![]() |
Fajną książkę podróżniczą ostatnio czytałem
Wpisujcie co polecacie o podróżach / z dziedziny reportażu.
Ostatnio polecę zdecydowanie "Tysiąc Szklanek Herbaty" Robba Maciąga o rowerowej wyprawie bliskim wschodem i azją centralną do Chin. Świętne zdjęcia, świetne opisy, bardzo ciekawe spostrzeżenia i trochę tak "forumowo" nawet bo jest wspomniany Ś.P. Izi i Elwood (chociaż nie wiem czy ten tutejszy, oczywiście nie Ś.P :) ). http://www.peron4.pl/wp-content/uplo...ek_herbaty.jpg Poza tym: Dzienniki Kołymskie J.H.Badera i klasycznie wszystko jak leci od Kapuścińskiego :) z Szachinszachem na czele. Coś polecicie jeszcze w tym gatunku / klimacie? |
|
Elwood - z cytatem tym zgadzam się na tyle, że aż bym się wódki napił :beer2::)
To czytam siedząc w biurze na dupie i patrząc na dwa monitory. Na jednym nadzoruję kołchoz, na drugim marzę o podróżach. Ale dzięki :) |
Cytat wiernie obrazuje współczesność, dlatego staram się robić inaczej na ile tylko sytuacja pozwala.
Evvil , to ja mam lepiej właśnie zjechałem , oszalałbym gdybym miał pracować stacjonarnie zabiło by mnie to w krótkim czasie. Co do książek to w ciągu ostatnich 2 tygodni pochłonąłem "Plonezem" dookoła świata Baranowskiego , samotny rejs "Mazurkiem" Krystyna Chojnowska-Listkiewicz i kończę samotny rejs "Opty" Teligi . Ja chcę już na wodę ....... |
"kończę samotny rejs "Opty" Teligi .
Ja chcę już na wodę ....... " Teligę czytam średnio co 5 lat , zawsze coś innego odkrywam , polecam Slocuma Samotna żegluga dookoła świata (czy jakoś tak), na wodę nie chcę - dopiero co zszedłem |
Cytat:
|
Dzieju: i widzisz, tragizm tej sytuacji polega na tym ze ja lubie swoja prace. Naprawde ja lubie, natomiast jest to kwestia firmy w ktorej pracuje i ludzi z ktorymi pracuje. Natomiast szukam metody na pogodzenie tych dwoch rzeczy.
|
Dzikie serce,tęsknoty męskiej duszy
John Eldredge...Mialo być z cytatem dla Żuka ale nie wyszlo...
|
Hej jakieś nowe propozycje na 2014 rok ?
|
Ostatnio poczytuję "Przez Kaukaz i Pamir do Indii" Gabriela Bonvalota. Zapis wyprawy, którą Bonvalot odbył w latach 1885-1886 – pełen barwnych szczegółów z życia mijanych po drodze wiosek i miast
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:33. |