![]() |
Mam JMT od 2,5 roku i jeszcze nie wymagał ładowania.
|
no właśnie znalazłem litowy bezpośredni zamiennik mojej baterii kwasowej :
https://allegro.pl/oferta/akumulator...-fp-8869353848 Cena trochę drożej od tego taniego, ale powinny być pewniejsze. Chyba się skuszę, ten kwasowy co mam z JMT nie mogę na niego narzekać. Co prawda mam go dosyć krótko, ale narazie bezproblemowo. |
Mam dokładnie taki sam jak z Twojego postu w Xchallangu.
|
1 Załącznik(ów)
Znalazlem instrukcje, w temacie akusa litowego i "rozwiazywania problemow" wg Hondy:
W skrocie: - jak sie rozladuje to.. nalezy naladowac ! - nie ładowac w motocyklu - NIE ODPALAC Z KABLI jak padnie - a jak padnie i nie da sie naladowac to skontaktuj sie z ASO |
podsumowując:
*stosunek pojemności do ceny nie jest lepszy *może zapalić się *z kabli nie odpalać *jak zimno to słabo kręci *awaryjność (m.in. krótka i droga gwarancja w shoraiu) *konieczna specjalna ładowarka na wszystko pewnie jest jakieś "ale", ale za dużo tego. szukam kwasówki. |
Cytat:
A miałeś przez te 2,5 roku jakies problemy ? Gorsze odpalanie, czy np w offie po kilku kreceniach nadal ma prąd? |
Nie nigdy , zawsze odpalał . Według mnie szybciej kręci rozrusznik na nim.
|
Cytat:
pewnie jak znajdą kable na stałe zamontowane do ładowaniu aku to masz po gwarancji... instalację możesz uszkodzić.. czytać się tego nie da, takie głupie. |
To nie jest instrukcja tylko dupochron.
Jak się wie jak odpalać z kabli, to nic się nie uszkodzi. Jak się nie wie, lepiej nie ryzykować, można uszkodzić np. regulator dawcy. |
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39. |