Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Dział Producentów i Dostawców (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=53)
-   -   Ubezpieczenie OC/AC/NNW/ASS (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34034)

Onufry22 16.02.2023 11:59

1 Załącznik(ów)
Sezon tuż tuż.
Oferta aktualna:)

wd60 17.02.2023 00:50

2 Załącznik(ów)
Z ciekawości policzyłem i Warta ma cały zakres na maxa i trochę niższą składkę :)
Trzeba przeliczać, bo może czasem coś taniej się może trafić.

luk2asz 17.02.2023 09:29

Cytat:

Napisał wd60 (Post 808735)
Z ciekawości policzyłem i Warta ma cały zakres na maxa i trochę niższą składkę :)

Trzeba przeliczać, bo może czasem coś taniej się może trafić.

No ale jak już porównujesz to że szczegółami, sam assistance złoty w warcie to 200 km holowania za granicą. Jak się to ma do 1400 w tym co Darek oferuje? Cena w polisach to chyba najmniejszy problem, liczy się jakie zabezpieczenie na przyszłość się kupuje w tej cenie, a to już trzeba rozkładać na czynniki.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

wd60 17.02.2023 12:25

[QUOTE=luk2asz;808752]No ale jak już porównujesz to że szczegółami, sam assistance złoty w warcie to 200 km holowania za granicą...

Złoty plus to dokładnie bez limitu w Polsce i 400km za granicą. Masz rację, diabeł tkwi w szczegółach i potrzebach. Gdybym robił dla siebie to rozdzieliłbym polisę. Osobno OC (z ochroną utraty zniżek) oraz Assistance (np. 1500km za granicą w Hestii) i osobno na maxa wypasione AC (ochrona zniżek, naprawa w ASO/serwis, brak udziału własnego, brak redukcyjnej sumy po wypłacie za szkodę, stała suma ubezpieczenia przez okres trwania polisy, bagaż, np. w Warcie). Przy takiej konstrukcji jestem o kolejne stówy do przodu a ochronę mam wg. moich potrzeb.
Jak na wstępie: przeliczać i budować ochronę wg. potrzeb.
P.S.
Nie chcę nikomu wchodzić do "ogródka" i kończymy temat :)

luk2asz 17.02.2023 18:50

[QUOTE=wd60;808783]
Cytat:

Napisał luk2asz (Post 808752)
No ale jak już porównujesz to że szczegółami, sam assistance złoty w warcie to 200 km holowania za granicą...

Złoty plus to dokładnie bez limitu w Polsce i 400km za granicą. Masz rację, diabeł tkwi w szczegółach i potrzebach. Gdybym robił dla siebie to rozdzieliłbym polisę. Osobno OC (z ochroną utraty zniżek) oraz Assistance (np. 1500km za granicą w Hestii) i osobno na maxa wypasione AC (ochrona zniżek, naprawa w ASO/serwis, brak udziału własnego, brak redukcyjnej sumy po wypłacie za szkodę, stała suma ubezpieczenia przez okres trwania polisy, bagaż, np. w Warcie). Przy takiej konstrukcji jestem o kolejne stówy do przodu a ochronę mam wg. moich potrzeb.

P.S.

Obawiam się, że nie zrobisz takiej kombinacji. Albo pakiet albo samo oc.

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Onufry22 22.03.2023 22:46

[QUOTE=wd60;808783]
Cytat:

Napisał luk2asz (Post 808752)
No ale jak już porównujesz to że szczegółami, sam assistance złoty w warcie to 200 km holowania za granicą...

P.S.

Nie wziąłeś kolego pod uwagę, że w mojej ofercie w bagażu masz ubezpieczone ciuchy motocyklowe z SU 5000zł.
Ubezpieczone są od kradzieży oraz zniszczenia.
Kolejna ważna sprawa bagaż, który dodałeś w Warcie zadziała w aucie nie w motocyklu...

Kolejna sprawa ochrona zniżek w Warcie musisz dopłacić, a u mnie od przeszło 3 lat 99% procent klientów nie miało zwyżki po szkodzie:)

Moje AC i assistance oczywiście mają wszystko jak piszesz:)

Nie kupisz samego assistance w Hestii. Rozdzielisz na dwie firmy zaoszczędzisz kilka stów, a w przypadku szkody np. odzież będziesz musiał kupować sam:)

Jak zawsze trzeba sprawdzać małe druczki:)

Oferta aktualna:) Stawki na wiosnę poprawione:)
Moja oferta to skrojona propozycja pod motocykl wszystkie inne bazują na standardowych OWU dla aut...
Zapraszam.

chomik 13.04.2023 20:04

Polecam tego sprzedającego :) dzięki Onufry za deala, wszystko szybko sprawnie i przyjemnie z super ceną :)
:bow::D

Lucjusz 15.04.2023 19:15

Dzień dobry.
Podobnie jak "przedmówca" polecam Onufrego jako agenta ubezpieczeniowego.
Stosunek: cena/warunki bardzo atrakcyjna i dlatego kolejny rok zaufałem mu w kwestii OC/AC plus dodatki.
Ave.

Krisstel 16.04.2023 09:49

zgadza sie, jesli chodzi o moto, to raczej nie znajdziesz korzystniejszej oferty na pelne ubezpieczenie. Polecam Onufrego👍

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Onufry22 20.04.2023 14:48

Dzięki.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:54.