak zaplot i jego gęstość ma dla mnie duże znaczenie. Mam sweter merino 350-400 gr (nie pamiętam dokładnie) i jest to coś wspaniałego, tyle że cena zabija. |
Te emkowe są grubsze niż standardowy zwykły devold.
Minimalnie cieńsze niż icebreaker z długim rękawem. Zdecydowanie cieplej w tym jest ale jak napisałem - są miejsca gdzie się kulkuje. Devold jest jedwabiście gładki. Wszystko zależy od ceny :) Jeśli cena się utrzyma to pewnie kupię sobie kolejna koszulkę z krótkim ALE najchętniej po trzech latach chciałbym kupić komplet tj długi i krótki. W tym roku chyba również się szarpnę na nowego icebreakera z długim. Wiele zniósł i naprawdę jest w Ajebistym stanie nie licząc odbarwień pod pachami. Po tylu latach to raczej normalne. Muszę po otwarciu sklepów zobaczyć co tam w Decathlonie piszczy bo oni maja niezłe ceny. M |
Nie wiem co masz na myśli pisząc standardowy devold, oni nie mają standardu tylko różne gramatury skierowane do różnych aktywności. Najgrubszy dostępny to Expedition z gramatura 250g
|
Moje koszulki są opisane w pierwszym poście. Gramatura to 150 g/m2. Grubsze bluzy które raz robiliśmy miały gramaturę 300-320 g/m2 z tego co pamiętam.
Devold expedition to gramatura 235 g/m2 czyli coś pośrodku, że tak powiem. |
Cytat:
Akurat jestem fanboyem Decathlonu ale merino od nich nie mam. Techniczne t-shirty tak i są spoko. 'tutejsze' merino jedne mam. Sprawdzają mi się. Trochę drapią w porównaniu do odzieży nie wełnianej ale mnie to nie przeszkadza. |
Aktualizacja. Dzianina po wielkich bojach właśnie przyjechała i będziemy zabierać się za robotę. Cen nie zdołam utrzymać bo surowiec, transport, waluty i robocizna zdrożały dość mocno a ceny nie były aktualizowane od kilku lat. Aktualne ceny w pierwszym poście.
Poza kolorem nic się nie zmieniło. Dzianina jest ta sama 100% merino wool. Mam jeszcze końcówkę koloru czarnego a wiem, że są zainteresowani tym kolorem. W związku z tym poproszę o wysłanie info do Konrada @majkowski1 jak ktoś sobie życzy kolor czarny i w jakim rozmiarze. Szacunkowo około 40 sztuk czarnego możemy jeszcze wykonać (bez znaczenia jaki produkt). Reszta będzie już w kolorze szarym. Mamy kupę roboty ale postaramy się aby produkcja był zrealizowana w kwietniu. Uwaga! Docelowo na stan magazynowy będziemy robić krótki i długi rękaw więc jeśli ktoś chce kalesony to bardzo proszę zgłaszać to teraz bo później okres oczekiwania może być różny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Była gdzieś tabelka z rozmiarami? W pierwszym poście link do excela nie działa, a chyba tam coś kiedyś widziałem.
|
|
Wyślij mi ktoś nr do Konrada na priw bo gdzies przesiałem.
Dzieki Pozdro |
Poszlo PW
|
Czyli można już zamawiać?
Potrzebuję: koszulka krótka L koszulka długa i leginsy L |
Można. Najlepiej pisac bezpśrednio do Konrada @majkowski1.
Mamy małą obsuwę na produkcji. Jak ktoś złożył zamówienia wysyłki planowane są na połowę maja. To co zostanie będzie dostępne od ręki. |
Moje zamówienie leży od stycznia.
|
Kasa poszła.:)
|
Produkcja zakończona :)
Jeśli ktoś jeszcze coś potrzebuje, proszę o kontakt :priw: |
Kiedy będą bluzy 320 G dostępne ?
|
Bluzy 320 nie były planowane. Jak jest większa ilość chetnych możemy zrobić zapisy i wyprodukować.
|
Jest kiedyś szansa na bluzy z suwakiem na całej wysokości?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 13:38. |