![]() |
Hubert, naprawdę nie sądzę żebyś jadąc na kołach napotkał jakiekolwiek problemy.
|
nabrU poczekać bo lada moment ogłoszą zniesienie ograniczeń, przynajmniej takie wieści mam od Żony, że od 1-04-2022 pandemia się kończy w szpitalu zakaźnym, tak zadecydował minister zdrowia ;-).
|
Jakie to ma znaczenie co min zdrowia ogłosi? Dopiero co wjeżdżałem do PL jadąc stopem. Nie ma żadnych kontroli i nikt nie wie kto wjeżdża a kto wyjeżdża. Żadnych KLP , testów, paszportów etc. Nic.
|
Emek ja piszę o kwestiach prawnych a nie praktyce z granicy. Oczywiście z tego co się orientuję nikt nic nie sprawdza na granicy więc nie ma sposobu, żeby to zweryfikować i wymagać.
|
Cytat:
Cytat:
Domyślam się, że pewnie tak jest. Ja po prostu chcę uniknąć jakichś potencjalnych problemów na granicy DE-PL (choć sądzę, że raczej francuskie reguły nas będą obowiązywać, a potem już Schengen jest). Ostatnie co po kilkunastu godzinach jazdy (i jeszcze kilku dobrych h do celu) chcę, to użeranie się z kimś na temat jakichś testów lub papierów COVID (nigdzie nie mogę znaleźć jasno co teraz w tym zakresie w PL obowiązuje). Wjazd do PL samochodem na polskich blachach to też co innego, ja z moimi blachami będę niejako "na świeczniku"... |
Podałem mój przypadek gdzie niby trzeba test i trzeba kartę lokalizacyjną ale jesteśmy przykładem że procedura nie działa. Co do jazdy samochodem to w tym przypadku pies z kulawą nogą nie będzie się o nic pytał na granicy. Takie jest moje doświadczenie na dzień dzisiejszy.
|
Bylem na krótko w Słubicach po paliwo. Byla tylko kulawa noga. Pies siedzi w domu. Cicho i głucho wszędzie.
Przecież wojna ważniejsza a nie jakiś wirus. |
Ma ktoś znajomości we Włoszech albo umie włoski bo mam tranzyt na lotniku Bergamo (5h czekania, ta sama linia Ryanair) i nie wiem czy mam robić test Covid synowi lat 7 czy jednak nie? Co strona to co innego piszą: raz, że jak tranzyt to nie trzeba, a raz, że trzeba bo tranzyt się liczy tylko jak jedziesz autem prywatnym.
|
Podaj na priva numer gdzie zadzwonić i o co zapytać
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 14:52. |