Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Nowa Afryka (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=20480)

bicio 09.11.2014 12:15

Lipa tylko, że nowa pewnie nie wyjdzie w malowaniu techno, a jest to zajebiste malowanie :D

Misza 09.11.2014 12:36

Kompresor i pistolet :) farbki ze 200zł :)

norweg 09.11.2014 13:20

no to akurat fakt, malowanie wymiata. trzeba staruszka tak pomalowac :D

Arovka 09.11.2014 13:42

To jest typowo Polskie. Zanim Honda pokazała jak bedzie wyglądała nowa Afri to było jeczenie że to pewnie bedzie za cięzkie nie wjedzie w teren pewnie 1200 albo więcej i wogóle do bani. Teraz kiedy okazuje się że ma być lżejsza od pierwowzoru o znacznie większych możliwościach terenowych, na 100% bardziej poręczna i mocniejsza, i na dobrą sprawe trudno jest się do czegoś przyczepić w tym motocyklu, to pozostaje tylko jęczeć że na pewno będzie się psuła i że jest nieładna. Ja osobiście nie przypominam sobie żadnego produktu sygnowanego marką HONDA który by był jakoś szczególnie awaryjny czy nietrwały. Raczej odwrotnie marka ta kojarzy mi się nieodłącznie z trwałością. I nie wyobrażam sobie jakoś aby mieli zaczynać produkcje psujących się i nietrwałych motocykli właśnie od modelu True Adventure. A co do wyglądu samego moto to już oczywiście tylko kwestia gustu. Jak dla mnie to jedno z najładniejszych "enduro" jakie widziałem!

bicio 09.11.2014 13:55

Typowo polskie jest też czytanie ostaniej strony wątku który ma tych stron 120 ;)
Co do trwałości i jakości to się zgodzę, wyglądu nowej AT też.

borys609 09.11.2014 14:03

Mercedes też kiedyś robił trwałe auta jeszcze za czasów W123 i W124, a później na drodze równania do innych i cięcia kosztów poszłoooo.... W210, W211, nowe S-ki.... koszmar dla portfeli użytkowników :).
Ale co by nie mówić, nowa Afri ma ambitne założenia, taki jakich nie miały wszystkie obecne na rynku ociężałe motocyklowe SUV-y. Założę się że jak tylko się pojawi, w prasie motocyklowej od razu zaczną się testy porównawcze starej Afri i nowej oraz Nowej Afri i KTM990ADV.

ATomek 09.11.2014 14:07

NOWA

lekko dłubnięta afryka
śniła mi się w nocy:
lżejszy wydech...owiewka...
trochę więcej mocy...

miała miękkie siedzenie
piękna jak cholera
choć lat osiemnaście
na liczniku zera

wąska w talii jak osa
do jazdy gotowa,,,
i tu mnie pot oblał, bo...
pomarańczowa!

żeby chociaż czerwona...
kasztanowa... ruda...!
a ta jak warzywo-
marchewka- paskuda!

i się obudziłem
wkoło rozejrzałem
obok STARA- czarna...
znów w garażu spałem :)

zipo 09.11.2014 14:19

Cytat:

Napisał ATomek (Post 403865)
NOWA

lekko dłubnięta afryka
śniła mi się w nocy:
lżejszy wydech...owiewka...
trochę więcej mocy...

miała miękkie siedzenie
piękna jak cholera
choć lat osiemnaście
na liczniku zera

wąska w talii jak osa
do jazdy gotowa,,,
i tu mnie pot oblał, bo...
pomarańczowa!

żeby chociaż czerwona...
kasztanowa... ruda...!
a ta jak warzywo-
marchewka- paskuda!

i się obudziłem
wkoło rozejrzałem
obok STARA- czarna...
znów w garażu spałem :)

:at:
:bow::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:

mdxmd 09.11.2014 15:04

Cytat:

Napisał Arovka (Post 403859)
Ja osobiście nie przypominam sobie żadnego produktu sygnowanego marką HONDA który by był jakoś szczególnie awaryjny czy nietrwały. Raczej odwrotnie marka ta kojarzy mi się nieodłącznie z trwałością. I nie wyobrażam sobie jakoś aby mieli zaczynać produkcje psujących się i nietrwałych motocykli właśnie od modelu True Adventure. A co do wyglądu samego moto to już oczywiście tylko kwestia gustu. Jak dla mnie to jedno z najładniejszych "enduro" jakie widziałem!

GL1800, zazębienia 5-biegu ok 3mm! w zależności od traktowania od ok 50.000km rozbiórka silnika, bezobsługowe hydroregulatory z GL1500 zastąpiono płytakami, cichy i trwały napęd rozrządu paskiem zastąpiły łańcuszki, przy dzwonie przednie koło uderza w bardzo delikatny odlew bloku silnika (blok do wymiany.....nie tylko dekielek.) a z plastikowych chromów jest dosłownie wszystko nawet osłony kolektorów ex....

Gdzie tutaj widzisz kierunek na trwałość..... kierunek jest tylko jeden rotacja !

jorge 09.11.2014 15:14

Poza generalizacji o Polsce ładnie napisane :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:48.