Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   NAT - Warsztat (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=171)
-   -   Rdza na ramie Afry 2017??? jaja czy co? (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31324)

siwy 05.03.2018 20:16

Czy to poważne to będzie widać za kilka lat. Na razie nie za wielki wybór jest w tej klasie więc ludzie kupują. Czekać aż wszystkie "wady" wyeliminują albo trafi do sprzedaży coś ciekawszego można w nieskończoność.

myku 05.03.2018 21:06

Eeee Plaku,przybunkrowales sie.Tu juz bicie piany do szescianu :D,a ty ze nagle masz nowa AT.Gratuluje i trzeba bedzie to oblac

bukowski 05.03.2018 21:37

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 572642)
Afra jak patrol niezniszczalna, wszędzie przejedzie, okryta legendą tylko rama rudzieje:)

Mada, oby tak nie było.
gdzies 15 lat temu kupiłem tę legendę: patrola GR Y60 rd2.8t
uwielbiałem go, ale po 100 tysiącach umarł mi silnik (kupiłem, jak już puszczał spaliny do chłodnicy; poszła panewka główna, ktoś z lublina panewkę dorzeźbił nitując kołnierz, łapaliśmy się z mechanixem za głowę...); rdzewiał w pisdu, mocy nie było, ciężki jak zaraza.
Nie powiem, poza umarciem silnika te 100-150 tys. km zrobił i do domu wrócił, dużo przygód, ale...never again.

ARG 05.03.2018 22:22

Patrząc optymistycznie, za 2-3 lata NAT będzie dobrą bazą na ratbike. Customy teraz w modzie ;)

plaku 05.03.2018 22:48

Cytat:

Napisał myku (Post 573720)
Eeee Plaku,przybunkrowales sie.Tu juz bicie piany do szescianu :D,a ty ze nagle masz nowa AT.Gratuluje i trzeba bedzie to oblac

Myczku Kochany!!! jak sie ciesze że Ty zdrów:Chociaż czytał ja twoje posty, i gromami sypiesz na nowa AT, że to i tamto... Nie moto Kochany jest ważne tylko jak sie na nim czujesz....ja na swojej czuje sie zajebiście:D a że ma pryszcze i taka troszke ''plastikowa'' ale jak zagada to wymiękam. Wiele mam przeżyć z nowa AT,rajdy po salonie z kominkiem ,może zrobiłem z 50 metrow:D
Morda sie cieszy, wiosna idzie,podlasie czeka...... jest zajebiście:D

robertG7 05.03.2018 23:17

Cytat:

Napisał plaku (Post 573751)

Ohooo będą śledzie na podlaskim :) :kumbaya:

myku 05.03.2018 23:44

Cytat:

Napisał plaku (Post 573751)
Myczku Kochany!!! jak sie ciesze że Ty zdrów:Chociaż czytał ja twoje posty, i gromami sypiesz na nowa AT, że to i tamto... Nie moto Kochany jest ważne tylko jak sie na nim czujesz....ja na swojej czuje sie zajebiście:D a że ma pryszcze i taka troszke ''plastikowa'' ale jak zagada to wymiękam. Wiele mam przeżyć z nowa AT,rajdy po salonie z kominkiem ,może zrobiłem z 50 metrow:D

To podobnie jak ja ,tyle ze bez kominka :D.Afra jest fajna.Gdyby byla najlepsza na swiecie i bez skazy nie wytrzymalbym presji i zazdrosci beemiarzy.A tak sobie ponazekam,ale jak zagada...mniam mniam :rolleyes:

HarryLey4x4 06.03.2018 00:21

Cytat:

Napisał sneer (Post 573726)
Mada, oby tak nie było.
gdzies 15 lat temu kupiłem tę legendę: patrola GR Y60 rd2.8t
uwielbiałem go, ale po 100 tysiącach umarł mi silnik (kupiłem, jak już puszczał spaliny do chłodnicy; poszła panewka główna, ktoś z lublina panewkę dorzeźbił nitując kołnierz, łapaliśmy się z mechanixem za głowę...); rdzewiał w pisdu, mocy nie było, ciężki jak zaraza.
Nie powiem, poza umarciem silnika te 100-150 tys. km zrobił i do domu wrócił, dużo przygód, ale...never again.

Bylo sobie kupic 4.2.
Znam udokumentowane egzemplarze z milionowym przebiegiem. Mam osobiscie dwa takie. Jeden zbliza sie do pół miliona i dalej pali na dotyk. A ramy zabezpieczone i czyste.
Tylko unijne normy mogą go wyslac w czelusci zlomowiska.

bukowski 06.03.2018 00:34

Cytat:

Napisał HarryLey4x4 (Post 573777)
Bylo sobie kupic 4.2.
Znam udokumentowane egzemplarze z milionowym przebiegiem. Mam osobiscie dwa takie. Jeden zbliza sie do pół miliona i dalej pali na dotyk. A ramy zabezpieczone i czyste.
Tylko unijne normy mogą go wyslac w czelusci zlomowiska.

Wtedy 4.2 to był urban legend. Wszyscy wiedzieli, że są w czterech wersjach (benzyna/diesel x wolnossak/turbo) ale w przyrodzie nie występowały.

Tak czy srak, potem miałem Jeepa ZJ 5.2. W terenie na szosowkach szedł lepiej niż długi GR na 35" grabberach MT.

I tak legenda poszła się...

Sent from my G8441 using Tapatalk

HarryLey4x4 06.03.2018 00:49

Miałem dwa Jeepy. Pierwszy i ostatni :Thumbs_Down:

Pisząc oczywiście o 4,2 miałem na myśli wolnego ssaka diesla.
Mam też jedno auto - krótkiego Patrola z silnikiem 4.2 benzyna. Także legedna, ale to już inna bajka. Chleje jak głupi. Dieselek to jest to.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:59.