![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nawiazujac do postu Emka
Jak - dbasz tak masz. Też zrobiłem tą trase + 6 tys od tej pory. Ciagle ten sam łańcuch DiD zloty. Ma się wciąż rześko Motocykl wiekszy - XR650L Smarowanie Motorexem . Powinien wystarczyć jeszcze na conajmniej 5 tys patrząc na luz zebatka- lancuch. Wciąż też nie zmienia naprężenia podczas obracania koła- czyli dobrze jest Przy końcu życia łańcucha naciagamy coraz częściej. Jesli polowa naciągu to 6 tys - nie znaczy ze wytrzyma 12 tys km. |
A jak kupiłem Motorex offroad i sie rozczarowałem - uważam że wiele lepszy jest Ipone Offroad do smarowania łańcucha
I wg mnie tylko smarujesz jak nie latasz w trudnym terenie - bo inaczej nasmarowany łańcuch zbiera cały syf ( piach /błoto) - ale o tym już było |
Babel , z ciekawości zajrzalem w net - co to za cudo ktore kupiłeś
Większość opinii jest pozytywna ale - większość mówi" Niesamowity smar. To więcej niż motel za tę samą cenę. Kiedy wyschnie, staje się jak parafina, tłuszcz jest biały, więc nie przegapisz miejsca, w którym go nasmarowałeś" " Koszmar do oczyszczenia, ale nie chcesz, żeby łatwo odpadł " To mi wystarcza by zostać dalej przy Motorexie. - i nie chodzi o cenę |
Cytat:
Prosze nawet tak nie zartowac :dizzy: |
Cytat:
Biały jet onroad - i faktycznie jest jak piszesz https://allegro.pl/oferta/ipone-smar...8-4832e3438b8e Offroad jest przeźroczysty https://allegro.pl/oferta/ipone-smar...750-7859086691 Za to Motorex nieopatrznie posmarowałem Łancuch w VFR ( tak robiłem offroadowym iponem) i poł opony w smarze. Syf jaki sie go czepia jest straszny - używam go tylko w rowerach obecnie i dramat - klei sie do niego wszystko |
U mnie nie klei sie nic po Motorexie i łańcuch zawsze czysty jest . To jest główny powód używania tego smaru. Wczesniej były różne...
- nie wspominając czasu gdy sprzedawalem motocykle - katastrofa |
Cytat:
Do KTM tego nie używam - bo latam tylko off - jak użyłem to wszystko usmarowane było :( |
Cytat:
Już usuwam tą wypowiedź a Ty decyduj czy ma zostać w Twoim cytacie. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:05. |