![]() |
Cytat:
Ale jak się człek postara to i żadne gmole nie pomogą :D Cytat:
Pozdrawiam zimny |
Cytat:
Jak ktoś zachwala swoje "rurki" to zawsze pytam czy odważy się popchnąć swój motocykl na bok żeby się przewrócił , to jest podstawowy test funkcjonalności a nie tylko wożenia paru kg więcej. Żeby się już dalej nie rozpisywac dla mnie coś co montuję ma działać a nie tylko być a działanie traktować jako coś przy okazji. Jak coś prawie działa i nie zabezpiecza wszystkiego co powinno (pomijam szczególne sytuacje) to nie jest warte wydanej kasy. Miłego gmolowania. |
też sądzę,że to prowokacja. Jeśli chodzi o te wysokie gmole, to chyba jednak są odsunięte od plastików skoro ktoś stwierdził, że można plastiki bez problemowo ściągnąć
|
To nie prowokacja. Uważam, że to najlepsze gmole. Polecam przewrócić się na szutrze i zobaczyć w którym miejscu plastiki najbardziej się przytrą. Ja wiem że będzie to miejsce napisu Africa Twin. Wszystkie niższe gmole mogą zrobić więcej biedy niż pożytku bo zadziałają jak punkt przewagi w huśtawce. Wszelkie pałąki dospawane do gmoli na wysokości silnika uważam za głupotę. Co innego gdyby były one przyspawane na wysokości napisu AT. Polecam prosty eksperyment. Połóżcie motocykl na boku i wtedy sprawdźcie gdzie jest jego środek ciężkości a dowiecie się gdzie powinien być punkt podparcia.
|
Jedyne wysokie gmole jakie znam i uważam że są bardzo dobre to gmole OSTREGO do Transalpa 650. Miałem choć nie testowałem - nie glebiłem 650-tką ani razu :( Ich kształt jest bardzo przemyślany, są mocno odsunięte od owiewek. A przede wszystkim ich mocowania są bardzo dobre. Szkoda że ostry nie robi gmoli do Afryk.
|
potwierdzam, no szkoda, trzeba go namówić :D
|
Wymyślacie cuda jakieś. Givi są stosunkowo tanie i skuteczne.
|
Cytat:
Czosnek - co do Givi to się zgodzę że są całkiem dobre za tą cenę. Poza tym..zima jest to sam rozumiesz.. |
witam
Odsunięcie gmola 7-8-cm od plastiku...? jak bym chciał jeżdzić krążownikiem .to bym kupił H.D Elektrę.Ja mam odsunięte ok.15 mm i zaliczyłem kila poważnych wywrotek,fakt że mam niskie gmole, |
Zgadzam się z Czosnkiem. Na szuter party IV najczęściej zaliczałem gleby tudzież ślizgi (choć nie jest to powód do dumy:vis:) ale oprócz trochę pogiętych gmoli Givi Afryka nie odniosła, żadnych poważniejszych uszkodzeń.
Kierownik Afriki przez 2,5 miesiące czuł bark i dalej czuje kciuk po spotkaniu z psem. Faktem jest ich złe mocowanie z lewej strony motura :Sarcastic:. Trzeba niezłej ekwilibrystyki , a najlepiej odkręcić 1 śrubę seta podnóżki by zdjąć osłonę zębatki. Stosunkowo miękkie przyjmują na siebie siłę uderzenia, a zamocowane w imadle można wyprostować. Myślę, że jest to ich większa zaleta niż wada. P.S. Też lekko rysnołem plastiki w okolicach napisu |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:57. |