![]() |
Z prezesem kombinujemy żeby nasze ruski na denaturat zrobić, podobno wystarczy dysze zmienić. O tym prawie to tak się tylko zastanawiałem czy jak będzie waliło dynksem z gaźników to czy ktoś może się do tego przyczepić.
|
Jeździć to może w zasadzie i bez większych przeróbek, tylko się szybciej zużyje.
Problem w tym, że alko trzeba wzbogacić w różne smarowacze i insze rzeczy, o których nie mam pojęcia, bo się zatrze silnik od razu.. to jest problem.. w Brazylii z tego co się orientuję śmigają na alko i normalnie tankują na stacjach |
A jakie podzespoły smaruje benzyna?
|
Jak to jaki? Wnętrze baku :D
|
Dawno temu śmigałem na "gazolinie". Był to taki półprodukt sprzedawany w bieszczadach na paru stacjach - paliwo bardziej lotne, ma mniej oktanów i dwukrotnie tańsze. Wszyscy z okolic na tym jeździli. Moja WSK na gazolinie miała o połowę lepsze osiągi a dziurę w tłoku wypaliło dopiero po 3 sezonach wakacyjnych....
Z tego co wiem ciągle można kupić gazolinę po około 3 zł za litr... |
Mój wujek pilot kukuryźników ( w tej chwili już na emeryturze) gdy miałem rometa Ogar 205, przywoził mi czasem paliwo lotnicze, które wtedy po prostu na lotniskach było i nikt nie wnikał ile ubyło :) Mój Ogarek na tym latał. Dosłownie :D
|
Cytat:
|
tylko ze paliwa do motoryzacji podlegają akcyzie :) jeśli stosujesz te bez akcyz lub te z Ukrainy to okradasz państwo
|
I dlatego postuluję o podwyżkę stawki akcyzy! Dość okradania Państwa! Kobiety na traktory! O ja pier..... :D
|
Cytat:
Nie da się mieć taniego paliwa legalnie, jedno drugiemu zaprzecza przecież. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:08. |