![]() |
|
Zwykła nafta.
|
Witam wszystkich. Poczytałem ten temat i na 99 i 100 stronie znalazłem dyskusję odnośnie pierwszych wymian oleju. Było tam m.in. wspomniane żeby na początku przy docieraniu zalać olej mineralny. W związku z tym mam pytanie jaki konkretnie olej polecacie na dotarcie i o jakich parametrach (10W30, 10W40 ?), a jaki do późniejszego zalewania. Osobiście miałem wymieniać oryginalny olej na syntetyczny Valvoline Synpower 4T 10W30. Z tego co się rozglądałem, to z legitnych firm sprzedających oleje w mojej okolicy są Galon i Intercars i tam mają dostępne jedynie półsyntetyczne i pełne syntetyki. Ponadto prosiłbym o radę jaki konkretnie filtr oleju pasuje do CRF300L, bo znalazłem np. HifloFiltro HF103.
|
3 Załącznik(ów)
Na dowód, że ja też jeszcze jeżdżę i nie zamierzam kończyć sezonu kilka fotek pośrodku niczego. BTW średnie spalanie bajka :)
Załącznik 110347 Załącznik 110348 Załącznik 110349 |
No i pieknie! Tak trzymaj! Sezon na ten sprzet jeszcze nie predko sie skonczy 😁😁😁
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
Jeździmy, jeździmy, zwłaszcza przy takich prognozach jak na nadchodzący weekend.
Dorzucę kilka fotek jutro :) |
Cytat:
https://youtu.be/AqDpDnP62Ek?t=47 Seryjne opony dodają sporo gradientu zabawowego :-). -- Jarek |
6 Załącznik(ów)
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:58. |
|