![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Mam chęć popróbować wr250r lub CRF250L , choć czuje że to będzie rozczarowanie po KTMach. |
Jesli juz- to WR 250 R , a najlepiej zadbaną XR 400 z czerwonym guzikiem :D
Nie będzie dużego rozczarowanie po exc 400 Babel , Ty się krecisz wokół komina . Wrka bylaby lepsza od exc 400 do średnich wypraw i wokół komina |
No właśnie bym coś zmienił z tym kręceniem wokół komina - starzeje się :D chyba.
Jak dotąd Freeride ze swoimi właściwościami jezdnymi przy moim wzrosiecie jest ideałem - ale 2T nie da się latać przelotek a i zasięg mizerny przy jego spalaniu :D Zawsze był moim marzeniem Freeride 250R odkąd zobaczyłem film: https://youtu.be/HUlSuCesDNg - polałem przeszło rok , wjechałem na wszystko co sie da w mojej okolicy - popróbowałbym czegoś nowego :) |
Babel jakie interwaly serwisowe ma freeride 250 ?
I jaki jest realny zasięg na zbiorniku ? |
50 godzin. Baniak 7 litrów. Jak miałem 300 w dwupaku i baniak 11 litrów to paliwa starczało na max 2 godziny pałowania.
|
Cytat:
Tłok - zmieniłem po 103 mth i się wszyscy śmiali że otwierałem ;) Dół silnika - jest taki sam jak w exc300 - w mojej ocenie korba nie do zajechania ( freeride teoretycznie ma 25 KM a 300 trochę więcej :D ) Jak czytam fora - to średnio 200 mth tłok zmieniają . Ja by jednak został przy 100 - 120 mth ( to tylko 400 zł) a silnik prosty jak w WSK ( freeride nie ma zaworu wydechowego) Olej w skrzyni niby manual mówi o 50 h - ja zmieniam to częściej ok 20mth Pali - jak zapaierd..c - to pewnie z 9 - 10 litrów - jak latam tak trochę podjazdów trochę szutry - 7,5 - 8 na 100km Tylko że mój ma inny dyfuzor - i gania aż miło - niejednokrotnie na przelotce potrafi mi na gumę pójsc z wyższego biegu A bak 7 litrów No 2T lata się specyficznie - nie da się jak drz czy exc - trzeba zapinać :D |
Jako posiadacz wr250r służę informacją na temat tego sprzętu.
|
Cytat:
-jak z jazdą po asfalcie? -jakie optymalne prędkości przelotowe? -czy da się pojechać tym gdzieś dalej po małych modyfikacjach, typu większy zbiornik, mocowanie bagażu itp? -czy rzeczywiście interwały serwisowe są dość długie? -jak brak gumowego zabieraka na tylnej zębatce wpływa na zużycie łańcucha,zębatek, wałka zdawczego przy jeździe asfaltowej? Chyba na razie tyle:) |
ad1) jazda po czarnym jak na każdym innym moto o małej pojemności
ad2) między 100-110 jest ok ad3) da się bez problemu, kilka razy zrobiłem na raz po 600-700 km po asfalcie na dojazdówkach ad4) olej co 6k, swiece co 12k, zawory co 40k ad5) bez problemu, zapinanie jedynki bez uderzenia gładko na miękko - to nie xt660. Dobry napęd wystarcza na ok 20-25k |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:39. |