![]() |
Ten złom już 4 sezon u mnie robi. I to za troche ponad 300 pln. Fakt, że nie na oryginalnej baterii. Ale robi robote i ma w dupie wszystkie psioczenia. Pewien somalijski kolega zrobił czary-mary i mam teraz Automape, Oziego, Garmina i Nawigatora w jednym.
Może i Gremliny lepsze, ale za ponad 2 tysi to nie sztuka. Cena z dupy. |
No ino ze juz tego kupic nie mozna :( na aliexpresie sa podobnr navi ale jednak bez gwarancji :(
|
Dokladnie coś takiego zamawiali kumple z forum TA
http://www.ebay.com/itm/3-5-Motorcyl...e&talgo=origal nie wiem gdzie i za ile nie interesowałem się (bo moj lark jest zajebisty) ogulnie są zdowoleni Oczywiście Rambo żyga na larka bo mu interes psują :) |
Tu tańszy, większy ekran, szybszy procek i więcej pamięci:
http://www.aliexpress.com/item/New-F...237904325.html |
Ma ktoś może na zbyciu kabel z redukcją 12V na 5V?
Wygląd to jak beczka na kablu, nierozbieralna. Chyba, że jakaś inna propozycja co można wykorzystać? |
|
Dziękuję
|
Cytat:
Sprzedawałem Larki, poznałem te urządzenia od podszewki, ale też firmę która je sprzedaje, oraz ich zewn. serwis. Nie chce się rozpisywać że nie jest to szczyt solidnego urządzenia elektronicznego, ale jakbyś zainwestował i wziął 50 urządzeń, sprzedał je, rozliczył faktury, zapłacił podatki, spożytkował zysk a potem z czasem musiał 45 klientom kasę za zakup zwrócić, zrobił 45 korekt do faktur, i poświęcił kupę czasu na odkręcenie tego gówna w które się wpakowałem chcąc sprzedawać budżetowe urządzenia GPS to nie napisał byś tego co napisałeś :at: Na forum garniaka, nie czytamy co chwilę, jak dolutować antenę, skąd wziąć baterie bo obie wyzionęły ducha, jak skleić uchwyt, czy komuś udało się dodzwonić do serwisu producenta itd każdy niech się teraz zastanowi czy chce kupić raz i mieć dobrze, czy chce kupić tanio i kurwić na chiński szajs. Ale fakt że pierwsza generacja larków 35At dotrwała do dziś, były najsolidniej wykonane. Miały mniejszą pamięć ROM i RAM ale to w zasadzie jest średnio odczuwalne :Thumbs_Up: |
Od kilku lat byłem zadowolonym użytkownikiem nawigacji Lark 35 at,
zwiedziła ze mną wiele krajów, na motocyklu mam solidny uchwyt, niestety niedawno podczas wyprawy na Bałkany została skradziona. Czy ktoś z Was ma ją może na zbyciu, lub znacie miejsce gdzie możną ją kupić? Z góry dzięki. |
Cytat:
|
To i ja należę chyba do szczęśliwców, trzy lata i nic :)
Czasami używam do puszki tej navi. Więc praktycznie jest używana cały czas. Czy wie ktoś może, dlaczego późniejsze wersje sie waliły? Zmienił sie "producent" ? |
Kupiłam rok temu motór z Larkiem 35AT i nie wiem co z nim nie tak. Po uruchomieniu na motorze działa tylko kilka minut. Czy jest ktoś w okolicy Bielska-Białej, Żor kto pomógłby mi go sprawdzić.
|
Witam!
Mam mała prośbe. W związku z faktem, iz oba moje Larki powiedziały pass, postanowiłem pobawić sie w ich reanimacje. Jeden jest po dwukrotnym strzale o beton, a drugi od nowości ma porabane problemy z LCDekiem. Z dwóch jednego nie poskładam bo to dwie rózne wersje 1.3 i 1.4. Ubóstwiam te zabawki, a zakup Garmina jak na razie dla mnie jest mało ekonomiczny... choć mam już jedna takie pudełko na celowniku... Zatem - jesli ma ktoś niepotrzebe zwłoki Larka 35AT i chciałby sie go pozbyć w związku z brakiem co to niego planów to chetnie odkupię/przygarnę to navi w stanie obojetnym... :bow: Goni mnie tez troche czas, bo jak na porzadnego leniucha przystało postanowiłem sie zając tematem na 3 tyg przed wycieczą - do której nawet jeszcze nie mam przygotowanych map... ale co tam, noce są ponoc długie... |
Tak się składa, że mój LARK, którego bardzo chwaliłem za stosunek ceny do jakości (niska cena minimalna jakość ale działał bezproblemowo z wieloma różnymi programami do nawigacji) wziął się spsuł.
Nieznacznie - przy upadku pękła szybka na wyświetlaczu akurat w tym miejscu w którym potrzebuję przesuwać rysikiem w dół w windowsach. W efekcie nie mogę uruchomić programu do nawigacji i sobie leży. Co wybrać? Ktoś to naprawi? Rambo? Mam dwie opcje - oddać komuś za flaszkę albo naprawić. Wygląda również na to że w przyszłym tygodniu będę miał swój ułamany uchwyt do Larka bo został na Afryce i z tego co widziałem na zdjęciach z parkingu policyjnego to dalej jest na Afryce. Ktoś chce? |
Jesli o mnie chodzi to sprawa ma sie tak - w szczegółach.
Jesli to wersja 1.4 - a jest to napisane na płycie głównej urzadzenia to mi sie nie przyda bo mam dokładnie tak samo... Jesli wersja 1.3 to bardzo chetnie przyjmę za flaszkę lub dwie bo u mnie zaś padło gnizdo USB wiec z 2 zrobie jeden. Zonk jest taki ze te dwie wersje larka to dwa inne urzadzenia i nie ma możliwości aby współdzieliły sie one wzajemnie częsciami. Wstepnie zobacz czy jest magnesik zatopiony w pomarańczowej gumce zatykającej USB - jak magnesik jest to jest to wersja starsza - czyli jest nadzieja ze właśnie 1.3. |
Może mi ktoś podać, na których pinach na uchwycie jest napięcie ? Tylko takie zmierzone miernikiem, bo co tam jest pod pinami napisane to ja wiem :)
EDIT: Już wiem :( Niestety w moim uchwycie kitajce źle podłączyli piny. |
Dren napisz które piny maja napięcie. Bo mnie ładowanie szwankuje.
|
2-gi i 5-ty.
|
U mnie napięcie jest na ANT (-) a na ++ jest +5V no i nie ładuje. Dowiedziałem się, że powinno być zgodnie z opisem na plastiku -- (GND) ++ (+5V).
EDIT: Dziękuję za pomoc Problem rozwiązany. Za duża temperatura. Za dużo piwa :D |
Hej,
Pytanie: jaka mapa najlepiej poprowadzi po sladach GPX na Larku? Pozdrawiam, Kamyk |
igo8 po przekonwertowaniu na plik trk ( sprawdzone) i oczywiscie Garmin jak Ci sie go uda na Larku odpalic - bo czasami sie udaje
|
Garmina udaje sie zawsze odpalic (jakby co słuze pomoca), problem jest w przesyłaniu sladow, kiedys sie z tym meczylem ale dalem sobie spokój.
|
Pany, potrzebuję tej małej śrubeczki co trzyma Larka w obudowie, wiecie... ta z tyłu do pokrecania palcami. Ew. odkupię całe mocowanie do Larka na moto... sama obudowę...
|
Jak potrzebuje,to niech przyśle adres do wysyłki priv.
Niech mocz będzie z tobą! |
Panowie kwestia Ładowania. jak sprzedawałem afryce gość navi nie chciał więc obciołem kable ile wystawały i teraz mam problem bo po podłączeniu pod aku jest 13V ładowania a max ma być 5V inaczej się navi przegrzewa, wyłącza i dopiero po wyzerowaniu baterii uruchamia się do ponownego ładowania (tak przynajmniej wyczytałem) i ty pytanie czym ograniczyć prąd na kablach żeby dochodziło tylko 5V?
|
1 Załącznik(ów)
|
a ktoś ma może pomysł co to może być...?
po włączeniu do zasilania i odpalenia navi nawigacja przez chwilę działa a potem się wyłącza...samoczynnie. Myślałem że to wina ładowania ale tak samo jest w moto jak i w samochodzie... czy nadszedł już jest kres...? |
Cytat:
|
Styki w baterii trzeba podoginać
|
oki, dzisiaj mam jeszcze podjechać do Atomka i będziemy sprawdzać co jest przyczyną i styki też sprawdzimy...dzięki
|
okazało się że bateria była całkowicie padnięta....i czy ktoś posiada ten kabelek tą płytką gdzie są cztery bolce, z którą łączy się navi....bo okazuje się ze u mnie od drgań dwa bolce się wytarły trochę i na razie działa ale jak długo nie wiem....myślałem że mam w samochodowej to samo jednak tam nie ma tej płytki....chętnie przygarnę lub odkupię....
|
......a zapomniałem najważniejszego.....ATomku dziękuję jeszcze raz za gratisową baterię.
|
Baterię dostałem na zapas od Zbyszka, miałeś szczęście...:)
I tak oto życie wokoło staje się piękniejsze, wypełnione dobrymi uczynkami o których musi dowiedzieć się cały świat!:) |
ATomku, dzięki za śrubkę (i nie tylko :-))
|
Stałem się szczęśliwym posiadaczem akcesoryjnej baterii nokii, którą naladowałem przez gniazdo usb. W momencie odkładania włączonej nawigacji na stół ta samoczynnie wyłączała się. Tak było kilka razy. Za każdym razem trzymając ją w ręku zaskakiwała bez problemu. Postanowiłem ja rozkręcić. To co zobaczyłem z lekka zamurowało mnie. http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f813b5c67a.jpg
Styki baterii oderwały się od lutu. W tak newralgicznym miejscu nie zastosowano przejścia i lutowania na drugiej stronie płytki. W ruch poszła lutownica . Na razie jest ok, luty poprawione. Teraz czas na testy. Wysłane z nokii 3510i |
Hej.
Moj Lark po odpaleniu ma przesuniety ekran i miga,,, o co mu chodzi ? nie doznal zadnych urazow ani przemoczenia. Pozdrawiam. |
Ktoś się orientuje co może być przyczyną długiego uruchamiania się larka, tzn. po wciśnięciu na chwilę przycisku on/off ekran startowy pojawia się dopiero po ok. dwóch minutach ? Przycisk on/off na pewno sprawny - nawigacja wyłącza się natychmiast po przytrzymaniu przycisku. Robiony factory reset, na zasilaniu jak i na samej baterii jest to samo. Wcześniej nie było tego problemu.
|
Po prostu, wasze Larki już was powiadomiły, że potrzebują zmiany.
Mój, nie/stety jeszcze dziarsko bryka. Tak jest z larkami 50/50, albo chodzi latami albo szybko zdycha |
9/10 zdechło :Thumbs_Down:
|
2/10 jeszcze działa liczę mój i Mairas-a :)
Paweł. |
Cytat:
|
Cytat:
Ale mam przy okazji pytanie o mocowanie. To oryginalne (dwa razy wymieniałem, ale teraz już nie mam siły szukać :mur:) jak wiadomo jest z goownolitu zrobione. Sama zaś kulka przy mocowaniu motocyklowym ma wyraźnie mniejszy rozmiar niż w systemie ram. Jak zatem poradziliście sobie z mocowaniem i ładowaniem jednocześnie? pzdr Jac |
Ja rozwiązałem to kupując kwadratowy uchwyt RAM z kulką jeśli nie skręciło się zbyt mocno dawało radę (przynajmniej jakiś czas). A swoją drogą to mogę odsprzedać larka + mocowanie + zasilacz do moto ;)
|
Chyba mnie nie stać na taki wypasik :D:D .
J. |
Czarnuchy! Ktory moze odsprzedac sprawna baterie do przenajlepszej :D nawigacji o ktorej mowa w tytule?
|
chyba z którejś nokii pasuję ...
|
Własnie miałem pytać - znalazłem że pasuje od nokii n8. Tylko pytanie czy tam wszystkie baterie są takie same ? bo na allegro multum ich jest w różnych cenach. Ktoś przerabiał temat ?
|
Ok. Jutro jak mi sie uda sprubuje przerobic temat.
|
Pasuje bateria nokii o symbolu BL-5J ;)
Gdyby kolega davidoff24 był wciąż zainteresowany to posiadam taki kabelek z płytką (cena do dogadania) A gdyby ktoś szukał larka to wciąż mogę odsprzedać z mocowaniem na moto + ładowarka moto + nowa bateria |
A za ile?
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:28. |