![]() |
Cytat:
Endżoj! |
Gratulejszyn matjas, widać że zadbana sztuka, a u Ciebie będzie zadbana jak "u mamy".
Patrząc na jakość wykonania między serią R2V i K to widać, że były odrobione lekcje. Tak czy inaczej obecnie posiadam tylko egzemplarze z tych lat i dają mi dużo frajdy. Wracając jeszcze do twojej R osiemdziesiątki to masz jakiś model GS/RT/ST? |
Gs 1993. Chciałbym jeszcze jedno R2V ale cenaâŚ
Myślę nawet o r65 w pełnej mocy |
OK to wszystko jasne.
W 2016 roku kupiłem pierwsze R100GS Pd (1991) i kolega powiedział, że będzie to choroba zaraźliwa. Olałem te słowa, ale już za pół roku szukałem kolejnej, kolejnej i ..., aż w końcu zapchałem garaż. |
Byłem o krok od kupienia pastorowej r100 ale o ile lubiłem ją jako wytwór tak nie spełniała założeń kolekcyjnych :) w końcu ktoś mnie wyzwolił z konieczności zastanawiania się nad nią.
Niestety ładne pd obecnie to 22-25k. W Niemczech jeszcze drożej :) |
1 Załącznik(ów)
Stare Geesy to bardzo wdzięczne sprzęty do podróżowania.
Stanica Harcerska 2021 rok (super zlot), mój gejos jako drugi od lewej. |
Re R2V - jeździ to pięknie ale Niestety r100 nawet mało mi pasuje na autobahnę a jakby chcieć trzymać te 130 pol dnia to słabo to widzę. W sensie nie mam sumienia. Czasami jednak trzeba dojxxx manete i zacisnąć zęby i zrobić te 800-1000 szybko po czarnym.
Niemniej jednak po pierwsze może się mylę :) a po drugie gdybym miał w planach wakacje r80-100gs to ułożyłbym trasę tak aby na pewno nie biegła baną :) |
|
Spoko. Pod odpowiednim kierownikiem pojedzie wszystko to raz. A dwa to te stare gsy dają naprawdę radę - szkoda tylko to ciorac po padołach. Jedna sporsza gleba i ze sprzętu w stanie bdb robi się wrak.
Wagowo wypada to dobrze, mocy nie brakuje nawet w 80tce, zawias też jest nienajgorszy. Dobra guma i można dobrze pojechać nawet w piachu czy błocie. M |
3 Załącznik(ów)
Cześć, zazwyczaj czytam sobie tylko, ale temat wyjątkowo mi podchodzi. Chwalę się ostatnim zakupem :)
|
Bjuti.
Zazdraszam. |
Cytat:
|
jak to mawiam przy podobnych okazjach: JEŹDZIŁBYM :D :D :D :D :D
piękna! |
Taka historia
https://www.youtube.com/watch?v=8N7VhhvxQD4 |
Bardzo fajny materiał.
|
Cytat:
|
|
1 Załącznik(ów)
Ja już dziś ubrałem "choinkę":D
|
Jeździłbym :)
Niech Ci tam Mikołaj coś ładnego pod nią zostawi. |
Pany,
forum wszystko wie i umie. Jakby ktoś miał namiar na dobrego mechesa od klasiorów w Małej Polsce to bym wziął. https://i.imgur.com/LWNHyLn.jpg |
Chcesz to ogarnąć na gotowo?
|
Te dwa jeżdzą.
GSX1100 F Katana jeździł i wciąż jeździ , GSX 1100 EF ogarnął Szynszyl. Do ogarnięcia inne Japońce R4 i V4. Będzie więcej. Prawdopodobnie. |
Nie znajdziesz bliżej to daj znać.
|
Śledzę temat od pierwszej jednocylindrówki, etapów budowy v, montażu w całość,
pierwsze odpalenia, jazdy. https://www.youtube.com/watch?v=-DVovRkiN6E Czapki z głów:bow: |
1 Załącznik(ów)
Poczytałem, popaczałem i wybrałem :D Szukam niespiesznie R 75/5.
Gdyby ktoś miał coś do polecenia będę wdzięczny. Model z takim bakiem, bębnami i zegarem w lampie. Załącznik 140852 |
Polecam. Bardzo.
Mam 60/5 - naprawdę jak te modele longframe jeżdżą to jest bezdech po prostu. Pakę to leci i nawet nie wie że jedzie. Nie jeździłem nigdy 75 ale to ponoć najlepszy silnik. Przełączniki, zegary, ogólnie cała armatura. Piękno. Ponadczasowe. Paradoksalnie szukaj w PL bo w Niemcowie to są już bardzo poważne pieniądze. W PL kupisz za cenę bardzo ładnej rd07 :) z dobrym wałkiem :) Moim marzeniem jest r90. Jak to marzenie - odległy temat. |
3 Załącznik(ów)
A może takie połączenie klasyki z odrobiną nowoczesności?
R100 R z lat 90-tych, po wznowieniu produkcji dwuzaworówek. |
Super model, podoba mi się.
|
1 Załącznik(ów)
Przyznać się kto pojechał po bułki tuningowanym Komarem:)
|
Cytat:
Dzięki |
Cytat:
|
R100R bardzo fajne ale ⌠to jednak inny level cool w porównaniu do xx/5
R100R to w sumie współczesny jak dla mnie motocykl :) zapierdxxx skręca hamuje ma fajny zawias, kufry dźwignie i dwie osoby i można cisnąć tym sprawnie. Bezdetki! Te staruszki z połowy lat 70 to jednak bliżej wojny niż powojnia :) |
Ło Jezu! Znaczy klasyk ma nie jechać, nie skręcać, nie hamować i nie mieć zawiasów? Ciekawy paradygmat klasyki ;)
|
Droczysz się jak mam nadzieję :)
|
1 Załącznik(ów)
A potem cyk na jaki rajd.
|
W latach 80ych miałem okazję się przejechać BMW R35 i R65 musiało być fajnie skoro się to pamięta :)
|
Mam 50/5 i 75/5 i są to zupełnie inne motocykle do jazdy.
Pięćdziesiątka to taka koza to polatania z gracją wokół komina, natomiast 750-ką można już zrobić fajne trasy i engin daję radę. Jadąc na Rotor trzy lata temu trzymałem na S7 140km/h i mruczała jak kotka. |
1 Załącznik(ów)
to u mnie takie nowe dziecko. kolejne, już czwarte, 1100. nie ukrywam, że odpowiada mi ta platforma bardzo. cena, osiągi, możliwości... nie ma drugiego takiego kombo - dla mnie.
a wrzucam tutaj bo... dla mnie 1100 to już klasyk. czy tego chcecie czy nie :D 2000r 70k na blacie. |
Cytat:
|
Graty Matjasku.
|
Cytat:
Dla mnie z 1100 to - r1100 s - ale tego tez masz :D |
Cytat:
Gratuluję |
E tam, mam jeszcze brzydszego "klasyka" Niestety zapiera.ala, skręca i hamuje ;)
|
Rolek - a titke mo? ;)
Pochwal się co to za klasyk co ma to wszystko w jednym i jeszcze pewnie jest ładny ;) Ska idzie na sprzedaż tak swoją drogą. Chyba żeby się nie znalazł kupiec. Kupiłem to moto na części, w tej chwili nie wymaga nakładów więc jak się nikt nie pojawi to będzie pełniło funkcję dailyrider. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Tu wisi.
https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40785 Ale nie mam parcia. Co wyjadę to wracam hepi. Nie mniej, przy moich priwyczkach i nałogach, rozum mówi na chu.. ci to. Kropka. |
Porwierdzam, miałem przyjemność przysiąść, posłuchać, przejechać, raz jeszcze Dziękuję Kolego Rrolek.
Pięknie jedzie, pięknie pracuje, silnik cichutki jak w starej dobrej japonii. Kto się nastawia na słyne Ducatowe stuki puki suchego sprzęgła będzie srogo rozczarowany! Tu sprzęgło kąpie się cichutko w oleju. A na żywo wygląda zupełnie "normalnie", powiedział bym przyjemnie dla oka i pozycja za sterami odprężona jak na Afryce. Polecam dla lubiących oryginalne, niebanalne Motocykle. |
1 Załącznik(ów)
To ja też pokaże hondę cb 1300
|
2 Załącznik(ów)
CB X4 zawsze mi się podobała.
Kiedyś przyjdzie na nią czas. Niech już robi się ciepło żeby wyjechać czymś tylko na szosę. |
Jopierdziu ale powiało litrami.
To mt01 to tak blisko diesla w motocyklu jak się tylko da. Tak to widzę. Jeszcze chwila. Wiosna za winklem. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:28. |