![]() |
Cytat:
|
Kleisz i zakładasz.
|
już zrobione, aż jestem w szoku że tak łatwo poszło, myślałem że skoro ludzie wydają po kilka tysięcy za bezdętkowe koła lub kupują specjalnie motocykle, które mają takie koła, to założenie taśmy 3M i garażowa konwersja musi być mega trudna ;-)
a tu wyczyścić, kleić i już zrobione-tak jak mówiliście. |
W szoku to będziesz jak z przodu gumę złapiesz przy większej prędkości :mur:
|
przodu nie zrobiłem... jeszcze :)
pewno masz racje, ale na motku ogólnie każdy problem z przednim kołem przy większej prędkości to kapota...czy to guma, czy uślizg... |
Cytat:
Ja zauważyłem ,że np. przednia opona nowa Anakee Wild zaczęła się mniej (inaczej ) zużywać "ząbkować" niż ta z dętką . Stara z dętką " darła " kostkę po środku a po zmianie na "bez dętki " przy porównywalnym przebiegu zużycie przeniosło się bardziej na boczne kostki . |
To nie raczej różnica ciśnienia, a nie dętka?
Duże ciśnienie = opona ściera środek Male ciśnienie = opona ściera boki. Dętka raczej nie jest tak twarda aby wpływać na ugięcie opony. Sent from my SM-J600FN using Tapatalk |
Cytat:
A ja na razie nie myślę o przeróbce, mimo że artykuły do wykonania tego posiadam. Może faktycznie jak przytrafi mi się kiedyś jakaś przygoda z ,,paną'' to spojrzę na to inaczej. Na chwilę obecną mam zawsze komplet dętek, łatek i łyżki przy moto (choć nigdy ich nie potrzebowałem). Świadomość podczas jazdy, że mam koło z dętką, bo tak ktoś to zaprojektował i można spokojnie ,,zjadać kilometry'' wygrywa dla mnie zdecydowanie względem przeróbki, która powoduje, że tego spokoju nie mam.........mimo, że wielu z Was przejechało już na tym ileś dziesiąt kilometrów..... |
Zmieniłem tylko tył. Przekonała mnie guma na autostradzie przy padającym śniegu, w niedzielę, i wogóle w dupie. Kołek załatwiłby temat w 5 min.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |