Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Bubel do szescianu (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=31348)

Dubel 22.03.2018 11:06

Cytat:

Napisał Pirania (Post 576227)
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up::D Trochę zazdroszczę..;)

KTM'y są najlepsze, :D ..a niech się psują a i tak frajda z jazdy bezcenna!:lc8::lc8::lc8:

PS
Widać już po postach, że Wszyscy mamy dość tej zimy i zaczynamy się o byle co wku..ać! :mur:
Oby juz było cieplej i bez śniegu!

Pirania, nie wiem czy wiesz ale to zapierdalaaaaaaaa:bow:

motif 22.03.2018 11:19

Cytat:

Napisał Wojtuś (Post 576222)
:)

Moim zdaniem to też nie ma co przesadzać. Motocykl to produkt masowy, podobnie jak mydło. Dopiero trzeba w niego trochę serca włożyć, trochę się powkur...., i wtedy zaczyna być ulubionym i ukochanym.

chesz powiedziec że mam wkładać serce w mydło? :drif:

Gończy 22.03.2018 11:34

Chodzi o wartość dodaną :)

Pirania 22.03.2018 12:40

Cytat:

Napisał dubel (Post 576234)
Pirania, nie wiem czy wiesz ale to zapierdalaaaaaaaa:bow:

Dubel.
tak wiem byłem na jeździe próbnej, godzina jazdy samemu i powiem Ci szczerze, że nigdy nie czułem sie tak bezpiecznie na asfalcie! No po prostu zanim pomysłałem że chce coś wyprzedzić On juz to robił! Jak w Avatarze! ;)
Potem wpadłem na szutry i jedyne co mnie wkurzało to że systemy mnie trzymały i nie słuchał się jak 990Rka, nie chciał bokiem latać. Nie miałem czasu na klikanie i wyłączanie.. Ne pewno się da! Bajka moto!

Na tym samym szutrze jak wpadłem 2h później na BMW 1200 to po 100m błagałem że chce do mamy.. do salonu i szybko zjechałem spokojnie na asfalt i oddałem BMW przed czasem! Durex dla mnie! :p

Mam fajną 990tkę i szkoda mi się z nią rozstawać ale jak nastąpi ten dzień to kupię tylko 1290R !!!! :drif::drif::drif:

chemik 22.03.2018 12:55

Cytat:

Napisał Wojtuś (Post 576222)
:)
...Dopiero trzeba w niego trochę serca włożyć, trochę się powkur...., i wtedy zaczyna być ulubionym i ukochanym. Czasem śróbkę wymienić zerwaną.
...Przylutować kabelek czy pogrzebać wieczorkiem przy motocyklu to dla mnie sama przyjemność. Jest okazja posiedzieć przy maszynie, wypić piwko, posłuchać dobrej muzy.

Nie każdy ma takie podejście. Motocykl to maszyna, która daje mi dużą dawkę doznań i przyjemności bynajmniej nie z faktu posiadania go, ale jazdy. On ma być gotowy do tej jazdy zawsze i wszędzie, bez sentymentów. Czas spędzony na grzebaniu, na lutowaniu kabelków, odkręcaniu zerwanych śrubek to dla mnie czas stracony. Mam w życiu dostatecznie dużo zajęć alternatywnych, które dają mi więcej funu niż grzebanie w motocyklu.
Oczywiście rzeczy konieczne, czyli przeglądy okresowe, wymiany zużytych części są nieodłącznym aspektem posiadania i jazdy motocyklem. Natomiast wszystko ponad to, właśnie takie zerwane śrubki, kabelki wymagające lutowania to już eskstrawagancka strata czasu.

motif 22.03.2018 13:06

Cytat:

Napisał chemik (Post 576246)
Nie każdy ma takie podejście. Motocykl to maszyna, która daje mi dużą dawkę doznań i przyjemności bynajmniej nie z faktu posiadania go, ale jazdy. On ma być gotowy do tej jazdy zawsze i wszędzie, bez sentymentów. Czas spędzony na grzebaniu, na lutowaniu kabelków, odkręcaniu zerwanych śrubek to dla mnie czas stracony. Mam w życiu dostatecznie dużo zajęć alternatywnych, które dają mi więcej funu niż grzebanie w motocyklu.
Oczywiście rzeczy konieczne, czyli przeglądy okresowe, wymiany zużytych części są nieodłącznym aspektem posiadania i jazdy motocyklem. Natomiast wszystko ponad to, właśnie takie zerwane śrubki, kabelki wymagające lutowania to już eskstrawagancka strata czasu.

:Thumbs_Up: dokladnie, wsiadam i jadę, tylko to mnie interesuje.
Jak na konia, który potrzebuje tylko siana, wody i podków, żadnych śrubek czy smarowania.

voxan69 22.03.2018 13:15

motif konia trzeba szczepić, dbać o dietę, suplementację, higienę, leczyć kontuzję :D - nie jest też tak różowo

myku 22.03.2018 15:17

Dubel,jest zajarka?Ja kiedys wroce do duzego Kata,nie ma mocnych :Thumbs_Up:

voxan69 22.03.2018 15:25

Myku jak zrobią z DCT?

Pirania 22.03.2018 15:36

Cytat:

Napisał voxan69 (Post 576280)
Myku jak zrobią z DCT?

Konrad błagam...;) Ty, a Subaru WRC STI z DCT.. nie chcesz??? :haha2:

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46.