![]() |
Navi mogę oddać za 200 pln
|
Cytat:
EDIT: Bateria ta pasuje i wszystko działa - polecam |
Odkupuje od kogos tego Larka 35AT.
Przyznaje ze gowno sie na tym znam, od lat w samochodzie uzywam nawigacji w telefonie i na motocyklu tez tak robilem czasami. Jakie mapy zainstalowac (europy) by byly w miare swieze i dobre? Jak dokonac tego czynu? |
Ja mam AutoMape na Polske i Europe mi wystarcza .
|
OK, kupic na stronie najnowsze mapy Polska+Europa? Wrzucam na karte pamieci ktora jest w zestawie i rozumiem ze bangla?
|
Instalujesz sam programik, mapy pobierasz z serwera np. przez wi-fi
|
Sciągasz automapę na kartę,wkładasz ją do larka.
|
Dla mających problem z ładowaniem Larka mam pewne rozwiązanie.
Oczywiście z tematem walczyłem przez dłuższy czas (wymiana plecków, baterii, przylutowania itp) jednak wynik był ustalony Lark naładowany na 100% po 4 godzinach padał i nie był w stanie ani pracować ani się naładować. Otóż wywaliłem plecki, obciąłem z nich przewód zasilający z nakrętka i wlutowałem bezpośrednio w płytkę. https://photos-2.dropbox.com/t/2/AAA...size=2048x1536 https://photos-2.dropbox.com/t/2/AAD...size=2048x1536 nie pomyślałem aby robić dokładniejsze fotki ale chyba wiadomo o co chodzi a najważniejsze, że działa |
mialem. ogólnie ok. ale nieraz nie czytalo karty i w słoncu kiepska widoczność:(
|
A na takiego Larka mozna slady wrzucic i po nich jechac itd???
|
jak najbardziej można ja mam wgrane; Ozi explorer, Map Factor navigator, Garmin Xt i Automapa. W każdym z tych przypadków mozna wgrac slady i po nich jechac ( ale nie nawiguje po nich). Mozna to zrobic na kazdym sprzecie który ma Windowsa lub Androida.
|
Hej,
Mam takie pytanko jak przekonwertowac gpx na trk i pozniej wgrac go do iGo8? Do jakiegos katalogu sie to wrzuca? Proboje GPSBabel ale trk jest pusty po zapisaniu :( A niby jest sukces. Pozdrawiam, Kamyk |
w IGo nie siedze wiec Ci nie pomogę. Spróbuj konwersji za pomocą
http://www.tracegps.com/en/gpsbabel/convert.htm http://igo8geocaching.cano.sk/ |
Dzieki Rumpel za info. Poradzilem sobie z konwersja. Teraz pytanie gdzie to wrzuci ;) Ale jesli nie uzywales/uzywasz iGo to nie pytam :) Poszukam dzisiaj jakiegos katalogu z czyms podobnym do routes ;)
Znalazlem taki soft: Routeconverter - http://www.routeconverter.com/ Pozdrawiam, Kamyk |
Ok nie moge znalesc gdzie wrzucic trk do igo Primo2. Jesli ktos wie, bede wdzieczny za informacje.
Kamyk |
Posiadam larka i ogólnie sobie go chwaliłem... jednak od pewnego czasu, mam taki problem że po kilku godzinach pracy się wyłącza. Nie było by w tym nic dziwnego gdyby nie to że cały czas jest podłączony do ładowarki :confused: Wpierw myślałem że może to być wina baterii więc wymieniłem na tą z Nokii i działało w miarę wszystko, aż znowu jechałem jakąś dłuższą trasę i się wyłączył. Używam uchwytu na moto więc kolejną sprawą było to że może po prostu piny nie łączą i się rozładowuje - użyłem więc ładowania do zapalniczki przez usb i dalej jest to samo - czerwona dioda świeci, w urządzeniu pisze że się ładuje a po pewnym czasie się wyłącza. Wygląda na to że zapotrzebowanie ma większe niż wydala ładowanie. No chyba że jest jeszcze coś innego - ktoś miał podobny problem ?
|
Mam podobnie.
Po kilku godzinach, no, moze po wiecej, nawigacja wylacza sie i nie chce sie uruchomic. Co ciekawe, zauwazylem ze jak zostawi sie ja na caly dzien i noc w garazu to laduje sie (swieci sie bok na czerwono) i znowu dziala OK. Mysle ze ona nie laduje sie w czasie jezdy i zwyczajnie pada po ilus godzinach. Mam dwie baterie, na obu jest tak samo. |
poszukajcie gdzies tu na forum pisałem, że też tak miałem. Ogólnie to wywaliłem te plecki (PINY) i ładowanie przelutowałem bezpośredni na płytkę
|
Siema mam problem z moją nawigacją nie reaguje na włączanie, stało się to nagle pewnego razu zastrajkowała i juz się nie chce uruchomić bateria naladawana na 100% w telefonie, przycisk reset wciskałem baterie wyjmowałem i nic, ktoś ma jakiś pomysł?
|
Cytat:
|
Mój Lark 35at ciągle działa, ale ma klasyczną przypadłość. Zasilanie w czasie jazdy jest słabe i niedoładowuje. Po wyłączeniu stacyjki brakuje energii. Największa wada tego urządzenia to brak możliwości połączenia z netem z telefonu i przez to brak LiveDrive w Automapie :(
|
Mam bebechy larka, nie działa digityzer, nową baterią, kable i uchwyt i oddam za flache wyskey.. Próbowałem naprawiać ale się nie udało... Prv
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka |
Ja bym chętnie samą bakterie przytulił. Może komu zalega oczywiście w jak najlepszym stanie :)
|
Cytat:
|
WojtekBBI wyslij mi adres na priva.
|
bez znaczenia jest czy zasilanie idzie przez usb czy bezposrednio druty wlutowane w płyte zamiast przewodów od ,,pleców,, - testowałem troche baterii z larka ... bateria skłąda sie z akumulatorka li-on i płytki zabezpieczajacej = jezeli płytka padnie a 2 takie mi sie trafiły to akku nawet jak jest dobre nie bedzie działac , sama płytka nadzoruje ładowanie i rozładowanie
|
Witajcie. Gdyby ktoś się chciał pozbyć kompletnego Larka to chętnie przygarnę.
|
Czy ktoś miał tak samo? - przykręcając obudowę (tą ramkę z kabelkiem) do Larka tą małą śrubką.. przykręciłem chyba z deka za mocno i coś pstrykło.. czytałem gdzieś tutaj, że też ktoś przekręcił gwint..
Da się to jakoś naprawić? Trochę jednak mnie to dziwi bo po skręceniu gwintu zawsze można śrubę wkręcić w skręcony gwint (po prostu nie będzie można mocno dokręcić) a u mnie jest tak jakby luz totalny.. jakbym tą śrubkę wkładał w rurkę bez gwintu.. może to coś innego i da się to to naprawić jakoś? pliss help. |
Cytat:
|
Lark mi zajebiście działa i jest całkiem sprytny. Tylko ta śrubka.. chociaż bez niej ładowanie działa to boje się, że na wyboju wykopyrtnie z ramki.
Tracka robię sobie przy kawce na kompie, zawijam do larka i w droge. Później z larka ślad na kompa i pamiątka z narysowanego siurka w lesie bezcenna :D |
Cytat:
Działa super, ale do czasu, i cholernie ten czas szybko przychodzi. miałem dwa, wszystkie w koszu wylądowały. Najwyżej przeżyły wyprawę. Ogólnie to chińszczyzna i dno programowe. |
Sezon u kumpla i pół sezonu u mnie więc przebiegu nie znam ;)
Programowo siedzi AM i chodzi jak powinna. Osądzajcie sobie larka jak chcecie ale proszę.., po odpowiedzi na pytanie -> co zrobić i czy da się naprawić tą śrubkę? :) |
Cytat:
|
ale właśnie. po przekręceniu gwintu w czymkolwiek.. w słoiku.. da się jeszcze jakoś wkręcić, nakręcić tylko nie będzie ona dokręcona mocno bo po prostu się będzie przekręcać.. a u mnie ta śrubka wchodzi w gwintowany otwór praktycznie bez dotykania dziurki ;) i to jest jakieś dziwne.. może całe gniazdo wypadło.. no ale i śruba ma gwint i widzę w larku też nagwintowaną dziurkę..
Może by jakoś odnowić gwint poxipolem i nawoskowaną srubką czy cuś.. a może jest po prostu w larku jakiś myk i zupełnie nie chodzi o skręcenie gwintu? Czytałem parę postów wyżej, że ktoś też przedobrzył z przykręcaniem i też coś pstrykło i się zpsuło.. daj kolego znać jak czytasz posta akurat :) Pozdro |
Cytat:
|
Mam wyrzucić do kosza w pełni sprawną nawigacje tylko dlatego, że mi się śrubka poluzowała w obudowie? Co za gość! lol :)
Mam garmina montane i samsunga na RAMie, a używam larka bo nie szkoda jak ktoś mi go zapierdoli przed knajpą albo drzewo w lesie mi go zdejmie ;) ,a z tą śrubką to zaraz sam coś poradzę. Nie było pytania :) Pozdrawiam serdecznie. |
A ja uruchomiłem swojego Larka!
Otworzyłem dziada i wlutowałem wyrwane gniazdo miniUSB i jest pełna komunikacja z PC wraz z ładowaniem. Z powodu /jak mniemam/ zaników w zasilaniu padła karta SD i szlag trafił AM i inne navi, które na niej miałem. Zostało tylko TWONAV, które bylo w pamięci urzadzenia. Tak czy owak odlutowałem zupełnie zasilanie z 'plecków' i wyprowadizłem na zewnątrz gniazdo microUSB na kablu jako najbardziej popularny w chwili obecnej standard zasilania urzadzeń przenośnych. Nie testowałem jeszcze na moto bo w chwili obecnej jeszcze jestem bezmotocyklowy ale w samochodzie i na biurku hula cały dzień i jest dobrze. Wady jak zawsze - kiepska widoczność w słońcu ale za 150PLN bo tyle dałem za swoją z dodatkową baterią i dwoma uchwytami, myslę że można na wiele rzeczy przymknąć oko. Mam zamiar aby była już docelowo zamontowana na kolejnym moto i czasami do auta. Jako tania alternatywa do innych urządzeń. m |
Ma ktoś może uchwyt motocyklowy do sprzedania do Lark 35AT? Chodzi mi o tą plastikową ramkę w którą wkłada się GPS.
Mój już kilka razy był łatany i przydało by się go wymienić. Mam jeszcze samochodowy uchwyt w idealnym stanie ale ten motocyklowy ma 4 nakrętki wtopione w obudowę czego nie ma ten samochodowy. |
Cytat:
|
U mnie się nie da przełożyć bo w uchwycie samochodowym dziury nie są przystosowane do nakrętek. Znalazłem nowy uchwyt za 50zł ;)
|
Oddam kompletny zestaw ze sprawnym larkiem 35at oprócz wtyczki do gniazdka, na automapie działa włącza się i nawet bateria trochę trzyma, mi już nie potrzebny bo mam inną nawigacje, a komuś może się przydać. Koszt przesyłki po waszej stronie i mile widziana flacha dla mnie.
|
priv...
|
Kazimir jestem chętny na sam uchwyt do moto jak coś :)
|
W razie gdyby co to posiadam kompletny (nieużywany) uchwyt do larka.
|
gdyby ktoś miał ZEPSUTY - NIESPRAWNY to ja bym do celów badawczych przyjął za flaszkę
Czekam cierpliwie |
Jeśli ktokolwiek jeszcze jeździ na tej navi, to mam rozwiązanie problemu na rozładowywanie. Objawy u mnie były podobne do tych opisanych powyżej - pomimo wpięcia do uchwytu nawigacja nie była ładowana albo była ładowana bardzo wolno. To co mnie naprowadziło na trop, to post o świecącej się czerwonej diodzie ładowania, która przy ładowaniu przez port usb z 230V była jasno czerwona a na wpiętym uchwycie ledwo się jarzyła. Problemem okazały się piny w uchwycie, które zaśniedziały wewnątrz plastiku, tam gdzie są od nich sprężynki. Poruszałem i powciskałem każdym pinem we wszystkie strony, doginając i odginając, aby jak najbardziej przeczyścić styki wewnątrz plastiku w którym są ulokowane. Pomogło! Jak ręką odjął. Od tej pory po całym dniu jazdy nawigacja ma pełną baterię. Dodam jeszcze, że nigdy jej nie przykręcałem do obudowy i raczej nie szukałbym w tym problemów, bo piny mają dość duży skok i bez problemu dolegają do styków w nawigacji.
|
a może czymś te styki przepłukać? jakimś octem czy sokiem z cytryny?
(u mnie też - szybciej rozładowuje niż ładuje i chyba zmienię na coś nowszego bo strasznie jestem poirytowany tym rozładowaniem po paru godzinach...) |
przelutuj zasilanie omijając te styki.
|
Ja je potraktowałem jeszcze kontaktem, spray do potencjometrów.
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:02. |