![]() |
Cytat:
już to kombinowaliśmy z kilkoma 1190, mam nadzieję.że w nowej Afri też będzie podobnie.. :D choć jak mi gdzieś na zdjęciach śmignęło to chyba niestety właśnie rączki są zintegrowane z płytą.. |
No proszę, KTM przewidział a Honda... ;)
|
Niby fajna ta afryka, ale i tak LC8 fajniejszy...
a poniważ istnieje juz od 12 lat wiec już większość na niego stać :) :D |
Nie bez znaczenia jest fakt, że kat to sprawdzona konstrukcja. Wiadomo czego się spodziewać. Do nowej hondy zabierzesz w podróż regler zjebie się sterownik DCT ;P
|
A jak wygląda postęp nowej CRF 1000 do XL1000?
waga, cena, moc. Bo ma sie rozumieć crf zastępuje viaderko w stajni hondy. |
Wiadro zastępuje USS CrossTourer
|
Cytat:
Żeby tylko "True Adventure" nie było prorocze :-) |
Rambo, to nie ten film. Ten motocykl jest japoński;)
|
Lubię Nową Afrykę i lubię LC8.
Zrobiłem sobie takie porównanie z dawaniem plusów obu modelom za przewagi: + Afryka za wygląd. Wiadomo, to rzecz gustu ale jest ładniejsza. + Afryka za spalanie. Dane jeszcze nie potwierdzone. Ale raczej będzie paliła mniej. + Afryka za wykonanie. Honda to Honda. + Afryka za zasięg. Pewnie dojedzie dalej. Ma większy bak i pewnie niższe spalanie. + Afryka za to że to nowy sprzęt. Więc nieużywany. Funkel nówka nie śmigana. + Afryka za komfort. + Afryka za nowszą technologię. + LC8 za zawieszenie. + LC8 za silnik (moc i reakcja na gaz). + LC8 za prowadzenie. + LC8 za wytrzymałość na uszkodzenia. + LC8 za cenę. + LC8 za koszty utrzymania. I nie piszę tego prześmiewczo. Nowa Afryka przez pierwsze lata gwarancji będzie drogim motocyklem w serwisowaniu i utrzymaniu. + LC8 za fun z jazdy. + LC8 za prostotę konstrukcji w porównaniu z nową Afryką. Myślę że w polskich realiach kwestia ceny jest przeważająca. I za cenę LC8 powinien dostać dwa +. Każdy za 10k różnicy w cenie. Na ten moment tyle + przyszło mi do głowy. Jeśli nasuwają Wam się kolejne + dla obu modeli - uzupełnijcie. Zobaczymy co wyjdzie :D. |
Stachu, no to żeś pojechał teraz...
Napisz mi proszę, gdzie dostanę nowiutkiego LC8 990 za 33tys zł, to słowo daję, zapożyczam się i lecę kupić! Z tym spalaniem, wykonaniem, większym bakiem i zasięgiem Afryki.... Ech, co ja będę mówił. Znowu wyjdę na niewdzięcznego trolla :). Wg mnie niewątpliwym plusem nowej Afryki jest to że jest nowa. Z pewnością zamiesza w towarzystwie i prawdopodobnie napędzi innych producentów do jeszcze większej konkurencji. Taki stan rzeczy faktycznie da się lubić. Minusem jest to, że w zasadzie nikt na niej póki co nie jeździł, więc ciężko jest rzetelnie oceniać takie walory jak komfort, prowadzenie czy wytrzymałość na uszkodzenia. Można się tylko domyślać i mieć nadzieję! :) Zdrówka! |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |