![]() |
Kupiłem najtańszy jaki był... chyba marka z Autopartnera lub Intercarsu do mojego LC8. Ma już 3 lata. Zim± doładowuję tylko raz. Jak na razie zero problemów.
|
Zamówiłem bpower gtz14s. Obecny jako¶ słabo dawał moc rozruchow±. Pomimo że ciepło. Słychać że nie pali od strzała.
Dzi¶ przyszedł miernik z allegro o nazwie 24diag B440. Zmierzyłem i pokazało że moc rozruchowa spadła do 189 z 230. Stan na 68%. Czas na wymianę, pomimo że pokazuje stan dobry. |
Najpierw może podładuj a potem jeszcze raz pomierz. No chyba że już to zrobiłe¶.
|
|
Czy regenerowali¶cie oryginalny akumulator z Afryki (CRF)? ;)
Chodzi mi o ten nierozbieralny? |
|
Cytat:
pomoże ci cos ? https://dcriffraff.wordpress.com/202...iYFcpTDZR25fzc Wiem ze odpowiedz po roku ale ja w posiadaniu wiedzy jestem od 2 dni :D wiec przekazuje dalej W tym wypadku uległy spaleniu bezpieczniki 45A po zwarciu jakie udało sie zrobic użytkownikowi mysle ze nowa nisza dla r2d2 sie otwiera :D byc moze warto skopiować sobie stronę a także wszystkie informacje nawet tłumacz z googla w tym wypadku nie zagmatwał i według mnie opis naprawy jest czytelny |
Cytat:
|
Do CRF1000 poleciłem kiedy¶ ten akumulator: MTZ14S GEL MORETTI. Dwie osoby maj± je od kilku lat i s± zadowolone tym bardziej, że ich cena jest ¶miesznie niska (około 130 zł).
Moja oryginalna Yusa po 8 latach - wczoraj pomiary pokazały 62% sprawno¶ci. Po ładowaniu 85%, ale poleżała jedn± noc w garażu i z powrotem 62%. Z 230 CCA ,,zostało się'' 143. Po jednej z ostatnich nocy, kiedy motocykl stał na dworze, a temp. spadła do około 0st. - problem z uruchomieniem, musiałem podpi±ć na chwilę ładowarkę. Dzi¶ zakupiłem i też montuje MORETTI. |
Cytat:
Nie ma tego całego elektronicznego badziewia w ¶rodku jak jest w tym artykule. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 11:46. |