Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Crf1000 2018 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=30612)

Emek 08.02.2018 12:12

Cytat:

Napisał dubel (Post 569894)
Nie widziałem jeszcze jej na żywo, będzie dostępna na poczatku marca. Nie do końca rozumiem co masz na myśli ż tym odblaskiem? Kontrast ujowy, słaba czytelność w słońcu?

Podobno. Kolesie po testach wspominali że czytelność nowego wyświetlacza była słaba ze względu na odbijające się słońce.

madafakinges 08.02.2018 12:38

Nie rozumie dlaczego zmienili wyświetlacz, przecież stary jest zajebisty...

Za to z tego co czytałem to zawieszenie w AS jest dużo sztywniejsze i robi o wiele lepiej.

sebastian_j 08.02.2018 12:52

Z tych wszystkich nowości to chciałbym tylko większy bak.
Reszta to kwestia upodobań i portfela.

Emek 08.02.2018 13:03

Większy baniak to większa masa. Jak często masz do czynienia z sytuacją gdzie nie ma stacji? Nawet na największych zadupiach co 250-300 km zatankujesz. Nie widzę w tym problemu. Słyszałem tez że w AS zwiększone skoki zawiasu i większy prześwit nie pomagają niższym kierownikom. Gaz na kablu zamiast linki to wcale nie zaleta, nienaprawialne w trasie.

Dubel 08.02.2018 13:59

Cytat:

Napisał Emek (Post 569942)
Większy baniak to większa masa. Jak często masz do czynienia z sytuacją gdzie nie ma stacji? Nawet na największych zadupiach co 250-300 km zatankujesz. Nie widzę w tym problemu. Słyszałem tez że w AS zwiększone skoki zawiasu i większy prześwit nie pomagają niższym kierownikom. Gaz na kablu zamiast linki to wcale nie zaleta, nienaprawialne w trasie.

Nie lubie czesto tankowac, czemu nie wiem ale to taka moja fanaberia. Na niskich kierownikow wysokosc moze byc problemem jednak dla wysokich jest zaleta i przy moich 186cm nie czulem sie najlepiej na NAT mam nadzieje ze teraz bedzie mi bardziej pasowala. Jesli mowa o gazie na kablu to juz od x lat jest to rozwiazanie stosowane w samochodach i nie slychac o jakis problemach, oczywiscie sie zdarzaja ale sa to pojedyncze przypadki.

Novy 08.02.2018 14:20

Cytat:

Większy baniak to większa masa. Jak często masz do czynienia z sytuacją gdzie nie ma stacji? Nawet na największych zadupiach co 250-300 km zatankujesz.(...)

Już gdzieś, kiedyś o tym pisałem - spróbuj u Makaronów w weekend znaleźć stację benzynową z żywym ludzikiem - da się, ale sporadycznie. Karty ze sobą miałem dwie i stacje żadnej z nich nie przyjmowały.

Cytat:

Napisał dubel (Post 569948)
Nie lubie czesto tankowac, czemu nie wiem ale to taka moja fanaberia.(...)

Mam podobnie - czy to moto czy puszka.

sebastian_j 08.02.2018 14:22

Cytat:

Też nie mam problemu z tym bakiem, tym bardziej że spalanie jest na naprawdę fajnym poziomie. Ot po prostu wolałbym jakby był większy. Może przyzwyczajenie z poprzedniego motoru(Varadero).
Jeśli chodzi o ride-by-wire, to uważam że w ogóle nie jest to potrzebne w motocyklach. Tylko komplikowanie sytuacji. Rozumiem jednak, że jest to pewnie w większej mierze podyktowane pogonią za konkurencją i marketingiem. Ot takie czasy.

Emek 08.02.2018 14:26

Panowie, tankować to nikt nie lubi :D. To strata czasu i pieniędzy.

motif 08.02.2018 15:44

Cytat:

Większy baniak to większa masa.

dlaczego? nikt nie każe tankować do pełna :)

Cytat:

Napisał Emek (Post 569951)
Panowie, tankować to nikt nie lubi :D. To strata czasu i pieniędzy.

no niektórzy lubą...

https://www.eclectech.co.uk/b3ta/drunkkangaroo.jpg

HarryLey4x4 08.02.2018 15:45

Ale wiecej blachy idzie na jego produkcje, prowda?

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:50.