![]() |
O czy tu gadać. Motorek przeznaczony no relaksacyjnej jazdy w dosiadzie. Tu jest, jak na swoją mikrą masę bardzo dobry. Obstawiam, że problemy pojawiają się jak zaczynacie wykorzystywać w pelni możliwości tego niepozornego silnika.
|
Warzywko coś robił z tyłem. Moto wygląda jak pokraka ze strasznie wysoką dupą więc sądzę że to była droga kolegi ze śrubokrętem. Może sie opinią podzieli. Po mojemu to nie jest moto do latania wyczynowo w terenie i w tym celu trzeba zrobić zawias przód/tył a to i tak uja da. Do takiego zastosowania to rama jest za słaba i niezbyt sztywna.
Do normalnej jazdy w terenie zmiana zawiasu będzie pewnie bardzo dobra a i do wypraw sie przyda bo pozwoli na regulacje i dostosowanie do jazdy z tobołami i tu zmianę zawiasu popieram w 100%. Wtedy mamy moto do zabawy w terenie bez hardkoru i wyprawówkę. Rrolek , w dosiadzie niezbyt bo byle bump, dostajesz kopa w dupę i lądujesz na kierze lub w krzakach. W mojej ocenie jak ktoś chce to dualować i nie cierpieć to bym poszedł drogą kolegi @Horizon. |
Emek, no właśnie nie, o ile nie leci się szybko. Miałem okazje spróbować na objuczonej sztuce: przy jakiś 30-40 km/h najechałem celowo, prawie centralanie, w dosiadzie, na wystający tak z 7-10 cm korzeń. Nawet kierą nie szarpnęło, w dupsko nie kopło (fakt w rogalu było chyba z 20 kg szpeju). No zdziwiony silnie byłem. Generalnie motorek był na dotarciu więc nie za szybko kroiłem sobie kawałeczek i byłem pod ważeniem jak łatwo wychodzi z koleiny na kopycisko mimo mało terenowych opon, jak stabilnie idzie (no ok, trochę bokiem - przeładowany tył) krawędzią łuku/ściany w wąwoziku. W tej krótkiej jeździe najbardziej przeszkadzała mi niska kierownica i tłumok na ogonie. No i strach, że jak przygrzmoce to te kierunki i plastyczki na glebie zostaną. Podkreślam, prędkości bardziej spacerowe były.
Pozdr rr |
@Emek - moto nie wysadza z siodła. O ile na dotarciu marudziłem sam do siebie na ten zawias, to teraz jest bardzo akceptowalny. Ważę 70kg. Można pogonić tym motocyklem w miarę szybko, mieć z tego banana i nie umęczyć się. Zupełne przeciwieństwo do 790 ADVR, która tylko czeka na błąd aby katapultować kierownika (tylny amor w serii).
|
Cytat:
Cytat:
|
Każdy będzie miał własne przemyślenia na ten temat. W każdym razie są już zestawy Ohlinsa i Hyperpro dla tych co uznają że oryginał jest be.
https://www.webshop-hyperpro.com/en/...shock/HO03-7AA https://www.webshop-hyperpro.com/en/...SP-HO03-SSF014 https://www.webshop-hyperpro.com/en/...SP-HO03-SSK014 |
Cytat:
|
Cytat:
Tylko Hyperpro robi progresy wiec pytanie czy do offa ma sens ich zakladanie. |
Sprzęt to takie przyjemne "jeździło". Po terenie da radę bo lżejsze ale bez "hard enduro". Nie czytałem serwisówki ale pewnie waga jeźdźca z wyposażeniem to pewnie z 85kg. Ciężsi powinni mieć to na uwadze bo to w prostym ale nie tylko zawieszeniu można poprawić początkowo zmieniając sprężyny. Każdy kg na + czy - zmienia zachowanie zawieszenia...
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 07:09. |