![]() |
Cytat:
całą jedynkę od Czech do trojmiasta nie schodząc poniżej 150 km/h i żadnego myszkowania nie było. Jadąc 160-170 tez nie myszkuje, szybciej nie jeżdżę więc nie wiem jak się zachowuje. |
Cytat:
|
Pirelli Scorpion Trial II
http://www.motocykl-online.pl/testy/...enduro,10222,1 Pozdrowienia D Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
zasadzie nie da bo cię rozjadą psychole w samochodach, jedziesz wiec lewym pasem (na prawym głębokie koleiny) zatrzymując się na światłach, lub za tirami które się wyprzedzają prędkością 98km/h. Na autostradzie nic Cię nie blokuje więc jedziesz równa prędkością, tym bardziej jak jest noc i ruch prawie zerowy. |
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
- przód jest diagonalny, tył radialny - przód produkowany w Korei, tył w Germanii - kompletnie inny proces i efekty zużycia (link powyżej) - mocno różny bieżnik (ale to szczegół) Dla mnie te TKC70 do 7-8 kkm były super na asfalt ale potem, choć głębokość bieżnika pozwalała na dalszą jazdę, należało je wymienić na nowe. Widzę jak bardzo, dopiero po zmianie na nowe K60 Scout - zero myszkowania i moto znów skręca. Natomiast na świeżo, to co uderza po przesiadce z TKC70 na K60 to: - Większy uślizg K60 na suchym asfalcie (przy hamowaniu) i jeździe bokiem na twardym i suchym szutrze (ale jak rozumiem - na tym polega bardziej off-roadowy charakter K60 :D) - Wibracje (mrowienie na kierownicy) i hałas do ok 30-40 km/h na asfalcie. Pirelli Scorpion Rally STR wciąż są niedostępne w rozmiarze NAT (przednia na pewno). Nie doczekawszy poszedłem w Heidenau właśnie. PS Ktoś napisał, że opony trzeba próbować różne by wyrobić sobie własne zdanie i dziś się pod tym podpisuję: gumy warto zmieniać możliwie jak najczęściej. |
Cytat:
|
Z opinii widzę , że chyba TKC70 to będzie dobry wybór. Notabene w sieci jest test tych opon i na asfalcie suchym , mokry wypadają bardzo dobrze. Teren - nieco gorzej. Ale poleają .
Zdaję sobie sprawę , że nie ma super uniwersalnych opon. Jeżeli coś jest do wszystkiego to jest do d... :) i tym się kierujmy. Zależy dużo od stylu jazdy i gdzie będziemy najczęściej jeździć. Może na kurs Akademii Enduro mnie z nimi wpuszczą :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11. |