![]() |
zayebisty film i paczka kumpli.
Zayebista afra na zawsze.Zadne tam ostereih klekoten ;) |
Puszek zajefajny filmik:D szacun:bow::bow::bow:
|
To Missyou zrobił ten film...Szacun dla niego i Pawła oraz Norbiego czyli Cizi i Zyke...I dzięki za wspólne wyjazdy.
Teraz Jeźdźcy Afryk jadą na Paris Dakar... ale nie jako obserwatorzy Tu jeszcze jeden...Z miejsca gdzie żaden LC8 nie pochwalił sie wjazdem... Ot i cała magia Africa Twin |
.... za wszystko inne zaplacisz karta masterkart u najblizszego dilera lub u kierowcy lawety :D
|
I pozamiatane...........:Thumbs_Up:
|
drugi dowod skutecznosci afry.
Nawet ufo (1.16 po lewej ) stalo w zachwycie! Zazwyczaj porusza sie szybko...;) Afri- jednoslad wywolujacy euforie.Wskazany w stanach przygnebienia i rozczarowania . ... |
Cytat:
ten zadek to właśnie lc8 SE :) na fotce ADV :) https://lh3.googleusercontent.com/_L.../00088_161.jpg |
Siedziałem tydzień w Erg Chebi w zeszłym roku i pojeździłem po tych pięknych górach piochu do syta , to drugie najpiękniejsze miejsce po Erg Marzuk w Libii gdzie mogłem hasać małym endurakiem . Uważam że przyjemność i fan z jazdy w tych miejscach daje wyłącznie lekki sprzęt , można wjechać na szczyt Africą czy innym o podobnych gabarytach moto , pod warunkiem że się umi jeździć .
|
Cytat:
|
było o silniku Hondy 240 KM
noo to jest już silnik KTMa.. 250 KM do nowego motka MOTOGP ;P http://www.sportrider.com/sites/spor...otogp-bike.jpg http://www.sportrider.com/sportbike-...hp-motogp-bike ps. sorry za offtop.. jakoś nie mogłem się oprzeć... :D |
zeby tylko nie wybuchnal jak jego cywilni kumple...
i zeby nie mial bocznej stopki przykrecanej do silnika bo mu dziure wyrwie i tyle z wyscigu |
Cytat:
ps. stopka jest przykręcana i o ramy i do silnika! :) |
Ex, pacz jak sie fajczy :D
|
Cytat:
http://www.arabnews.com/sites/defaul...slide/Daka.jpg ps. pisałem o Lc8... :) to taki z 2 cylindrami... :) |
Slyszalem, ze honda w standardowym wyposazeniu daje gasnice.
|
Lepi, a świeczkę zapaliłeś? Jak będziesz gdzieś jechał na kacie to nie zapomnij wziąć nitownicy i trzymaj się blisko Hond, bo kto inny Ci pomoże ?
|
Zazwyczaj to ja pomagam, zwłaszcza gdy jest po górkę :p
Niestety akcja gaśnicowa nie obejmuje Afryki, więc na wszelki wypadek polutuj regler ;) |
Cytat:
|
250 też bez turbiny :)
|
250 to ja mam w aucie i to z 4 litrów, jakoś nie wróżę cywilnego zastosowania powyższych silników w normalnych pojazdach.
|
1 Załącznik(ów)
Chłopy, przeoczyliśmy :mur:
Jest już nowa Afryka, nazywa się CCM GP450, i w przyszłym roku ma być już dostępna u nas. http://www.ccm-motorcycles.com/ https://www.youtube.com/watch?v=mfaY52zo-QM https://www.youtube.com/watch?v=-eHMIADqs7w |
Cytat:
|
Zdrada!!
|
GBP 8'000. W sumie niezly motorek. Silnik BMW odprezony, lekki.
|
to jest silnik Kymco ;)
|
To jest silnik wyprodukowany przez BMW, miał iść do Huski. Kymco go odkupiło. Tak czy inaczej na pewno lepszy niż silnik KTM :haha2:
|
Cytat:
|
dalej jest to made in Taiwan ;)
|
Pierwszy raz zobaczyłem afryczke w 1995r. w Berlinie.50letnia Niemka wyjeżdżała Nią z salonu ,opisać moją zazdrość i zarazem podziw trudno by było. Jaki......
na tamte czasy motor był piękniejszy od Afryki i 900 fireblade?. Na afryke trzeba było czekać i to długo, na Nową też czekamy i myśle że to znowu będzie prekursor ;) Puszek! pozdrawiam!!1 |
Cytat:
Ten ccm jest już jakiś czas ale ceny nie na nasze zarobki :confused: |
Oficjalna sprzedaż rozpocznie się dopiero w tym miesiącu
W Europie ma kosztować około 30 tys zł. |
no tak, juz jakis czas zapowiadany byl ten sprzet... i paradoksalnie wlasnie CCM poczul ducha, potrzeby ofroadowych turystow, nawiazal do obecnego dakaru - specyfikacja, masa, pojemnosc... jesli ktokolwiek czeka na sprzet od hondy z duchem wspolczesnego scigania ala dakar to bedzie zawiedziony...
|
Jakoś nie widzę tego CCM z bagażem ala Afryka
|
Cytat:
CRF 450 też mogło by się pojawić w wersji ucywilizowanej...oczywiście najpierw Afri |
Cytat:
jeżeli ma sensowny subframe, to spokojnie zabierze i ze 120 L bagażu na pokład. znów przeładowywanie małego i lekkiego moto jest pomysłem z czapy... jak mój chłopski rozum.. to tak 60L-80L maks to powinno wozić... a kg raczej nie wiecej niż 20 |
Nowa AT jaka by nie była będzie papierowa bez serwisu i kompa nie podchodzi takie czasy , zamiast bagażnika schowek na kartę kredytową tak to będzie wygladalo
|
Puszek, chyba zostałeś sam. Obyś to Ty miał rację.
|
Cytat:
|
XCH tez mial,ale zatroszczono sie o to i mozesz slonia przyczepic,nic sie nie stanie
|
Przytaczam tylko opinie testerów, wg. nich nie budzi zaufania.
|
Cytat:
|
Pany, dajcie Turatechowi i Wunderlichowi tez cos zarobic :D
|
Ciężko Wam dogodzić, oj ciężko. Wszyscy narzekacie, że nie robi się już turystycznych enduro, że współczesne motocykle są za duże, za ciężkie, mają niepotrzebnie wielkie silniki z mocą grubo ponad 100KM, małe koła, słabe zawieszenie praktycznie szosowe, kosztują po 60 tys. zł. I nagle pojawia się firma ze sprzętem, który ma stosunek mocy do masy lepszy niż afra, zawiechę marzocchi, heble brembo, osłony silnika i chłodnicy, duży bak pozwalający przejechać do 400km, turystyczne siedzenie, a do tego waży na sucho raptem 130kg. Czego chcieć więcej? Jeśli będzie kosztował rzeczywiście koło 30 tys zł, to będzie fajną propozycją, i praktycznie bez konkurencji.
Wiadomo, że dopiero za jakiś czas będzie można powiedzieć cokolwiek na temat jakości, awaryjności sprzętu, ale suche dane wyglądają bardzo zachęcająco. |
Ja również kibicuję temu sprzętowi ale mam już parę wiosen na karku i życie mnie nauczyło aby z pewną dozą ostrożności podchodzić do każdej rewelacji. Dane "katalogowe" wyglądają fajnie. Testerzy jednak dostrzegli pewne niedoróbki i dlaczego o nich nie mówić?
Oprócz słabej subframe, zauważyli też źle spasowaną, trzeszczącą i mocno drgającą owiewkę, czy twarde przednie zawieszenie. Na razie to drobiazgi ale przecież nikt jeszcze nie wykonał testu długodystansowego tej maszyny. Obawy budzi też ograniczona siec serwisowa. Owszem silnik BMW/Kymco ale trochę pomotany więc chyba nie identyczny jak ten w BMW G450. Zresztą silnik to nie wszystko. Do tego ewentualne naprawy gwarancyjne, a ile będzie ASO w PL? Jedna, dwie? No i cena. Znana jest już w USA, 12000 USD, a w podobnej cenie mają tam KTM-a 690, który jest tylko 10kg cięższy i dla wielu stanowi lepszą alternatywę. Jest szansa, że w Europie będzie GP450 będzie tańszy o ok 20% bo odpada część danin podatkowych. |
Skąd wzięła się tutaj cena ~30kPLN? Przecież na stronie jest "recommended retail price = 7,995GBP, czyli lekko mniej niż 43kPLN??? Taka cena jednak już robi różnicę...:dizzy:
pzdr Jac |
Jak nowa dwucylindrówka z dobrym zawieszeniem będzie kosztowała 30 tys. to jakość będzie marna.
|
siwy zeszlismy na temat singla CCM:)
|
A sorki, i tak 30 tys jest mało realne.
|
Sa przecieki z Mediolanu. Na stoisku Hondy stoi przykryte duze enduro i pod plandeke wchodzi kabel....
|
Hybryda...:drif:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05. |