![]() |
Cytat:
ale wyszło zakleiłem zalutowałem z pomocą telefoniczną R2D2 i chodzi - jak padnie sprawdzę drugi raz nie będę pruł motonga !!!! Myślę że nic nie jest wieczne (może poza kolegą Wiecznym :) ) |
1 Załącznik(ów)
Dobra mam takie oto zdjątko z sekcji płytki r2d2, nie wiem co i jak, ale może gdzieś jakieś zwarcie lub moje lutowanie do dupy :(
|
koszmarnie to wygląda ;)
|
A zalałeś ją lakierem z zewnątrz po wkomponowaniu płytki w dekielek pompy?
|
u mnie sprawy maja sie tak.po wlutowaniu nowej plytki pompa nie chodzi.a raczej elektromagnez robi jedno klikniecie przy wtykaniu przewodow od akumulatora.pozniej cisza.i tak co dotkne przewodami od akumulatora do wtyczki pompy to elektromagnes zadziala tyklo raz.mysle ze albo tak jak podejrzewalem jedna sciezka na plytce byla przerwana albo cos sknocilem lutujacczekam na odzew od r2d2,ale mysle ze najpierw wylutuje plytke i przy orginalnych polaczeniach sprawdze czy pompa jest w ogole ok
|
Cytat:
u mnie pompa wygląda tak: http://lh4.ggpht.com/_qmRoP60FsQ4/Rr...76/rys%202.jpg |
wreszcie troche czasu i sprawdzilem dzialanie pompy bez plytki.balem sie ze moze pumpe kaput.ale okazalo sie ze dziala jak tralala.tylko wielkosc iskry mnie przeraza.jednak plytka ja skutecznie zmniejsza.w takim razie potrzebna nowa plytka.moze ma ktos na zbyciu jedna niepotrzebna,albo pomoze mi skontaktowac sie z R2D2.jakos sluch o nim zaginal.prosze o pomoc!!!
|
Witam wszystkich po przerwie w obecności na forum
palenie się płytki spowodowane jest zablokowaniem elementów ruchomych pompy Dzieje się tak dlatego ze układ mechaniczny styku jest zużyty na tyle ze nie działa poprawnie albo przewody dociskają go od góry Widzę że zdarzyły się 2 takie przypadki , jedna pompę ze spaloną płytką mam u siebie i innej przyczyny nie widzę. |
Cytat:
:oldman: |
pożar:)
Cytat:
Qurczaq ma racje pany! Może lepiej se mikuni wstawić i nie rzeźbić w g....? Ja pie....taki pożar motocykla;( kto wozi gaśnicę ręka do góry? |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 06:34. |