![]() |
Się podpisuje. OsmAnd i telefon to obecnie bardzo poważna konkurencja do wszystkich garminow.
|
Thx za informacje, bede testować. Póki co fajnie jak tak się bawie palcem po mapie to fajnie kieruje po drogach pożarowych (chyba można po nich jeździć) jak są a na północ od Szczecina jest ich sporo. Ale jak ich nie ma to wyznacza asfaltem i osmand widze chce unikać nielegalu.
Apropos modów jakich używsz Warzyfko opon do uprawiania takiego szwenduro? Cytat:
|
Metzeler MC360 mid-hard (przód) + mid-soft (tył, założony trzymak), ciśnienie 0,8-1,0 bar.
OsmAnd na starym iPhonie w chińskim gumowym uchwycie na kierownicę przekładanym z moto na rower. Do zdjęć drugi iphone w kieszeni/plecaku. |
macie jakies folie na wyświetlaczach zegarów? w porównaniu jak tu niektórzy upalają ja kręcę w koło komina spokojnie i raz przetarłem dosłownie tylko z kurzu wyświetlacz gołą ręką i dwie rysy, co gdzie indzie bym chyba rysy nie dostrzegł choć by na plastikach :)
|
Miałem to samo na NC. Serio przestałem wycierać.
W skodzie to samo - przetrzyj raz na sucho plastik nad zegarami i już są rysy⌠|
Cytat:
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
To poprosze kolego namiar ... czy uniwersalna i docinales? bo widze sa takie chocby na tablety
|
Cytat:
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Dzięki. Tak czy siak to się rysuje od patrzenia dosłownie, dramat, nawet w Hyundaiu z 2010 jaki mam warstwa lakieru jednak była twardsza :D myślałem, że nic tego nie przebije a jednak ...
|
No niestety, takie czasy. polityka większości firm motoryzacyjnych i nie tylko jest taka, że po gwarancji masz wymienić na nowe, bo się zacznie sprzęt pyerdolic. Jeszcze potomkowie samurajów trzymają poziom po japońsku, czyli jako-tako. Ale ok, będzie dobrze. W piątek, grubo po ponad miesiącu przyszła paka od bikerzów. Krótka dupka ze światłem, bagażnik alu siateczka. Trzeba było 140 cebulionów wysupłać na opłaty. Tail tidy założone, od razu to jakoś wygląda. Jeszcze muszę pomóżdżyć nad podłączeniem kabli, bo nie ma złączki tylko wiązka kabli bez instrukcji. Do tego kierunki led z ali wielkości paznokci.
Kratka na lampę z przodu założona, osłona kolanka założona, Acerbisy na ramę czekają na założenie. |
Cytat:
Cytat:
|
W 250 odłaziły. Ale to bez znaczenia. Można zawsze porządne nakleić jak odejdą jak komu zależy na estetyce.
|
Cytat:
|
Naklejki przy użytkowaniu w stylu enduro są częścią eksploatacji jak filtry i opony. Z tym ze nie są tak potrzebne. Np ja mam jakieś smętne resztki a na wyglądzie mi najmniej zależy.
Po drogach pożarowych można jeździć? Serio? Zwykle jest na nich napisane ze nie wolno. |
|
na dniach jestem umówiony na montaż:D
https://www.youtube.com/watch?v=qaEp8jsame8 |
Cytat:
:D |
Poradzcie, jaką torbę na bak do CRF 300L nie za miliony monet ? Wiadomo że chodzi o mocowaną paskami. Możliwie największa.
|
3 Załącznik(ów)
Taaaki stojak sprawiłem hAnnie. Prosty, lekki i niezawodny.
Sprawdza się przy serwisie łańcucha i myciu myjką. |
Cytat:
|
samoróbka
|
Cytat:
|
3 Załącznik(ów)
Testuję ostatnio poziomą orientację Osmanda i konieczne stało się poradzenie sobie z tzw. brake-line-routing-gate. To że mi kable częściowo zasłaniały wyświetlacz nigdy mi jakoś specjalnie nie przeszkadzało ale w obecnym układzie zaczęły mi ograniczać pole manewru telefonem. Trzeba zatem było tą nieszczęsną wiązkę trochę odsunąć.
Rezultaty poniżej. Efekt - brak kolizji z telefonem i w bonusie odsłonięte zegary :) Jutro to objeżdżę, poobserwuję i dam znać jak siadło. Edit: siadło bardzo dobrze, obawiałem się tarcia o elementy zespołu przełączników ale w całym zakresie ruchu jest zachowany od nich kilkumilimetrowy dystans i wiązka dotyka jedynie tego swojego oczka przelotowego. Po odsunięciu wiązka nie koliduje mi już z telefonem plus w bonusie podczas jazdy w pozycji siedzącej nie zasłania zegarów. Cały pic polega na zdystansowaniu tego oczka przelotowego dokładnie o 2 cm. Powyżej tej długości wiązka zacznie się opierać i trzeć o elementy kokpitu a poniżej nie zostanie odsunięta na tyle żeby przestać zasłaniać zegary. Potrzebujemy zatem jakiegoś 2-centymetrowego męsko-żeńskiego przedłużenia z gwintem M6. Możliwości jest pewnie sporo, ja akurat po swoje postanowiłem udać się do gazowni :D https://sprezyny-gazowe.com/przedluz...t-m6-20mm.html Polecam! |
Cytat:
|
A co tu jest do kupowania? Ta tuleja dystansująca?
|
Musi mieć logo :)
|
Ja wziąłem do tego dwie nakrętki o większej średnicy i dłuższa śrubę, działa.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Warzyfko thx :* |
Kto sie zdradzi i powie ze zamawial tylny amor do CRF300 hyperpro ten z najwyzszej polki w pewnym sklepie w Warszawie na Al. Prymasa?
|
… i przy okazji zady/walety kupowania tego hyperpro w tym sklepie vs bezpośrednio od hyperpro przez internety?
|
Chyba ktoś trzyma zakup w tajemnicy.
Sam się zastanawiam nad zmianą całego amora tył i sprężyn przód. Producent: Hyperpro Tył: zmiana wagi 100 - 110 kg + ustawienia amora na offroad Przód: sprężyny pod wagę jak wyżej. |
Jak kupowałem w PL, ale wersję nie najwyższą. Wpłaciłem zaliczkę po jakimś czasie oczekiwania, towar przyszedł zgodnie z planowanym czasie oczekiwania.
Wziąłem też z opcją ustawienia offroad Ogólnie bardzo zadowolony. Tato wczoraj mi powiedział że jadąc za mną widzi dużą różnicę, bo ciężko się utrzymać za mną ;-) |
A na czym polega wersja off-road? Rozumiem, że amor i sprężyna dobrane są do wagi, a off-road?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Akcesoryjna pokrywa filtra oleju Zeta.
Przy wymianie oleju nie mogłem przepuścić takiej okazji do zmiany dekielka :D
https://i.imgur.com/0bV2xG0.jpg |
Czy ktoś się orientuje czy ta płyta będzie pasować do 300rally?
https://www.acerbis-polska.pl/produc...tml?query_id=5 Już widzę że słabo, ciekawe ile zabawy byłoby z dopasowaniem, chyba boczne plastiki trzeba by docinać. |
|
Cytat:
Ktoś chętny podzielić koszty na pół? :) |
Prefilter zamówiłem to jest dostępne. 2 tygodnie czekania.
Ja natomiast mówię o komplecie lub samym filtrze gąbkowym zamiast papierowego. |
Masz rację, za szybko zamknąłem video :) teraz widzę że oprócz tutki szykują też filtr gąbkowy.
|
skoro o filtrach mowa, to co ro za wynalazek? jakies doswiadczenia, wiedza?
https://bikerzbits.com/hurricane-sta...a-crf300l.html Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ktoś ma patent na odłączenie automatycznego włączania świateł po przekręceniu kluczyka w stacyjce? Chcę to wyłączyć i manualnie włączać światłą kiedy ja chcę. Jakiś pstryczek będzie potrzebny, czy jak to ogarnąć?
Dzięki za podpowiedzi. |
Wepnij włącznik pomiędzy żarówkę a fabryczną wtyczkę od tej żarówki i masz gotowe.
|
Cytat:
Z wymianą kierunków dałem sobie sam radę, w tym temacie wolę zapytać, bo nie znalazłem żadnych info jak to ogarnąć. |
To wnioskuję, że z elektryką jesteś nie-za-teges i kompletnie nic w tym złego, tylko lepiej wtedy samodzielnie takiej przeróbki nie robić.
Prąd ma niestety kłopoty z wybaczaniem błędów. :) Przykro mi, ale nie doradzę drobniejszych szczegółów, bo np. coś dla elektryka będzie kompletnie oczywiste i przypadkiem to pominę, a Ty też przypadkiem zrobisz to akurat odwrotnie niż trzeba i to się na końcu będzie nazywało, że "wspólnie zjaraliśmy Twój motocykl" :) Nie jest to niby wielce skomplikowana operacja, ale trochę podstaw elektryki wymaga, a przydałaby się też praktyka w łączeniu kabli, zarabianiu końcówek, itp. żeby działało długo i bezpiecznie. Raczej bym Ci polecił w tej sytuacji poprosić lokalnie kogoś, kto ogarnia elektrykę o zrobienie tego, niż prosić o rady w necie. Chyba, że bywasz w okolicach Warszawy to i ja mogę pomóc. |
Jeśli coś robię pierwszy raz, to zazwyczaj znajdę filmik w necie i po obejrzeniu ogarniam temat we własnym zakresie.
W tym temacie nic nie znalazłem, stąd moje pytanie na forum. Tym bardziej, że jest tak, jak mówisz - prąd nie wybacza błędów:D. Akurat z łączeniem kabli, zaprawianiem i lutowaniem nie mam problemów. Kierunki i tylne światło wymieniłem na led i śmigają. Jeśli nić nie znajdę w necie, to podjadę do znajomego mechaniora podpytać, ewentualnie niech zrobi. Dzięki Ci sudden za chęci. do Wawy się nie wybieram w najbliższym czasie:) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:35. |