![]() |
Cytat:
Carbtune, sam nie wiem , kiedyś pożyczyłem i jakoś mnie nie urzekło. Może dlatego że nie było zaworków tłumiących. Albo nie potrafię tego należycie obsłużyć. |
Bez kryz żadne waku nie będzie działać prawidłowo. Niestety CT kosztuje swoje. Używka stała na olx ostatnio za 300. Gdybym miał wybierać w tej samej cenie brałbym CT ale to moje przekonanie.
W CT kryzy są zabudowane w przewodach - chyba ze ktoś ich nie założył lub wyjął. |
Może problemem było to, że używałem CT w pionie a gdzieś niedawno przeczytałem , że powinien być poziomo.
Tak czy siak szukam jakiś niedrogich i dobrych wakuometrów , mogą być używane. |
absolutnie nie poziomo :D :D :D
ma być w pionie i wyjściowo słupki mają być schowane w podstawie - czyli rurkami ze słupkami do góry a czarnym na dół - rurki podciśnieniowe mają wychodzić z dołu. widziałem na YT jakiegoś asa co robił na odwrót :D nie ma się nawet nad czym zastanawiać bo w zestawie jest wielorazowa opaska do mocowania CT na kierze - samo urządzenie ma uszko do mocowania na górze :D jak zrobię cegłę mogę Ci pożyczyć CT to sobie ustawisz co tam potrzeba i odeślesz. |
Czyli dobrze robiłem :D
No nic może dam szansę temu CT drugi raz , muszę kupić coś swojego, bo coraz się ostatnio przydaje. |
jak pisałem - do weekendu powinienem się wyrobić ze złożeniem silnika, odpaleniem i regulacjami. potem nie będę przez chwilę potrzebował.
|
Witam,
Mam do skucie trochę podłogi na początku warsztatu, koło bramy i tak pomyślałem żeby dodać sobie odpływ albo studzienkę. Macie jakieś doświadczenie? Pozdrawiam, Kamyk |
To się nazywa "kratka śmierdziuszka" (o ile jest to odpływ podłączony do kanalizy), a nazywa się to tak dlatego że syfon wysycha (bo nikt z tego nie korzysta, albo rzadko) i capi :)
|
Ja za rada pewnego hydraulika taką kratkę w kotłowni zalałem olejem roslinnym. Na razie spokoj. W garażu auta zawsze coś wody po deszczu w lato albo śniegu w zimę nawiozą to raczej nie wysycha.
|
Są syfony z opadającym korkiem jak wyschnie.
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:02. |