![]() |
Czy 50k km na jednym napedzie jest realnych?
Tryb jezdzenia jak ciota, zero terenu, smarowany często polautomatyczna smarownica, rzadko przekraczam 100-120km/h i nie lubie, jak on wyje powyżej 3500obr./min. Czy ktoś zrobil ponad 50k km na jednym napedzie? |
Odszukaj posty dj1 On chyba machnął na napędzie ponad 50tys. km jak dobrze pamiętam.
W tym temacie na 2 stronie: Cytat:
|
Wydaje mi się że z olejarką dobijesz do 50tyś, zmieniłbym tylko przednią zębatkę w połowie tego dystansu.
|
Ja zmienialem przy 45000 oem i jeszcze nie byl zły
|
Cytat:
|
1 Załącznik(ów)
Niby mam kupiony nowy napęd, ale jak ostatnio oglądałem go to naprawde wygląda lux.
Załącznik 86381 Nie wygląda źle ale ma lekki luz na wałku zdawczym, nie wiem czy samego przodu nie wymienie i sezonu jeszcze nie przelatam... ps. wiem muszę to wyczyścić... jak odkręciłem osłonę to wygrzebałęm z tamtą 0.5kg błota pomieszanego ze smarem i olejem... |
Ja zmieniam zawsze cały napęd.
|
Cytat:
OEM NAT wytrzymał: 12 kkm zębatka przod 28 kkm łańcuch. Tyłu nie zmieniałem. Teraz wrzuciłem najmocniejszego dida (cena boli..), przód OEM (znowu boli, ale poprzenia nie OEM dostała luzow) a tył 3 zeby większy. Trzeba było wahacz frezowac, żeby 124 ogniwowy wszedł. Sent from my G8441 using Tapatalk |
Ja własnie montuję 3cią zębatkę zdawczą, tył i napęd oryginał.
Oryginalna wywalona po 24kkm, JT z tłumikiem wytrzymała 15kkm ( nie mniej nie znaczy , że była gorsza, po prostu zmieniam ją wcześniej bo mam zdjęty dekiel, więc przy okazji). Przebieg 39kkm - jeżdżę dalej, zobaczymy co będzie. Nowy kompletny zestaw DIDa (zwykły- dedykowany, nie wzmacniany) już czeka w pogotowiu. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:00. |