![]() |
Dotarła zębatka
dziękuje pozdrawiam ! |
Jak została jeszcze jakaś do 07 to byłbym zainteresowany. Wałek mam OK ale nie zaszkodzi zabezpieczyć.
Nie uważacie, że smarowanie powierzchni między zębatką a wałkiem zmniejszy stopień zużywania się bo przecież wyciera się z powodu przesuwania się między sobą współpracujących powierzchni a na sucho zużywanie jest znacznie przyspieszone. |
Na razie cala partia zamowionych sie rozeszla.Poczekamy na opinie po sezonie i wtedy moze cos sie pomysli!
|
Cześć,
Macie już jakieś przemyślenia w sprawie tej zębatki? Może ktoś się podzieli swoją opinią, jakimiś fotkami ze zużycia? Pozdrowienia, D |
zebatka osadzona na loctite 3450 tylko dla tego ze orydzinalna zebatka miała wyczuwalny luz , teraz na sztywno siedzi - po 2,5tys km nic nie zauwazyłem niepokojacego
|
Powoli konczy sie sezon.Napiszcie jak sprawuja sie te francuskie zebatki???Jakie sa slady zuzycia ,ile km przejechaly ,itd......
|
Niestety moja opuściła pojazd w spektakularny sposób. Zrobiłem na niej tysiąc kilometrów. Panowie sprawdźcie sobie te blokady bo u mnie była zębatka na kleju i zabezpieczona a mimo to ją straciłem. Czekam na następne zamówienie.
|
Teraz juz wiem dlaczego ta zebatka tyle zyje.
Jest cholernie twarda, dokladnie 68 Rockwell. Nowy walek zdawczy ma okolo 64 Rockwell. |
Tzn że zębatka jest twardsza od wałka zdawczego?
|
Tak. Jaki to w praktyce bedzie mialo znaczenie zobaczymy. Wyniki badania mnie troche zaniespokoily, ale mysle ze jesli by bylo tak strasznie, zebatki by juz wczesniej w TA zakladane zalatwily walki zdawcze. Tak sobie mysle :-)
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |