Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Rozpoczęcie sezonu 2018 ? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31400)

Gilu 09.03.2018 20:44

To se nevrátí

wolly 09.03.2018 21:23

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 574458)

Jeśli ktoś po kielichu chciał odpalać moto miał wyrwaną fajkę/fajki. Nie było do pomyślenia o odpalaniu jeżdżeniu! Czy nie można teraz na zlocie w recepcji zostawiać kluczyków? Jakiś wielki problem techniczny? Jeśli nie skutkowało to gościu szukał sobie nowych przyjaciół...

.

Kazimir a przypadkiem to nie były imprezy tylko i wyłącznie dla HD i członków klubu ??( ten skórzany proporczyk. Kiedyś na zlot wystarczyła łąka woda bieżąca w strumyku lub jeziorze każdy spał w namiocie i była zajebista solidarność bo motocyklistów było mało (nie mówimy o listonoszach i dojeżdżających do pracy na moto ,choć to też motocykliści)1978 duża większość tego forum jeździła na rowerach/rowerkach
ALKOHOL jest dla ludzi ale odbiera niektórym rozum nawet tym na elitarnych zlotach
P.S. Na podlaskim zawsze byłem na AT i to na kołach reszta to pomówienia

jorge 09.03.2018 22:13

Dobrze by było gdybyśmy pogadali o konkretach. Czy możemy przeszłość zostawić w przeszłości i pomyśleć o przyszłości? Adam zapytał o to czy ktoś ma ochotę zorganizować zlot rozpoczynający. Nie chciał, jak mniemam, wywoływać gównoburzy na temat trollowania czy Białej.

Wyciągnę wnioski:

- nie mamy wpływu na czyjeś picie / branie
- nie mamy wpływu na pogodę
- nie mamy wpływu na cenę paliw.

- mamy wpływ na to czy zapraszamy jedynie członków FAT i ich partnerów, a więc ograniczenie bezimiennych
- mamy wpływ na miejsce i czas spotkania
- możemy zacząć od siebie - samokontroli

Mamy propozycje miejsc wymienione w wątku (chyba Wam umknęło):

- Podlaski
- PawełM zaproponował miejscówkę
- ja zaproponowałem miejscówkę

Żadne z tych miejsc nie oferuje wygód, w sumie nie oferuje nic. Dają jednak możliwość spotkania i zobaczenia ludzi nie awatarów. Widzę plus takich warunków - zwolennicy latania z gaśnicami będą się nudzić, a więc zapewne wybiorą inne opcje.

Są oczywiście jeszcze inne zloty w tym terminie, ale tu chodzi o spotkanie FAT, a nie uczestnictwo w zlocie ogólnym - jak Izi, czy nawet afrykańskim - jak Litwa.

Także tak Czarnuchy - do brzegu. Chętni czy nie - o przeszłości Kaziu przy ognisku pogadamy...

RAVkopytko 09.03.2018 22:41

Jorge,to "ta" polana ? jestem na 3xTAK

Kazmir 09.03.2018 23:46

WojtekBBI to nie o to chodzi. Ja tez przedzierałem się w piachu i spałem na stogu siana, bo namiotu nie miałem. Pokazałeś film z 2012. Film z 2017 pokazuje już iny stosunek lekkich do AT.
Nawet widać lawetę z motocyklami. Coraz bardziej przypomina to trochę imprezę w stylu "Pogoń za lisem"
Jeszcze raz powiem! Ani ja ani nikt inny nie chce Wam odbierać radochy z organizowania podlaskiego.
Ten klimat nie wszystkim pasuje. Zgodzisz się, że na zlot jedzie: młody, stary emeryt, kobieta dzieci. Zlot to kompromis. Ci co "hardcorzą" muszą się podnieś do **, a ci co chcieli by ***** muszą spuścić z tonu do **
Są inne czasy nie ma takiej swobody pałowania po terenie jak kiedyś. Jeśli nie zmienimy podejścia to będzie tak jak jest - czyli nijak. Jeśli uważacie, że jedna Biała wystarczy to niech tak będzie.
Świat się nie zawali (mam nadzieję) są przecież inne imprezy na które można jechać. Pozostanie znajomość przez klawiaturę.

Mallory 09.03.2018 23:51

Sorry z tel pisze.
Nie pasuje mi termin konkurencyjny z Izim (jeżeli taki miał by być ) akurat na FAT nie godzi się tego robić. ... U nas Izi jest w pamiętniku. .... w innym terminie B. Chętnie wpadnę. ...

ex1 10.03.2018 00:05

A w Zachodniopomorskie byście chcieli przyjechać..? :)

nicek27 10.03.2018 00:15

Cytat:

Napisał ex1 (Post 574480)

Ja bardzo chce i w końcu musi się to udać. Jakiś termin macie już?

:)

WojtekBBI 10.03.2018 09:49

Cytat:

Napisał Kazmir (Post 574476)
WojtekBBI to nie o to chodzi. Ja tez przedzierałem się w piachu i spałem na stogu siana, bo namiotu nie miałem. Pokazałeś film z 2012. Film z 2017 pokazuje już iny stosunek lekkich do AT.
Nawet widać lawetę z motocyklami. Coraz bardziej przypomina to trochę imprezę w stylu "Pogoń za lisem"
Jeszcze raz powiem! Ani ja ani nikt inny nie chce Wam odbierać radochy z organizowania podlaskiego.
Ten klimat nie wszystkim pasuje. Zgodzisz się, że na zlot jedzie: młody, stary emeryt, kobieta dzieci. Zlot to kompromis. Ci co "hardcorzą" muszą się podnieś do **, a ci co chcieli by ***** muszą spuścić z tonu do **
Są inne czasy nie ma takiej swobody pałowania po terenie jak kiedyś. Jeśli nie zmienimy podejścia to będzie tak jak jest - czyli nijak. Jeśli uważacie, że jedna Biała wystarczy to niech tak będzie.
Świat się nie zawali (mam nadzieję) są przecież inne imprezy na które można jechać. Pozostanie znajomość przez klawiaturę.

Napiszę krótko
Na tych obrazkach motocykle się tylko pozmienialy ludzie ci sami

myku 10.03.2018 10:17

Cytat:

Napisał ex1 (Post 574480)

Nieee! Zachodniopomorskie to Devil :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46.