Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Regularne czynności serwisowe (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Warsztat - wyposażenie. (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=13892)

Lucky Luke 25.07.2023 17:34

Cytat:

Napisał matjas (Post 824259)
nie wiem - nie znam się :D ale jak widzę te najchujowsze tanie plastikowe walizki co mają byle kawałkowi shitu nadawać smak kawioru to mi się odbija oranżadą z komunii.

poszukaj używki CarbTune na OLX albo kup nowe jak potrzebujesz fakturę i miej temat z dyni RAZ NA ZAWSZE. ja swoje kupiłem 14 lat temu - nic wciąż im nie brakuje i działają zawsze i zawsze będą działać póki nie rozjadę ich jakimś kółkiem lub nie przysiądę...

Hmmm, ja nic złego w tych tanich walizkach nie wiedzę. mam kilka tańszych i droższych i są praktyczne , a ich wyposażenie dobrze działa.
Carbtune, sam nie wiem , kiedyś pożyczyłem i jakoś mnie nie urzekło. Może dlatego że nie było zaworków tłumiących. Albo nie potrafię tego należycie obsłużyć.

matjas 25.07.2023 17:51

Bez kryz żadne waku nie będzie działać prawidłowo. Niestety CT kosztuje swoje. Używka stała na olx ostatnio za 300. Gdybym miał wybierać w tej samej cenie brałbym CT ale to moje przekonanie.
W CT kryzy są zabudowane w przewodach - chyba ze ktoś ich nie założył lub wyjął.

Lucky Luke 26.07.2023 10:47

Może problemem było to, że używałem CT w pionie a gdzieś niedawno przeczytałem , że powinien być poziomo.
Tak czy siak szukam jakiś niedrogich i dobrych wakuometrów , mogą być używane.

matjas 26.07.2023 12:30

absolutnie nie poziomo :D :D :D
ma być w pionie i wyjściowo słupki mają być schowane w podstawie - czyli rurkami ze słupkami do góry a czarnym na dół - rurki podciśnieniowe mają wychodzić z dołu. widziałem na YT jakiegoś asa co robił na odwrót :D

nie ma się nawet nad czym zastanawiać bo w zestawie jest wielorazowa opaska do mocowania CT na kierze - samo urządzenie ma uszko do mocowania na górze :D

jak zrobię cegłę mogę Ci pożyczyć CT to sobie ustawisz co tam potrzeba i odeślesz.

Lucky Luke 26.07.2023 13:18

Czyli dobrze robiłem :D
No nic może dam szansę temu CT drugi raz , muszę kupić coś swojego, bo coraz się ostatnio przydaje.

matjas 26.07.2023 13:53

jak pisałem - do weekendu powinienem się wyrobić ze złożeniem silnika, odpaleniem i regulacjami. potem nie będę przez chwilę potrzebował.

Kamyk 21.08.2023 12:36

Witam,

Mam do skucie trochę podłogi na początku warsztatu, koło bramy i tak pomyślałem żeby dodać sobie odpływ albo studzienkę. Macie jakieś doświadczenie?

Pozdrawiam,
Kamyk

ctomch 21.08.2023 14:18

To się nazywa "kratka śmierdziuszka" (o ile jest to odpływ podłączony do kanalizy), a nazywa się to tak dlatego że syfon wysycha (bo nikt z tego nie korzysta, albo rzadko) i capi :)

ArtiZet 21.08.2023 15:09

Ja za rada pewnego hydraulika taką kratkę w kotłowni zalałem olejem roslinnym. Na razie spokoj. W garażu auta zawsze coś wody po deszczu w lato albo śniegu w zimę nawiozą to raczej nie wysycha.

aadamuss 21.08.2023 15:10

Są syfony z opadającym korkiem jak wyschnie.

Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:02.