![]() |
Jak wyjedziesz z Kukes rano i wybierzesz tą nową asfaltową drogę po wschodniej stronie rzeki, o tą:
https://www.youtube.com/watch?v=DCBBloXzupg to w Peshkopi jesteś w miarę szybko. Potem na SH6 Ci trochę zejdzie ale spokojnie obrócisz. |
Spoookojnie dasz radę.
my w jeden dzien przelecielismy : KOman --> prom do Fierze potem kawka w Valbone i przez Kukes do Peshkopi...a do Burrel (SH6) fajny asfalcik tylko ruch wiekszy:) Powodzenia. Polecam BARDZO SH50-54 !!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
|
SH40 i 30 SH5 przejechalismy zjazd i 31 do kukes asfalt ale widoki super jak wszedzie w Albanii
|
SH 5 przejechałem w ubiegłym roku, potwierdzam warto;)
|
Cytat:
hm...zalezy od kierownika i opon oraz stanu załadowania.:at: porównując do pętli Theth ( tzn odcinka skoder-theth przez Kir) lub do SH20 to SH50-54 jest łatwiejsza. dużo mniej lużnych kamerdolców, szeroko na samochód itp. Jesli w przynajmniej dwa motki to bym jechał (nawet z plecakiem) ...ale to każdego indywidulana ocena:) |
Niestety nie będę miał aż tyle czasu i nie zdążę zobaczyć tyle ile by się chciało zobaczyć. Na Albanię będę miał jakieś 5 - 6 dni, więc raczej tylko północna część. Jadę sam z plecaczkiem więc jakiekolwiek bardziej ekstremalne trasy odpadają.
|
Moja opcja sugerowała by:
1dzień: np start z durmitoru do Plav i zjazd sh20 do campingu lake szkodra. 2dzien: asfaltem ( 75%) do theth i po kawce i fotkach powrót ta samą drogą przez szkoder do Koman (camp). 3dzien: prom do fierze i potem przez peshkopi gdzieś w pobliże Bulgiza 4dzien: sh50 krasta-bize-sh54 i w stronę tirany 5dzien: powrót na PN np MNE kotor itp:) Takie mi coś się widzi. |
Cytat:
|
Pierwsza część ok 65% od granicy to kamienie i szutry ale wg mnie do przejechania ...potem asphalt nju.
Ale może niech się wypowie Mecenas z Robertowa ekipa bo właśnie tam się spotkaliśmy;) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |