![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
W zeszły weekend byłem na Sycylii, maski obowiązkowe także na dworze, w samolocie, w pociągu, autobusie tylko maski FFP2 - miałem zwykłą to konduktor pociągu zwrócił uwagę, musiałem zmienić. W knajpach sprawdzany kod QR ze szczepienia zwany tam Green pass'em i bardzo pilnują masek.
Warunkiem lotu poza szczepieniem jest negatywny wynik testu nie starszy niż 24h przed lądowaniem w IT i szczegółowy formularz lokalizayjny W praktyce test robiony na lotnisku w PL to kpina, ledwo posmerane, nie możliwe aby komuś wyszedł negat :) Na lotnisku w Palermo twierdzą, że wracając do PL też trzeba wypełniać ten długaśny formularz ale nikt go nie chce, więc chyba coś pomylili. Jedyny przypadek gdy ktoś "czytał książeczkę" ze szczepienia a nie sprawdzał apką kod QR to pogranicznik w PL - nie miał aplikacji :) |
Cytat:
A na Śnieżkę chcemy lajtowo wjechać kolejką z Czech, więc musielibyśmy normalnie na przejściu przejechać. Że na Śnieżce sprawdzać nie będą to się domyślam... |
Cytat:
|
Nawet mu tego nie powiem :)
|
Bill Gates ogłosił kilka dni temu, że epidemia virusa celebryty się skończy w 2022 roku.
On wie co mówi on jest bardzo mondry. Jeśli tak powiedział to tak będzie. |
Nie wiem czy Bill Gates ma coś z tym wspólnego ale Anglia od przyszłego czwartku żegna się z maseczkami i paszportami COVID. Przewiduje się, że od 24 marca znikną też przepisy o kwarantannie.
https://ichef.bbci.co.uk/news/976/cp..._inf640-nc.png https://www.bbc.co.uk/news/uk-60047438 |
Bill pewnie nic, ale wtopy Borisa z imprezami juz tak.
|
Boris też mówił rok temu że po 2 szprycy pokonamy wirusa i lockdownu już nigdy nie będzie.
W germanii, od przedwczoraj, kwity na ozdrowienca są wazne tylko 3 miesiace od daty pozytywnego testu. Oprócz spozywczaka, drogerii i stacji benzynowej, trzeba mieć szybki negatywny test. Nazywa się to regułą 2G+, czyli zaczepiony, uzdrowiony a ten plus to właśnie test. Ci co mają 3 szpryce wejdą wszędzie bez testu, o ile na drzwiach nie ma naklejki 2G ++. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:52. |