Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szuter party III PL-UA-SK-PL (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8590)

wieczny 02.08.2011 13:51

Ja również mam nadzieję, że na następna edycję będę miał już wszystkie dyski i kręgi sprawne i posmakuję klimatu. Gadaliśmy na Podlasiu, ostrzegałeś sumiennie przed warunkami mimo tego, że każdy powinien kojarzyć że deszcz + Karpaty = katorga.

A jeśli Szuter Party miało być czyimś karpackim debiutem to cóż , mogę jedynie klepnąć po ramieniu i pogratulować ;).

O organizacji noclegu nie mam prawa się wypowiadać bo mnie nie było, ale ja z założenia dobrych sercem czarnuchom rozgrzeszam. A Ty równy gość jesteś :).

PS: a Tobie Zbychu, nie wnikając w wypowiedź, mega szacun po raz kolejny. Wyobrażam sobie jak jeździłeś LC8 :Thumbs_Up:

gowacki 02.08.2011 13:54

Ale p…… Hipolicie.
Impreza była ok., na wszystkie miejsca noclegowe dało się dojechać Afri.
Bigos był ok. piwo w płynie – więc boskie i bardzo pożądane, prawie ciepła kiełbasa o której troskliwie przypominał Blob, jak najbardziej ok.:bow:

Tracki off były prze….., na ostatni odcinek zabrakło mi siły, ale po płytach dało się dotrzeć. Dzięki Kici za wsparcie w nawigowaniu.

Lżejsze moto były jak najbardziej pożądane, gdyby nie kolega na KTMie, którego pięknie okleiłem błotem z tylnej opony, do dziś może byłbym wklejony gdzieś pomiędzy rzeką a strumieniem.
Gdyby nie koledzy z Ring Road, Słoma do dziś rdzewiał by w błocie, ze mną nie było by lepiej.
Dzięki Blobie raz jeszcze że sprowokowałeś mnie do ruszenia d. i wyjazdu na ukrainę.

Dzięki wszystkim którzy pomogli mi po drodze, i pozdrawiam wszystkich którzy dotarli do końca.
Pozostałych też, ale trochę mniej :D

Nowy 02.08.2011 14:08

Cytat:

Napisał gowacki (Post 190171)
... Dzięki Blobie raz jeszcze że sprowokowałeś mnie do ruszenia d. i wyjazdu na ukrainę.

Dzięki wszystkim którzy pomogli mi po drodze, i pozdrawiam wszystkich którzy dotarli do końca.
Pozostałych też, ale trochę mniej :D

przyłączam się do podziękowań . Nam, na trzech trampkach i jednej afryce udało sie dotrzeć dopiero na drugi nocleg bo 17km przed Tyrawą zachciało nam się zjechać z asfaltu i byliśmy zmuszeni nocować w środku lasu jeszcze po polskiej stronie, ale i tak było warto.
Mirmił dziekuję za gorący barszczyk, ciepłe kiełbaski i etc.

proponuje skończyć tą, do nikąd nie prowadzącą dyskusję i rozpocząć wklejanie zdjęć ;)

Lepi 02.08.2011 14:11

Nie byłem ale się wypowiem.
Po pierwsze uważam, że gdyby pogoda dopisała to 95% uczestników byłaby zadowolona. Blob planując trasę, nie mógł zakładać, że będzie aż tak fatalna więc do Niego nie miałbym pretensji.
Każdy kto wyjeżdżał na imprezę znał warunki pogodowe i mógł ocenić swoje możliwości na motocyklu którego akurat dosiada, oraz swoją "twardość".
Niektórzy chyba się przecenili i stąd narzekania.

Pawel_z_Jasla 02.08.2011 14:16

Mnie na imprezie nie było bo za cienki w uszach jestem ale odnośnie organizowania spotkań jakieś tam pojęcie mam. Pamiętam jak kilka lat temu organizując imprezę na Wapiennem pomimo przygotowania dwóch pogodowo-zależnych wersji „tracka” na sobotni off w ostatniej chwili musiałem je modyfikować bo se kur… na górze przypomnieli, że dawno nie lało albo zapraszając ludzi początkiem kwietnia na Radocyne zapomniałem o nartach wspomnieć i proponowałem na kołach przylecieć – kilku przyleciało, a niektórzy to nawet chcieli mi wpierd… czemu zresztą się nie dziwię. Jako autochton miałem czas, wiedze i możliwości przelatania wszystkiego osobiście i w różnych okolicznościach przyrody – Maciek tej możliwości nie miał, bo nawet jeśli był tam 10 razy to i tak o 100 za mało aby poznać wszystkie pułapki. Jak sądzę pewnie dlatego skorzystał z pomocy tych rood coś tam, których działalność wydawała mu się profesjonalna /kolesie na swojej stronie za cirka 1.000 zł. proponują podobny wypad więc te 150 zeta na kolana nie powala/. Jak czytam wątek to dostrzegam przynajmniej w kilku miejscach wyraźną „żaluzję” ze strony Maćka, że impra może być z uwagi na pogodynkę mocno przejeb… więc ktoś albo prosto z ciepłych krajów przyleciał, albo ostatnie trzy tygodnie chlał i za okno nie spoglądał. Nie broniąc Maćka /wiem, że chłop jest duży i sam to potrafi/ chcę jedynie zwrócić Wam uwagę abyście nie wieszali psów na nim jako organizatorze, który pewnie sam zdaje sobie sprawę z błędów jakie popełnił – ten ich nie robi kto w domu siedzi i czeka, aż jakiś nawiedzony się wychyli i zaproponuje organizację kolejnego spotkania.
Ps.
Z opowiadań wiem, że wszystkim ,którzy tam byli i przeżyli należy się WIELKI szacun więc się nisko kłaniam :bow::bow::bow:

zbyszek_africa 02.08.2011 14:20

Cytat:

Napisał Ola (Post 190166)
Nie bardzo wiadomo o co Ch chodzi. Bo patrząc na to z boku - niestety ni mogłam przyjechać na imprezę i żałuję, to właśnie Ci na innych sprzętach niż AT są najbardziej zadowoleni z trasy. Także Twój komentarz jest trochę "kulą w płot", bo nikt z nich nie jęczy.

I co znaczy podobne - czy 690 enduro R (na przykład) jest bardziej podobny do EXC 200, czy 250, czy do dużego enduro??? Bo z założenia funkcji tego motocykla, nie jest to sprzęt do jazdy tylko po krzakach wokół komina jak małe endurasy / czy crossy.

Piszesz, że miejscówka jest AT - nie wiem, czy tym razem byłeś na AT, ale pamiętam że na różnych afrykańskich zlotach często jesteś na KTMie a nie na AT...I jakoś nikt nigdy tego nie wypominał.

A niewybredność określeń pod adresem osób, które wyraziły swoje duże zdowolenie z trasy (przeczytaj ich posty) jest delikatnie mówiąc dziwna.

Tylko, że jak ktoś ma samej dojazdówki na imprezę 500 km albo więcej (np. ludzie z wybrzeża) i ma na to pół dnia, to wybiera sposób dojazdu, jaki uzna za najensowniejszy. Chyba jednak bardziej chodzi o imprezę, wyjezdżenie się na niej i wybawienie towarzysko, niż sam

Coś Ci się chyba pomyliło porównując 690 -tkę do AT lub KTM 950/990 albo wogóle nie wiesz o czym mówisz/piszesz..
Przywieź d... na moto, zrób track pojeżdżawy, wróć z powrotem na moto do domu, chyba tak ma wyglądać jazda na motocyklu:)
Czemu Jurek nie przyjechał AT??
KTM 990 różni sie tylko nowszą technologią od AT a jest takim samym klockiem.
Gosciu przyjechał z Londynu na AT i nie jęczał jak czopersi wożąc swoją armaturę busikami.
Trzeba było być OLu na tej imprezce, zza klawiatury proszę się nie wymądrzać:)
pozdr.

Pawel_z_Jasla 02.08.2011 14:30

Zbychu nie wiem co bierzesz ale zacznij ograniczać dawkę albo zmień dealera bo nakręcasz się jak śrubka podgrzewając niepotrzebnie atmosferę.

Lucky Luke 02.08.2011 14:34

Ja tam żadnych pretensji nie mam , bo w zasadzie byłem przygotowany na wszystko poza tym, że za bardzo się kurzyło i słońce przypiekało ;)
Z wyjazdu jestem mega zadowolony, bo poznałem fantastycznych ludzi i przeżyłem fajną przygodę.
Dziękuję wszystkim którzy pomogli mi wjechać na nocleg. Zjeżdżanie już mi poszło lepiej :)
JA na Ukrainę na pewno jeszcze pojadę choćby nawet za tydzień gdyby ktoś chciał, a tkc80 zostawię sobie na asfalt.
BLOBIE/Maćku nie łam się i więcej z tymi ringroudami nie współpracuj bo pierwszego dnia rzeczywiście niewiele zrobili, w przeciwieństwie do Ciebie.
Pozdrawiam i mam nadzieję do zobaczenia na następnej edycji.

jurek 02.08.2011 14:38

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190176)
Coś Ci się chyba pomyliło porównując 690 -tkę do AT lub KTM 950/990 albo wogóle nie wiesz o czym mówisz/piszesz..
Przywieź d... na moto, zrób track pojeżdżawy, wróć z powrotem na moto do domu, chyba tak ma wyglądać jazda na motocyklu:)
Czemu Jurek nie przyjechał AT??
KTM 990 różni sie tylko nowszą technologią od AT a jest takim samym klockiem.
Gosciu przyjechał z Londynu na AT i nie jęczał jak czopersi wożąc swoją armaturę busikami.
Trzeba było być OLu na tej imprezce, zza klawiatury proszę się nie wymądrzać:)
pozdr.

Zbyszek wyluzuj trochę, bo za chwilę zaczniesz segregować ludzi na tych co są super bo jeżdżą na AT (ja mam przypominam też AT) lub ciężkimi sprzętami i tych co wogóle niech jak piszesz wyp.....,
Ja będąc wielokrotnie w Karpatach po długich deszczach wiedziałem że będzie ciężko, bo to błoto jest takie że zalepia najlepsze nawet krosowe opony i mota grzezną jak fiks. Co się z resztą potwierdza. Dla tego zabrałem 690.
Jak wspomniała Ola jak masz w piątek być rano w pracy i potem dojechać w bieszczady innej opcji niż laweta nie ma.

Poza tym, nie chcę żeby to zabrzmiało trywialnie ale Ola doskonale wie co to duże moto, ponieważ przejechała Azję załadowaną Afri, która ważyła prawie 300 kg a asfaltów nie było.

A na koniec myślę, że nie ma co kontynuować tej dyskusji i życzę ci miłego dnia. Pozdrawiam

zbyszek_africa 02.08.2011 14:47

Cytat:

Napisał Pawel_z_Jasla (Post 190177)
Zbychu nie wiem co bierzesz ale zacznij ograniczać dawkę albo zmień dealera bo nakręcasz się jak śrubka podgrzewając niepotrzebnie atmosferę.

Sorry Pawle, ale ignoruje gości co nie płacą składek (ni masz 30zeta??:()
Poza tym dałeś plamę w koszulkach AT, posty nie do przyjęcia w cywilizowanym świecie:Thumbs_Down:

maryjan 02.08.2011 14:51

Co ja mogę powiedzieć ;) Przyjechaliśmy terenówką i na połoninę dojechaliśmy ;). trasy wiadomo jak leje dłuższy czas to wszędzie jest hardkor.
Ale co do organizacji (jako osoba organizująca ostatnio spotkanie miłośników innych motocykli -80 maszyn):
1. Nie można w 100procentach zawierzyć firmie organizującej imprezę bez wpisania w umowę wszystkich punktów planu.
2. Brakło kogoś kto zamyka stawkę i ściąga maruderów.
3. Brakło ogniska i jakiegoś namiotu dużego na połoninie gdzie można byłoby wysuszyć się po walce.
4. Gdyby nie Mirmił to ciężko byłoby trafić na miejsce noclegu ludziom dojeżdżającym w nocy z trasy.
5. Wyp... rzeczy z busa prosto na ziemię w lejącym deszczu to przeginka.

Generalnie wiadomo było, że to off ale dla niektórych dziury za Krościenkiem to już był extrem ;).
Na przyszły raz po prostu mniej zaufania do firm organizujących imprezy i więcej kontroli nad imprezą :).
Wiem, że to zajmuje czas ale robiąc coś dla innych trzeba się z tym liczyć.

fxrider 02.08.2011 15:07

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190182)
ignoruje gości co nie płacą składek (ni masz 30zeta??:()

Tekst poniżej wszelkiego poziomu.

pałeł 02.08.2011 15:10

chłopaki ochłoncie
było w pyte jesli bym mógł pojechac jeszcze raz z taka ekipa jakbym chciał to dlamnie moze jesxcze tydzien lac, niestety ale ludzie nie dokonca wiedzieli gdzie jada (góry) i w jaka pogode
czesc z nich była tak przygotowana ze do mocowania bagazu uzywali tylko exspaderów przezco notorycznie gubili klamoty,
wiec nie mozna miec do BLOBa pretensji
bo mimo dla mnie tak krutkiego odcinka było w pyte i juz sobie obiecuje ze tam wróce

potem akcja sie potoczyła nie pomojej mysli i wyszło jak wyszło

kolegów w czarnej dupie nie zostawie a jak puszek napisał moglem tylko odkrecic

zbyszek_africa 02.08.2011 15:11

Cytat:

Napisał fxrider (Post 190185)
Tekst poniżej wszelkiego poziomu.

Yyy, napisz mi na PW, rozwiń tą wypowiedź...
albo zadzwoń 601 26 21 pięć pięc

Ola 02.08.2011 15:14

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190182)
Sorry Pawle, ale ignoruje gości co nie płacą składek (ni masz 30zeta)

Zbychu :Thumbs_Down: - mocno nie na tamat: to jest wątek o szuter party, a nie o składkach i koszulkach.

Przy okazji nie zapominaj, że składki są dobrowolne.

A nawiasem mówiąc, jakbyś chciał, to łatwo zauważyć, że Paweł ma słoneczko więc składkę zapłacił.

fxrider 02.08.2011 15:16

Jak ktoś segreguje ludzi po (nieobowiązkowym podobno) zaangażowaniu finansowym na zasadzie: z tym gadam, a ty się wypchaj bo nie zapłaciłeś to ja nie mam z takim kimś o czym gadać.
Bo nie zapłaciłem ;)

Co jednak nie przeszkodziło mi n.p. w pomocy przy przygotowaniu tracków na imprezę na którą się nawet nie wybierałem. Dla tych którzy nie zapłacili też.

calgon 02.08.2011 15:40

Będzie gorąco:-) jesli ktos ladnie nie podsumuje.

1.Moim zdaniem osoby których nie bylo niech nie dolewaja oliwy.

2.Blob oby Tobie sie chciało jeszcze !!!! Zebrałeś takie doswiadczenie organizacyjne, że nie mozna tego zmarnowac!

3.Mysle ze rola ring road troche przeceniona ,ale to moje prywatne odczucie.

Ja przejechałem z Wrocka na kołach utopiłem sie i nazajutrz wróciłem 600 km takze dostałem w kosc.
Dzis jednak załuje ze nie zostałem na sobote , tak to już jest.
Twardsi zostali

Poznałem granice swoich mozliwosci.

Pogoda kazdy wiedział jaka bedzie i widac było nastroje po kolejnych osobach, ktorych ubywało z listy!
Ja sie łudziłem ze wyjdzie slonce.

Moze jednak za rok.

AmberBamber 02.08.2011 15:41

Ja też dorzucę swoje 3 grosze ale na temat imprezy :).

Podobało mi się choć z Tyrawy do drugiego noclegu przejechałem asfaltem... Na wyrzutni rakietowej miła najebka w bunkrze i zawodowe ognisko ;) a dalej do Komańczy też asfaltem. Pytanie... czy byłem na SZ.P.III jeśli nie zrobiłem track'a i jeździłem asfaltami? Jedni powiedzą "NIE" inni "TAK"... a ja mam w to wy....bane :) bo najważniejsze że MI się podobało :D! Co nie zmienia faktu że mam zamiar pojechać na własną rękę i zrobić track'a jak będzie trochę bardziej sucho:). Zdecydowanie bardziej wolę piachy...

A tym czasem borem lasem nadrabiam offowe zaległości w okolicach Bydgoszczy.

!!!52z RULEZ!!!

zbyszek_africa 02.08.2011 15:50

Ale numer:D
Fx nadepnąłem Ci na odcisk ha ha
Wyszliśmy po za GTW z tą dyskusją:D
Składki nieobowiązkowe, ale serwer to obowiązkowy:D czy nie
Bez serwera nie da się żyć, więc czy ja myśle nielogicznie??

@Paweł z J
Zapamiętałem że byłeś bez słoneczka, więc tak wyszło,
ale drugi punkt jest aktualny o logo AT

@Dunia:)
W ferworze walki zapomniałem Ci podziękować za łyk żołądkówki z gwinta na Równej, to był balsam dla ciała:)
Jak robiłem tą kawę to wyjrzałem przed namiot i nie widziałem nikogo w jasnej kurtce, w kajmanowozie były szyby zachuchane więc nie śmiałem pukać i Was stresować:D Gamoń ze mnie że nie zaprosiłem Ciebie do namoitu, na pewno temperatura by się podniosła:)
pozdr.

Boryss 02.08.2011 15:50

Amber daj znać jak się będziesz wybierał, grupa mielecka też myśli pojechać i powtórkę z najebki w grocie Mirmiła zrobić:)

yonec 02.08.2011 15:51

Cytat:

Napisał calgon (Post 190196)
...
Dzis jednak załuje ze nie zostałem na sobote , tak to już jest.
...

Nie mów że Cię nie namawiałem....na ale ja w razie wtopy w błocie miałem jeszcze poniedziałek wolny ;)
No ale u mnie "głos zza pleców" mówił: "wracajmy tam gdzie sucho". Na ale "niestety" na następny SZuterParty głos się nie wybiera :D

Cumuulus 02.08.2011 15:56

Co do organizacji noclegów i obsługi przez ring coś tam nie wypowiem się, bo nas błoto zatrzymało 200m przed asfaltem o 23 w nocy w miejscu przygodnego noclegu, który rano okazał się mega wypasem dzięki lokalnej rodzinie, która nas nakarmiła i napoiła i na moją popsuta nogę jakąś maść na cebuli morskiej załatwiła.
Mógłbym narzekać, że górki były za duże, błoto za głębokie a deszcz za mokry, ale to są rzeczy nie zależne od organizatora, na które trzeba być przygotowanym - jak się okazało E09 postrachem błota nie jest ;)

Wg mnie nie potrzebnie wszyscy się nakręcają i narzekają. Na tych, co na lekkich moto i na lawecie przyjechali - mi akurat lawet dupę uratowała, bo ze skręconą nogą to 400 km do domu bym raczej nie wrócił. Zlot tworzą ludzie, a nie maszyny na których przyjechali.

Ja na Ukrainę na pewno wrócę bo bardzo mi się tam spodobało. Dzięki Blob, że pokazałeś taki fajny kraj, który jest tak blisko.

maryjan 02.08.2011 16:10

Cytat:

Napisał Boryss (Post 190202)
Amber daj znać jak się będziesz wybierał, grupa mielecka też myśli pojechać i powtórkę z najebki w grocie Mirmiła zrobić:)

Ale weźmiemy coś na bolącą dupę? Bo po chlebnym darze boli ... :haha2:

fundriver 02.08.2011 16:13

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190163)
...Ale jesteśmy na forum AT ...

Wlasnie. Jestesmy na forum AT, wiec napisze Ci tak jak Ty to zrobiłeś kilka postow wczesniej. Pozwol, ze zacytuje "wypierdalaj" z tym swoim KTM’em …

A na bardziej powaznie – nie wiem o co Ci chodzi. Po co polaryzujesz, do tego chamskimi odzywkami, tak otwarte i różnorodne forum? Po co ?

Ocena trasy zawsze pozostanie czyms bardzo subiektywnym, dla jednego będzie to hard-core dla innego lajcik. Jednak jechałeś z nami w sobote rano i podwinąłeś ogon pod siebie na trasie przeznaczonej dla klockow. Dlaczego ? Przeciez trzeba było jechac. Proste, nie ? Pozwol, ze ponownie zacytuje – "miętka faja jesteś" ! A moge Cie zapewnic, ze odcinak na ktorym zawrociles to byl pikus w porownaniu do koncowki.

W mojej ocenie trasa szuter party III nie była, przynajmniej w warunkach panujących w ostatni weekend, a wydaje mi się ze w ogole, przeznaczona na ciezkie sprzęty. Nie wiem ile motorow przejechalo caly track, wg mojej wiedzy najciezy motor jaki to zrobil to Tenere z Mariuszem jako kierownikiem (tu pelen szacun dla Mariusza!).

Oczywiście można pchac się AT i na Everest. Każdy robi to co lubi. Ja wole wjechac na wscieklaku niż pchac krowiszcze. Mam z tego wiecej fanu. Nie znaczy to, ze bronie komukolwiek cieszyc się tym, ze z kumplami wepchal AT, GS’a czy Varadero tam, gdzie ja wjechałem na kolach.

Co do organizacji – nie da się ukryc, ze nie był to rekord swiata. Duzo rzeczy nie zagralo. Wg mnie było to bardzo trudne i ambitne organizacyjnie przedsięwzięcie. A pogoda podniosla jego stopien komplikacji o kilka rzedow wielkosci. Warto wyciągnąć wnioski.

Także Blob – pewnie ciezko Ci teraz, ale glowa do góry. Ja miałem kupe fanu, poznałem naprawde zaj… ludzi i bardzo ciesze się, ze miałem możliwość wzięcia udzialu w imprezie. Dzieki! A za te "slowackie szutry" – masz w ryj ;) I gdybys organizowal raz jeszcze taka impreze - chetnie pomoge.

puszek 02.08.2011 16:14

Pałel, Mirmił i jeszcze paru takich tytanów dobra by się znalazło...nie wiem czy to nie najważniejsze doświadczenie tego wyjazdu...A wszystkie winy leżą po stronie Śmigla :D Te szutry znów były za górka..ta siódmą..No i za siódmą rzeką...Śmigło masz w ryj:D

pałeł 02.08.2011 17:29

a u mnie to było" jescze 300 metrów potem jest juz dobrze " ciekawe czy mi wierzyli :)

zbyszek_africa 02.08.2011 17:47

Cytat:

Napisał fundriver (Post 190208)
Wlasnie. Jestesmy na forum AT, wiec napisze Ci tak jak Ty to zrobiłeś kilka postow wczesniej. Pozwol, ze zacytuje "wypierdalaj" z tym swoim KTM’em …

A na bardziej powaznie – nie wiem o co Ci chodzi. Po co polaryzujesz, do tego chamskimi odzywkami, tak otwarte i różnorodne forum? Po co ?

Ocena trasy zawsze pozostanie czyms bardzo subiektywnym, dla jednego będzie to hard-core dla innego lajcik. Jednak jechałeś z nami w sobote rano i podwinąłeś ogon pod siebie na trasie przeznaczonej dla klockow. Dlaczego ? Przeciez trzeba było jechac. Proste, nie ? Pozwol, ze ponownie zacytuje – "miętka faja jesteś" ! A moge Cie zapewnic, ze odcinak na ktorym zawrociles to byl pikus w porownaniu do koncowki.

W mojej ocenie trasa szuter party III nie była, przynajmniej w warunkach panujących w ostatni weekend, a wydaje mi się ze w ogole, przeznaczona na ciezkie sprzęty. Nie wiem ile motorow przejechalo caly track, wg mojej wiedzy najciezy motor jaki to zrobil to Tenere z Mariuszem jako kierownikiem (tu pelen szacun dla Mariusza!).

Oczywiście można pchac się AT i na Everest. Każdy robi to co lubi. Ja wole wjechac na wscieklaku niż pchac krowiszcze. Mam z tego wiecej fanu. Nie znaczy to, ze bronie komukolwiek cieszyc się tym, ze z kumplami wepchal AT, GS’a czy Varadero tam, gdzie ja wjechałem na kolach.

Co do organizacji – nie da się ukryc, ze nie był to rekord swiata. Duzo rzeczy nie zagralo. Wg mnie było to bardzo trudne i ambitne organizacyjnie przedsięwzięcie. A pogoda podniosla jego stopien komplikacji o kilka rzedow wielkosci. Warto wyciągnąć wnioski.

Także Blob – pewnie ciezko Ci teraz, ale glowa do góry. Ja miałem kupe fanu, poznałem naprawde zaj… ludzi i bardzo ciesze się, ze miałem możliwość wzięcia udzialu w imprezie. Dzieki! A za te "slowackie szutry" – masz w ryj ;) I gdybys organizowal raz jeszcze taka impreze - chetnie pomoge.

Ale żeś się naładował:)
Te moje słowa "wypierdalać i miętka faja" to takie z uśmieszkiem bazyliszka i szydery lekko wziętej, a tu takie poważne teksty.
Jakby było ognisko na Równej to bysmy zagadali i by było wszystko wiadomo...
pozdr.

Adagiio 02.08.2011 18:25

Znam Maćka nie od wczoraj i wiem jak bardzo chciał dopiać wszystko na tip top . Zaufał ludziom którym bardziej zależało na tym żeby się najebać niż zrobić to , za co wzięli kasę , przynajmniej dla mnie nie kiwneli najmniejszym palcem więc mam ich głęboko w dupie a za moje półtorej stówki i postaram się zrobić im porzadną reklamę . Szkoda tylko że 0.9 spierdolił tak szybko w sobotni ranek !

Niech no nikt nie pierdoli że nie sprawdzał pogody w rejonie i nie wiedział że będzie lało do poniedziałku .
Góry zweryfikowały umiejętności . Dla mnie to się nazywa ADVENTURE .
Podział ludzi na tych co jeżdżą na lekko czy na ciężko uważam za największe sranie po igalakch jakie przeczytałem od dawna na tym forum , choć rzadko czytam . Jak bym miał lekkiego haszcza , to bym jeździł do padnięcia na ryj z wyczerpania , ale klocem z bambetlami to żadna przyjemność czochrać się w takiej sraczce , więc sobotni dzionek i kawałek nocy przeznaczyłem na innego typu atrakcje w gronie starych pedałów :).
Pamiętajcie , enduro nie pęka !!!
Pozdrawiam nie zadowolonych i kolegę na zielonym trampku .

motomax 02.08.2011 18:58

Nie wiem czy sie to uda ale może ilość ludzi chętnych na następną Szuter Party IV Ukraina przekona Bloba by podją sie zorganizowania następnej imprezy.

Sam będę chciał by pomóc w przygotowaniu tras,noclegów i innych rzeczy.
Trasy bedą lajt dla maruderów i hard dla twardzieli.
Coś sie pomyśli i wykombinuje.

Oby Blob założył nowy temat Szuter Party IV Ukraina 2012
Oby przekonała go lista zgłoszeń.

1. Motomax

PARYS 02.08.2011 19:08

1. Motomax

Po takiej reklamie to ja się piszę. A jak ogniska nie będzie to sam drzewo porąbię - a co? Ktoś mi zabroni?

2. PARYS

A tak a'propos przepisanki to ja uważam, że dobrą imprezę to i w obsranej stodole z dziurami w dachu można skręcić. To zależy tylko od ludzi.

lena 02.08.2011 19:13

Cytat:

Napisał PARYS (Post 190234)
1. Motomax

Po takiej reklamie to ja się piszę. A jak ogniska nie będzie to sam drzewo porąbię - a co? Ktoś mi zabroni?

2. PARYS

A tak a'propos przepisanki to ja uważam, że dobrą imprezę to i w obsranej stodole z dziurami w dachu można skręcić. To zależy tylko od ludzi.

3. Wojtekm72+Lena:)
Parys, popłakałam się :haha2: - cieszę się,że Cię po podlaskiej rąbance humor nie opuszcza :D- zdrowiej i do zobaczenia.

karlos 02.08.2011 19:58

Kilka moich fotek z telefonu + sztuka ściągnięta od Puszka.

https://picasaweb.google.com/kaarrll...yIII29072011r#

Na więcej nie miałem siły;)Foty rozmazane bo padało lub drżały mi ręce, ewentualnie obie rzeczy naraz :)

Bolo 02.08.2011 21:21

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo:D

Dunia 02.08.2011 21:25

PARYS:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:: Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: :Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up: no to trzeba się szykować na taaakie atrakcje 2012

mmax 02.08.2011 21:26

moich kilka zdjęć. nie oddają klimatu. Dzięki Blob. Pojechał bym w ciemno jeszcze raz.
https://picasaweb.google.com/lukasz....zuterParty2011

PARYS 02.08.2011 23:38

Ta ale od tej pory to tylko ze swoją siekierą będę jeździł sprawdzoną i zaufaną. Parę kilo więcej ale członki przynajmniej bezpieczne :)

A tak w ogóle to zajebiście mi się podobają te serie zdjęć - początki takie fajne wyjazd ze stajni glanz nófka bryka nieśmigana spod kerśera, potem jakaś mgiełka, nie wiadomo co, dalej jakaś woda, błotka trochę i takie miny jakieś wyjeb.... znaczy zatroskane bardziej a koniec to już w ogóle luz obojętne czy da radę wrócić czy nie
Powaga wszystkie serie zdjęciowe takie same
Niezła jazda

Już nie mówiąc o survivalu obozowym w stylu barrego ... cośtam z discovery
https://lh4.googleusercontent.com/-U...2/SAM_0399.JPG

Jaskola 03.08.2011 00:12

Niestety, nie było kiedy wyciągać kamerki. Następnym razem ustawię, żeby automat cykał foty co kilka sekund. Muszę tylko opanować ładowanie akumulatorka.
W moim GoPro znalazłem tylko tyle:

https://picasaweb.google.com/michalj...eat=directlink

:D

Pzdr
Michał

myku 03.08.2011 09:09

Dawajcie wiecej zdjec.Milej sie oglada,niz czyta ;)

buli 03.08.2011 10:32

Krótki filmik z szuter party ;)

http://www.youtube.com/watch?v=8sgLDRsetWE

dopra 03.08.2011 11:37

Ja dodam dwa zdania od siebie, mimo, że nie byłem na Szuter Party. Zapisałem się bardzo wcześnie, zapłaciłem, jednak na 4 dni przed imprezą zrezygnowałem, mimo, że bardzo chciałem na nią jechać. Niestety każdy widział co się działo z pogodą na 3 tygodnie przed imprezą, deszcze, podtopienia, stany powodziowe, wiadomo było, że będzie ciężko w górach, a szczególnie w Ukraińskich Karpatach, które słyną z błota. Ja domyślałem się co tam się dzieje, i odpuściłem pchanie się w taką pogodę, 200 kg motocyklem z bagażami, bo błoto na płaskim terenie potrafi dać w kość a w górach już nie wspomnę. BLOB od początku pisał, że będzie ciężko, a wtedy było w miarę SUCHO, to czego się spodziewaliście po 3 tygodniowych opadach deszczu???

Powiem szczerze, że nie rozumiem też dyskusji i rozgraniczania uczestników na "miękkich" bo przyjechali z lżejszymi endurasami, czy "twardzielami" na mastodontach, tu muszę się zgodzić z Fundriverem, gdybym miał w garażu coś lekkiego, w taką pogodę również przyjechał bym motocyklem dającym mi trochę szans na jazdę a nie perspektywę walki w błocie z czołgiem.

Pozdrawiam Wszystkich uczestników, wiem, że nie było łatwo, podziwiam Was za chęci i upór :)

PARYS 03.08.2011 11:41

Kuźwa dopra - wszyscy już zapomnieli o dyskusji i wpisują się na kolejny rok a ty tu wyjeżdżasz i odświeżasz.

Buli - filmik nie działa

Patiomkin 03.08.2011 14:04

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo:D
5. Patiomkin

paszporcik0072 03.08.2011 14:51

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072

AmberBamber 03.08.2011 15:26

Rozumiem że to zapisy na sz.p.III? OK!

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072
7.AmberBamber

Ps. A tak zapytam z ciekawości. Siakieś koszulki i naklejki to są gdzieś do odebrania bo skończyły mi się czyste ;)

gowacki 03.08.2011 16:45

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072
7.AmberBamber
8. Gowacki

mmax 03.08.2011 16:56

MOJ FILM Z BAGNOPARTY 2011

puszek 03.08.2011 17:04

..i mój...
http://www.youtube.com/watch?v=fw3n-cCtFe0

Mirmil 03.08.2011 17:12

Cytat:

Napisał motomax (Post 190233)
nie wiem czy sie to uda ale może ilość ludzi chętnych na następną szuter party iv ukraina przekona bloba by podją sie zorganizowania następnej imprezy.

Sam będę chciał by pomóc w przygotowaniu tras,noclegów i innych rzeczy.
Trasy bedą lajt dla maruderów i hard dla twardzieli.
Coś sie pomyśli i wykombinuje.

Oby blob założył nowy temat szuter party iv ukraina 2012
oby przekonała go lista zgłoszeń.

Tez moge pomoc w przygotowaniach i organizacji szuter party IV.
Wyznaczanie tras, zarcie ,ognisko, noclegi da sie dobrze zorganizowac i rozplanowac.
Doswiadczenie i checi sa,co jeszcze potrzeba

czosnek 03.08.2011 17:23

Gucio, Ropuch i Rysiek jesteście wielcy :) I pomyśleć, że nas w zeszłym roku przestraszył błotny podjazd na Ukrainie ;)

Wielki szacunek dla uczestników!

Ps. Pozwolę sobie wrzucić te filmu do Filmoteki forumowej.

Cibor klv 03.08.2011 18:43

Widzę, że cięzko będzie przebić tegoroczny SzP, ale ekipa z Podlasia już zamówiła tysiąc 30 tonowych ciężarówek błota na trasę jesiennego Rajdu Podlaskiego., do tego opróżniamy zbiorniki retencyjne i wysadzamy wały na rzekach i też bedzie piknie :D

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:57.