Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Trochę dalej (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=76)
-   -   Moskwa, Murmańsk i kawałek Fjorda okiem Lorda [2011] (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9775)

calgon 22.07.2011 17:42

Kolego Ty nie przepraszaj tylko bierz sie do pisania swojego watku!:-)
Chętnie poczytam.

Myślisz ze tylko ja mam zjebkę dostawać ze wolno zarzucam relacje?

ps. Dzisiaj bede pisał dalej bo wczoraj mecz Ślask -Dundee stanął na przeszkodzie.

JARU 22.07.2011 18:00

ale się tłumaczy, że nie pisze :D wymówka dobra, myślę, ze Ci wybaczymy :D

calgon 22.07.2011 19:06

12 Załącznik(ów)

Mniej więcej ok 23 zawitaliśmy do Slettnes
czyli miejsca gdzie stoi ciekawa samotna latarnia a przed nami rozpościera się widok bezkresnego morza.
Rychu oczywiście skrzętnie dokumentuje swoją bytność.
Robi to nie tylko na motocyklach kolegów, ale w różnych innych miejscach a wprawne oko zauważy więcej naklejek na naszych zdjęciach.

[CENTER]

Chwila zadumy i można było zauważyć pojawiające się uśmiechy na naszych twarzach.

W myślach byłem dumny z siebie, ale zacząłem sobie zdawać sprawę ile jeszcze miejsc chciałbym odwiedzić i czy wystarczy na to sił i czasu....

Greg miał w głowie godziny o których odpływał prom na Nordkapp także nadchodził czas aby jechać w stronę portu Mehamn

Załącznik 22410

Załącznik 22411

Punktualnie o północy czekaliśmy zwarci i gotowi aby wsiąść na prom który zgodnie z oczekiwaniami pojawił się na horyzoncie.

Przyznam się, że pojawiły się u mnie pierwsze oznaki trudów podróży. Całe szczęście, że wszystko było nowe i nieznane gdyż tłumiło to myśli o zmęczeniu.

Temperatury już spadły w stosunku do ostatnich dni w Rosji a plan przepłynięcia odcinka promem podobał mi się.
Jak sie okazało miało to też swój praktyczny wymiar.
Rychu miał to obcykane do tego stopnia, że w dalszej części podróży to już czekałem jak bileterzy będą mówić mu cześć Gregu.

Był to mój pierwszy wjazd na poważny prom i zastanawiałem się jak to będzie wyglądało .

W oczekiwaniu na statek spotkaliśmy znajomych z ekspedycji 4x4.
Ucinając z nimi pogawędkę Gregu ostemplował ich auto.
Panowie zapytali

-Kolego co to za naklejka?
-Wszyscy Niemcy jeżdżący na motocyklach takie noszą .

Teraz to już zgłupiałem.Wiedziałem że Greg klei te wlepki a potem cieszy się jak chłopiec.

Rozumiem oblepiony motor Wiecznego czy Bajrasza, ale ciuchy Niemieckich motocyklistów?

Może to jakaś zorganizowana akcja w związku jego nowym Bmw?

-Greg o co chodzi?

-Sam nie wiem,poważnie -odparł

-Zapytam Myka jak wrócę zakomunikowałem:-)

Prom spokojnie dobił do brzegu ocierając się o opony ciężarówek zabezpieczające linie nabrzeża.Obsługa robiła swoje a my ostrożnie wjechaliśmy pod pokład.

Zabezpieczyliśmy maszyny i udaliśmy się do części widokowo restauracyjnej, która służyła za jedna wielka kajutę.

Przed nami ok 5-6 godzin odpoczynku podczas, którego trzeba było się zregenerować

Zamieszczone poniżej fotki nie pokazują niczego więcej jak mojego wyjechania.
Rysiek miał jeszcze moc aby skakać dookoła i trzaskać foty samowyzwalaczem.
Moja niezmienna poza mówi sama za siebie.

Teraz marzyłem już tylko o tym aby się położyć wygodnie i zakryć oczy gdyż oczywiście cały czas był dzień:-))

[MAP]http://maps.google.pl/maps?saddr=Bj%C3%B8rnevatn,+Norwegia&daddr=mehamn& hl=pl&ie=UTF8&ll=69.88501,33.310547&spn=11.796598, 39.155273&sll=69.599241,29.888306&sspn=0.369566,1. 223602&geocode=FYUKJwQdVZHJASkLuvbBHE_LRTFNtwlnrhq 27w%3BFTvrOwQd7fCoASmPTiykt_TJRTHgUL8vDxIDFA&mra=l s&z=5[/MAP]

graphia 22.07.2011 19:23

sami byliście na tym promie chyba :) nie jest także pewne czy był tam kapitan ;)

JarekAT 22.07.2011 20:59

niezłe te ostatnie foty calgon :D

yacek ile ty masz tych lampek w swojej Afryce?? Goldasy wymiekają ;)
A kolega na Teresie miał całkiem pokaźny zapas paliwa.

Azja 22.07.2011 21:15

Trzy ostatnie foty cudne! Wyobrażam sobie ciąg dalszy tej sesji, zastanawiam się tylko, czy wytrzymałeś w tej pozycji :D
Pisz, pisz, pisz :)

yacekgda 23.07.2011 14:43

Lampeczki al"a glamour są na afryce Ola;)),(każdy ma co lubi;)zresztą poległy pod kirovskiem z jednej strony) ja niestety przesiadłem sie obecnie na gs-a:(, a w tenerce to kaczor był kołem ratunkowym grupy:) (parokrotnie zresztą wykorzystywanym)

myku 24.07.2011 02:22

Calgon,on lezy z buciorami na siedzeniu,a ty pokazujesz,ze jest :Thumbs_Up:.Juz nie przyjade do ciebie do pracy :oldman:

zbyszek_africa 24.07.2011 21:39

Cytat:

Napisał myku (Post 188686)
Calgon,on lezy z buciorami na siedzeniu,a ty pokazujesz,ze jest :Thumbs_Up:.Juz nie przyjade do ciebie do pracy :oldman:

A Calgon założył/a twarzową gustowną koszulkę:D, mnie ten kolor barzdzo sie podoba...:)
pozdr.

jacoo 24.07.2011 22:02

od dwóch dni nic nie napisał..........ewidentnie ma w ryja!!

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:44.