Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Garmin zūmo XT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=36822)

consigliero 17.06.2020 12:33

Telefon mam sparowany i wkurzają mnie powiadomienia, bo przychodzą też maile, można je odsłuchać. Nie miałem czasu aby połączyć nawigację z interkomem, może zrobię to jutro przed wyjazdem do Czech, a może nie będzie mi się chciało, zobaczę , jakby co to napiszę swoje spostrzeźenia.

Neo 17.06.2020 14:28

Cytat:

Napisał consigliero (Post 686097)
Telefon mam sparowany i wkurzają mnie powiadomienia, bo przychodzą też maile, można je odsłuchać.(...)

Akurat powiadomienia można sobie dokonfigurować. Przynajmniej u mnie widać w menu nawigacji czy chcę powiadomienia i jeśli tak to jakiego rodzaju i tu lista.

Mafrika 17.06.2020 15:55

Ja korzystam w połączeniu z iPhonem i wszystko działa jak należy z czego jestem zadowolony, ponieważ Tomtom Rider 550 tak nie chciał 😔

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ypsi 17.06.2020 18:48

Mam TT 550 i działa wszystko, tzn. mam sparowany telefon, nawigację i inne interkomy.
Cały czas cicho brzęczy mi muzyka z telefonu, gdy ktoś coś mówi, to muzyka tylko lekko się przycisza, a jak jest komunikat z navi, to wycisza muzykę całkowicie.

Mafrika 17.06.2020 19:28

Cytat:

Napisał ypsi (Post 686156)
Mam TT 550 i działa wszystko, tzn. mam sparowany telefon, nawigację i inne interkomy.
Cały czas cicho brzęczy mi muzyka z telefonu, gdy ktoś coś mówi, to muzyka tylko lekko się przycisza, a jak jest komunikat z navi, to wycisza muzykę całkowicie.

Jasne a działa Ci wyświetlanie na ekranie TT kto dzwoni? Masz podgląd z ekranu TT na książkę telefoniczną i możliwość połączenia się z wybraną osobą?
Ja z braku powyższych jak również innych "dysfunkcji" systemu TT zmieniłem na XT i teraz mam to czego oczekiwałem.

Ypsi 17.06.2020 20:01

Nie wiem, ja tam podczas jazdy motocyklem nie dzwonię do ludzi, jedynie jak ktoś do mnie , to odbieram (i to już i tak jest dla mnie wypas).
Ja kupiłem TT po to, żeby mnie dobrze nawigował i raczej TYLKO jako nawigację, gdzie Garmin powiedzmy lekko kuleje pod tym względem obliczając mało logiczne trasy, co przyznają sami "garminowcy", już nie mówiąc o omijaniu korków, czyli live.

Mafrika 17.06.2020 20:47

Cytat:

Napisał ypsi (Post 686172)
... Ja kupiłem TT po to, żeby mnie dobrze nawigował i raczej TYLKO jako nawigację, gdzie Garmin powiedzmy lekko kuleje pod tym względem obliczając mało logiczne trasy, co przyznają sami "garminowcy", już nie mówiąc o omijaniu korków, czyli live.

Na bazie moich doświadczeń z TT i teraz Garminem nie zgodzę się z powyższym stwierdzeniem. Jak dla mnie Garmin jako nawigacja działa bardzo dobrze a dodatkowo możesz wgrywać i nawigować na podstawie plików gpx czego próżno szukać w TT.

Tak czy inaczej każdemu co innego pasuje i niech tak pozostanie ✌️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ypsi 17.06.2020 22:23

Cytat:

Napisał Mafrika (Post 686181)
Jak dla mnie Garmin jako nawigacja działa bardzo dobrze a dodatkowo możesz wgrywać i nawigować na podstawie plików gpx czego próżno szukać w TT.

Czytałeś Ty w ogóle instrukcje? ;) Przecież ślady gpx. normalnie chodzą w TT. mało tego, pyta czy prowadzić do początku śladu, czy do najbliższego punktu, a jak się "zgubisz", to dociąga do trasy.

Pozdrawiam :)

Neo 17.06.2020 22:45

1 Załącznik(ów)
Cytat:

Napisał ypsi (Post 686197)
Czytałeś Ty w ogóle instrukcje? ;) Przecież ślady gpx. normalnie chodzą w TT. mało tego, pyta czy prowadzić do początku śladu, czy do najbliższego punktu, a jak się "zgubisz", to dociąga do trasy.

To tak jak Zumo XT :)

Mafrika 17.06.2020 23:06

Cytat:

Czytałeś Ty w ogóle instrukcje? ;)

Prawdziwy facet nie czyta instrukcji :D a tak serio to "wgrywanie" pliku gpx do TT jest moim zdaniem mało wygodne bo albo przez aplikację albo przez stronę internetową aby następnie zsynchronizować z urządzeniem. Trudniej już nie można było.

Cytat:

Przecież ślady gpx. normalnie chodzą w TT. mało tego, pyta czy prowadzić do początku śladu, czy do najbliższego punktu, a jak się "zgubisz", to dociąga do trasy.

To wgraj plik gpx ze śladem TET i popatrz jak Cię TT poprowadzi ;)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:05.