![]() |
Dobra dobra posprawdzam dzięki za uwagi.Chyba muszę mniej na kolano schodzić.
|
cyt:
...chyba muszę mniej na kolano schodzić... Chyba kolana...:D pozdr. |
Nie słyszałem żeby modlitwa przedłużała żywotność łożysk :D
Chociaż wszystko jest możliwe. Tylko tak sobie przypominam (przekleństwa, alkohol i kawały o pedofilach) to u calgona chyba będzie ciężko :haha2: |
Panowie,
jaką rolę pełni metalowy sprężynkowaty "oring" pod uszczelniaczem łożyska koła przedniego po stronie przeciwległej do ślimaka prędkościomierza? Chciałem delikatnie usunąć stary i brudny smar (okazał się wcale nie taki stary i brudny, ale ja mam fioła na punkcie dokładności) spod uszczelniacza i niechcący wyciągnąłem ten dyngs. Mogę go włożyć z powrotem nie wyciągając uszczelniacza, coby go nie uszkodzić? Dzięki. |
Ten dyngs to jest część uszczelniacza ;) Teoretycznie ma "dociskać" wargi uszczelniacza do ośki :)
|
Dzięki Misza, aby go na nowo i poprawnie włożyć muszę / powinienem wydłubać uszczelniacz?
|
No innej opcji nie widzę... o ile go już nie rozciągnąłeś tak że już po wszystkim.
|
Jak sprężyna wyciągnięta, to raczej nie ma co kombinować tylko kupić nowy uszczelniacz i założyć. Groszowa sprawa i do dostania w każdym sklepie z łożyskami lub uszczelnieniami.
|
Bardzo dziękuję, i już się czegoś nowego nauczyłem. Odnalazłem stare łożyska i uszczelniacze (wymieniane przez kogoś innego) teraz widzę, jak to tam ta sprężyna ma się układać.
|
Alballs to nie są dobre produkty.. ale za to tanie.
Ostatnio zamówiłem zestaw naprawczy Allballs panewek i uszczelek do zawiasu Suzuki DRZ SM i kilka rzeczy nie pasowało w ogóle i było inne niż oryginał. :cold: |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:20. |