Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Imprezy forum AT i zloty ogólne (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Szuter party III PL-UA-SK-PL (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=8590)

wojtek II 03.08.2011 19:18

Cytat:

Napisał buli (Post 190377)
Krótki filmik z szuter party ;)

http://www.youtube.com/watch?v=8sgLDRsetWE

Hej,
Mijaliśmy Was w nocy, przystanelismy na chwilę ale jak byśmy wiedzieli że rano bedzie serwowane śniadanie i kawa to myślę że byśmy zostali z Wami.
Jak już pewnie wiecie zaraz zaczynał się asfalt. Trąbiliśmy, tak jak się umawialiśmy.

Nie wiem skąd te narzekania, impreza była zajeb........, jedyne czego żałuję to że nie dane mi było spotkać wszystkich których chciałem zobaczyć, ale mam nadzieję że za rok będzie okazja. Piszę się napewno na następną edycję.

BLOB WIELKIE DZIĘKI ZA WSZYSTKO.

lena 03.08.2011 19:21

wszystko pięknie Ciborku, tylko jak Prezes Wasil swoje groźby spełni i zaproszenia imienne wprowadzi:D, to mało kto podlaski lans zobaczy:). Trzeba Szefa jakoś udobruchać :bow:.

herni 03.08.2011 20:01

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 190464)
Tez moge pomoc w przygotowaniach i organizacji szuter party IV.
Wyznaczanie tras, zarcie ,ognisko, noclegi da sie dobrze zorganizowac i rozplanowac.
Doswiadczenie i checi sa,co jeszcze potrzeba

No to jak tym zajmie się Mirmil , to impreza będzie na 100% zaje...ista i na pewno takiej imprezy nie odpuszczę. Do zobaczenia na szuter party:at:

Zly.Wojtus 03.08.2011 20:26

Cytat:

Napisał pałeł (Post 190227)
a u mnie to było" jescze 300 metrów potem jest juz dobrze " ciekawe czy mi wierzyli :)

Wierzyli i dlatego zbierali siły i pchali się te 3 km dalej w błoto:)
Dzięki za wspieranie świerzaków, czekanie aż wrócę po zgubiony bagaż i bezcenne doświadczenie:bow:
no i oczywiście za ten boczek :D

Impreza była świetna, najbardziej dzięki towarzystwu :) , oby więcej takich. Dzięki.

gantel 03.08.2011 20:30

Cytat:

Napisał wojtek II (Post 190483)
Hej,
Mijaliśmy Was w nocy, przystanelismy na chwilę ale jak byśmy wiedzieli że rano bedzie serwowane śniadanie i kawa to myślę że byśmy zostali z Wami.
Jak już pewnie wiecie zaraz zaczynał się asfalt. Trąbiliśmy, tak jak się umawialiśmy.

Slyszelismy trabienie mimo to nie bylo juz sily :-)

gantel 03.08.2011 20:34

Cytat:

Napisał pałeł (Post 190227)
a u mnie to było" jescze 300 metrów potem jest juz dobrze " ciekawe czy mi wierzyli :)

Paweł to jedyne co trzymalo nas wtedy przy zyciu i checi dalszej jazdy. Ja w to musialem wierzyc :D

To moj pierwszy taki wyjazd w bloto i chyba dobrze ze taki ciezki bo dzieki temu gdy bedzie sucho milo sie zaskocze :D

Dzieki za wszystko organizatorom i tym którzy pomagali wstawac, jechac dalej i zmienic przebita dentke :D

xralf 03.08.2011 21:49

Pier .... malkontenci.

Punktując:
1.Jak się komuś pogoda nie podobała mógł nie jechać ...
2.Track był w normalnych, suchych warunkach do przejechania na Afryce w palcem w du...e, a że lało - trzeba było jechać asfaltem ...
3. Jak brakuje umiejętności to nawet KTM w wersji light nie pomoże ... :)

Tak że Blobie bawiłem się świetnie, wróciłem mokry, zziębnięty, nieludzko zmęczony ale z "wielkim bananem na gębie".

Pozdrawiam Wszystkich którzy pchali moją pomarańczową krówkę :)

xralf 03.08.2011 21:52

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072
7.AmberBamber
8. Gowacki
9.Słoma

mmax 03.08.2011 22:01

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072
7.AmberBamber
8. Gowacki
9.Słoma
10.mmax :Thumbs_Up:

bartim 03.08.2011 22:22

Nikt nawet nie zwrócił uwagi że zajebistym plusem takiej pogody są czyste jak łza filtry powietrza :D
Mi tam sie podobało, garminowi też, no i teraz moge sie jeszcze cieszyć tym że jest umyty także od środka ;)
http://piachu.com/dirt/cache/2011-07....jpg.small.jpg

Dzięki Blob!
No i nie zrażaj sie, najważniejsze jest że Ci sie chciało, niewielu to potrafi.

Czarek40 03.08.2011 22:45

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072
7.AmberBamber
8. Gowacki
9.Słoma
10.mmax :Thumbs_Up:
11.Czarek40 - proponuję w sierpniu. Będzie sucho:D

Mirmil 03.08.2011 23:31

Cytat:

Napisał xralf (Post 190512)
Pier .... malkontenci.

2.Track był w normalnych, suchych warunkach do przejechania na Afryce w palcem w du...e, a że lało - trzeba było jechać asfaltem ...

w suchych warunkach trasy off nie byly do przejechania afryka

Tomasa 03.08.2011 23:47

Blob,

Szuter Party III to moj pierwszy prawdziwy wypad w teren Afryka na kostkach. Pomimo wszelkich trudnosci, potu, lez, krwi i przeklenstw na pogode bardzo mi sie podobalo. To byla niezla przygoda. Poznalem duzo ludzi, swoj motocykl, zobaczylem co to znaczy jezdzic Afryka w terenie.

Zorganizowales naprawde niezla impreze i dzieki wielkie Ci za to. Mam nadzieje, ze nie ostatni raz. Jesli bedzie Szuter Party IV, to ja w to wchodze :D

Pzdr,
Tomek

zupka 03.08.2011 23:56

Ja powiem tak:

głosów potępieńców słuchać nie ma co, a że nigdy nie miałem w zwyczaju zabierać głosu w czyimś imieniu to powiem co mi w duszy gra:

Dojazd do Tyrawy boski, przez cały kraj słońce,
Wjazd do Tyrawy boski, woda z nieba jakby cebrem lał,
Wyjazd z Tyrawy boski, rozładunek moto w strugach deszczu, jazda do NOC 2 suchą stopą,
Kolacja, ognisko w bunkrze, spanie w chmurach na krowim placku bezcenne,
Zobaczyć minę i rozdziawione nozdrza ukraińskiego pogranicznika po rozpięciu przeze mnie "kondona" i rozejściu się z ciuchów swądu bunkrowego ogniska bezcenne (ominął mnie szerokim łukiem i nawet nie zajrzał mi do tobołów), a słowacka celniczka nie wierzyła, że szlugów nie przemycam z pytaniem w oczach "coś ty k......wa jarał, stary materac?"
Zerwana linka sprzęgła z glebą na przejściu granicznym i bezinteresowna ekspresowa pomoc forumowych współplemieńców czarnuchów - niezapomniane - szczególne podziękowania dla Banditos'a za zestaw naprawczy,
Rozpływający się w ustach schaboszczak w Komańczy i towarzystwo trzech zmanierowanych trutni na kredensach - bezcenne
Powrót do Tyrawy i załadunek sprzętów w strugach deszczu,
Wyjazd z Tyrawy 20.30 dojazd do Gdańska 13.30 - uff wreszcie (podejrzewam, że gdyby nie AmberBamber to jechałbym 24 H)
Rozładunek sprzęta, no a jakże, w strugach deszczu.
Skrawki ukrainy w garażu (wykruszone błoto ze wsząd)..... mogę tak jeszcze długo.

I jak tu powiedzieć, że impra była nieudana, generalnie micha się śmieje od ucha do ucha zachaczając o potylicę.

Szczerze wierzę i liczę na to, że wszyscy, którzy zdeklarowali swoją obecność i nie dotarli albo dotarli i nie byli zadowoleni staną na wysokości zadania i rozliczą sie z Maćkiem choćby z czystej przyzwoitości bo ja osobiście nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby wleźć do knajpy, zeżreć co sie zamówiło i powiedzieć spadajcie, nie płacę bo mi nie smakowało.

A i akces składam:

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072
7.AmberBamber
8. Gowacki
9.Słoma
10.mmax
11.Czarek40 - proponuję w sierpniu. Będzie sucho
12. zupka (Żurek oczygwizda)

Jakby się ktokolwiek i kiedykolwiek w trójmiejske ostępy wybierał u mnie zawżdy drzwi szeroko rozwarte i w gościnę zapraszają.

Zdrów.

Jaskola 04.08.2011 00:19

1, Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6.Paszporcik0072
7.AmberBamber
8. Gowacki
9.Słoma
10.mmax
13. Jaskola

Mam 13 miejsce. Na to czekałem. Trzeba się wpisać, bo jak BLOB wrzuci info to znowu w jeden weekend się miejsca skończą:D.

Pzdr
Michał

xralf 04.08.2011 00:35

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 190543)

te po których ja jechałem były ..

Mirmil 04.08.2011 00:51

Cytat:

Napisał xralf (Post 190561)

lubie zaklady :)
gdzie,to wiadomo,
powiedz tylko kiedy i jedziemy

Nowy 04.08.2011 07:50

1. Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6. Paszporcik0072
7. AmberBamber
8. Gowacki
9. Słoma
10.mmax
12.zupka (Żurek oczygwizda)
13.Jaskola
14.Nowy

ten weekend czy przyszły?

wojtek77 04.08.2011 08:25

(tylko wymienie opony...)
1. Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6. Paszporcik0072
7. AmberBamber
8. Gowacki
9. Słoma
10.mmax
12.zupka (Żurek oczygwizda)
13.Jaskola
14.Nowy
15.Wojtek77

zbyszek_africa 04.08.2011 10:05

Cytat:

Napisał xralf (Post 190561)

Dzieki za piątkowy off:D ja jechałem tym dużym Ktm-em:) Ci z Ring (quad i Wr-ka)ładnie prowadzili i pomagali. Przejechaliśmy w 7 at i jednym KTm990, nikt nie płakał, nie stękał, ile przkleństw poszło w kosmos tego nie wie nikt... Miło było Was spotkać znowu na Równej:)

Mirmił, wchodzę w to (o pieniądze, nie o pietruchę) pojedziesz dużym klockiem tego piątkowego offa to się przekonasz że można, a dla niektórych nie.

Niektórzy mieli problem z podjechaniem na pierszy nocleg, ale to ich sprawa, Blob mówił 100 razy źe będzie ciężko., odradziłem przyjazd moim 2 synom (Ktm 640, AT) bo wiedziałem że będzie rzeźnia.

Co do malkontentów moje zdanie się nie zmieniło.

pozdr.

ps. Blobie pisze się na następny wyjazd, wiesz o tym, zaproszenia imienne...

Marcin.111 04.08.2011 10:39

Jak tak dalej pójdzie to w tym roku się lista wyczerpie :)

1. Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6. Paszporcik0072
7. AmberBamber
8. Gowacki
9. Słoma
10. mmax
11. Czarek40 - proponuję w sierpniu. Będzie sucho
13. Jaskola
14. Nowy
15. Wojtek77
16. Marcin.111

Dunia 04.08.2011 11:00

Blob-od kilku dni ten wątek jest najbardziej nasycony emocjami. To tylko potwierdza, że impreza była super.
My o drugiej w nocy rozbijaliśmy namiot na kawałku łąki obok cerkwi, w strugach deszczu.
Siedzę w moim przyjemnym, czystym gabinecie w pracy i wspominam szary poranek w namiocie, kiedy obudziło mnie nawoływanie miejscowych i ryczenie stada krów przeganianego na wypas obok namiotu. Miałam wtedy wrażenie że te krowy przejdą po nas...:):):):)

darkomax7 04.08.2011 11:09

Było zaj...ście,podziękowania dla Nowego,Mmaxa i Dłubacza i wszystkich których pozałem,Blob dzięki tobie tam byłem:Thumbs_Up:

1. Motomax
2. Parys
3. Wojtekm72+Lena
4. Bolo
5. Patiomkin
6. Paszporcik0072
7. AmberBamber
8. Gowacki
9. Słoma
10. mmax
11. Czarek40 - proponuję w sierpniu. Będzie sucho
13. Jaskola
14. Nowy
15. Wojtek77
16. Marcin.111
17.darkomax7

laska 04.08.2011 11:28

Nie udało mi się dojechać ale napiszę szczerze, że bardzo, bardzo żałuję. Musiało być zajebiście.
pozdr,
laska

puszek 04.08.2011 11:50

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190592)
Mirmił, wchodzę w to (o pieniądze, nie o pietruchę) pojedziesz dużym klockiem tego piątkowego offa to się przekonasz że można, a dla niektórych nie.

Bądź ostrożny w zakładach... Według relacji fundrivera sobotnie odcinki były bardzo trudne nawet dla lekkich motorków..Dojechali na lekko na 24 godzine na nocleg..Mało realne byś sobie tam dał rade w jakimś przewidywalnym czasie. Oczywiście ,ze można moto przenieść w trudnych miejscach..potrzeba tylko kilku ludzi i duzego zaparcia. Ale chyba nie o tym mówiłeś...

fundriver 04.08.2011 12:48

Cytat:

Napisał puszek (Post 190617)
Bądź ostrożny w zakładach... Według relacji fundrivera sobotnie odcinki były bardzo trudne nawet dla lekkich motorków..Dojechali na lekko na 24 godzine na nocleg..Mało realne byś sobie tam dał rade w jakimś przewidywalnym czasie. Oczywiście ,ze można moto przenieść w trudnych miejscach..potrzeba tylko kilku ludzi i duzego zaparcia. Ale chyba nie o tym mówiłeś...

Jak pisalem ocena trasy jest zawsze bardzo indywidualna i subiektywna. Każdy patrzy na droge po swojemu. W mojej ocenie trasa była ciezka, ale może dlatego, ze ostatni odcinek, jechaliśmy po ciemku, co stanowi spore utrudnienie, przynajmniej dla mnie. Ciemności na pewno spotęgowały wrazenia !

Podjazdy, zjazdy, kamole, jazda wzdłuż potoku, mocno zarosniatym szlakiem. Trzeba jechac min 20 km/h aby mieć choc odrobine trakcji. W tych warunkach i przy lampce, porównywalnej do lampy naftowej, jaka mam w EXC, naprawde niewiele widac. Jechałem pierwszy (bo miałem GPS’a a nie dlatego ze taki ze mnie gieroj :) - szczerze mówiąc, wolałbym jechac gdzies dalej w peletonie). Galezie i krzory ladowaly co chwile w moja glowe (az osiągnąłem stan mocnego wq… z tego powodu, co naprawde rzadko mi się na 2oo zdarza). W goglach nie dalo się jechac (już kompletnie nic nie widac), wiec po oczach kilka razy dostalem. Ta chlosta galeziami skutecznie utrudnia koncentrowanie sie na tym po czym jedziesz.

Nizej, tj. na wysokości kol, kolan, butow trafiałem raz po raz na zwalone drzewka, pniaki etc. na które można było się spokojnie nadziac. Raz zreszta to mi się udalo. Wyrwalo mi z buta klamre, nie wiem nawet kiedy.

Innym razem, przejeżdżając przez wyplukany woda row, ktory spostrzeglem, jak juz bylo za pozno, ujechalo mi kolo w prawo, a tam skarpa i gdzies nizej szumi potok (to tak w wyobrazni, bo widac go nie było). Jakby mi ujechalo mocniej – ladowanie gdzies w krzorach kilka metrow nizej.

Jeszcze innym razem – zawahałem się, odpuściłem gaz. Moto się zachwialo, leci na prawo, wystawiam noge, a tam matka ziemia gdzies wyemigrowala. Noga po kolano wpadla mi w dziure. Moto spadlo na mnie. W sumie 120 kg, ale nie mogę się z tej pułapki wydostac. Lukasz podbiega by mi pomoc, wpada po krocze (naprawde nie przesadzam !!) do dziury, malo nogi w udzie nie lamie, laduje na moim kacie. Lezaca na mnie masa wzrasta o jakies 90 kg i chce mi wyłamać w kolanie noge. Na szczescie tylko go stłukłem.

Na stromym zjezdzie, rzeczywiście stromy, tzw. V – szlak, chłopaki zjechaly – ja miałem problem. Raz blokade psychiczna ze stromymi zjazdami – musze z tym powalczyc :), dwa cos mi moto zaczęło gasnac, a jak EXC zgasnie, lampa naftowa tez przestaje swiecic. O tej porze i w takiej pogodzie w lesie nie widac nic, slownie NIC.

Patrzac z perspektywy, ta jazda to było spore igranie z losem. Naprawde bardzo ciesze się, ze skończyło się jak skończyło, czyli wszyscy bez uszkodzen dotarli na Rivna.

Afryczki nie znam, zrobiłem na niej może 30 km po asfalcie (BTW: b. mile byłem zaskoczony). Może na niej da się to przejechac … Kto wie. Warto jednak, jak piszesz, zdefiniowac co to znaczy "przejechac".

Jest jeszcze i to, ze ta sama trasa raz jest do przejechania spokojnie, innym razem może być absolutnie nieprzejezdna. Wspomne tu b. stara relacje Sambora z Rumunii, gdzie pisal, ze nie mogl Transalpiny przejechac solo, podczas gdy wczesniej, w dobrych warunkach zrobil ja zapakowany na full w 2 osoby.

A chłopaki jak chca – niech się zakładają. Sam jestem bardzo ciekaw zakładu. Ale – badzcie ostrożni, szkoda zdrowia w imie ambicji !

BLOB 04.08.2011 15:30

Jesteście popaprani jak mało kto :dizzy::dizzy::dizzy::dizzy::dizzy:
Ale to dzięki wam teraz jakoś funkcjonuję.
Dziękuję wam za szczerość, za słowa że pomimo tego iż pogoda dała w dupę nie tylko mi ale wam jesteście w stanie wpisać się na kolejną edycję ??
Ukraina to bezlitosny kawałek ziemi jak ktoś nie ma do niej szacunku to go sprowadzi na ziemię, a jak mocno gliniastą:dizzy:
Dziękuję jeszcze raz.
Bardzo było mi miło zobaczyć was jeszcze raz i poznać nowych znajomych np. trampkowców wyobraźcie sobie to też ludzie:dizzy::dizzy:(chyba zakrętka spadła):haha2: KTM-y też dosiadali ludzie DR-kę Tenry. Wszyscy gdzieś znaleźli motocyklowego ducha który zanika o którym rozmawiałem z Wollym. Poranione stopy, asekuracja po dupę w wodzie, taszczenie po błocie to tylko dowodzi tego iż jak się napędzimy to nikt i nic nas nie powstrzyma.
Dostałem na forum w,- nie w ryj bo to lapidarnie zabrzmi, ale w mordę i to z takim impetem że aż mnie zatkało biorę to na klatę i nie pierdzielę już o tym basta.

Dziękuję Zbyszkowi za to że wie kiedy trzeba milczeć i tylko pić :dizzy: a jak trzeba to mądrze poprawi i za jego mega zdrowe podejście do deszczu, kompaniji i całej reszty.

Wojtkowi za jego tłumaczenie co zrobił by on :mur: i za co oraz słowa kilka postów temu że utwierdza go to dalej w przekonaniu na kim polegać może.
Oraz pomoc przy rozpalaniu ognia, jak ja podchodziłem niewiem dlaczego przygasał a ty to jakoś się podniecał .... tfu wzniecał :haha2:

Damianowi Motomax za wielokrotną bezinteresowną pomoc moim a teraz i twoim kolegom w reanimacji sprzętów ze 6-ć by się nazbierało.

Rysiek tobie za to że wiek daje Ci przewagę rozumu nad językiem który pozostaje czasami na swoim miejscu.:D pomimo innych przekonań

Motormaniakowi za nocne polaków rozmowy

Chłopakom z górki za kilka lufek na rozpęd.

Lenie za moralne podtrzymanie.

Koledze na W ... że wie i widzi i potrafił napisać na PW

I pomimo wszystko co byście nie powiedzieli Maćkowi i Łukaszowi za trud waszej pracy nad Szuter Party. Kierowcom Landrovera i busa bo wiem że mieliście straszną extreme i przygodę przy zjeździe z Rivnej oraz temu panu z furmanki który zabrał nasze bambetle w kierunku cywilizacji.

Mogę tak bez końca bo i pomocy było tak wiele.
Jesteście wszyscy nieźle popaprani ale za to was lubię :D

A nad tym tak dumam

Nieustannie wierzysz w przyjaźń,
wielu też przyjaciół masz
Ale ilu z nich prawdziwych,
na to Ci odpowie czas.

Bo z przyjaźnią jest jak w bajce,
którą już od dziecka znasz,
o zajączku bardzo ufnym,
który też przyjaciół miał.

Mirmił przyjmuję zakład ja na swojej AT jeden dzień ja i track na UA.

puntek 04.08.2011 15:51

temat pozytywnie uważam za zamknięty, proszę o zamknięcie tematu:)
Foto i podwodne relacje mogły by być w innym wątku ... :)

ZAZDRASZCZAM WAM tego błotnego upodlenia .!

Maciek ty wiesz...! wracamy do tematu w przyszlym roku :)

gowacki 04.08.2011 16:23

jakie zamknąć, co ja będę w pracy robił ;)

A i Słoma gdybyś tak nie wymiekł i stawał do tego zakładu,
to pojadę z tobą, by w razie potrzeb prochy jakieś podać :D

Lucky Luke 04.08.2011 16:58

To co robimy powtórkę, w przyszły weekand jak trochę glina obeschnie ;) ?

pałeł 04.08.2011 17:20

blob dzieki za wyjasnienia, ale cos ci przypomne " afrykanerzy sobie zawsze pomagaja " wiec nie pitol nic bo na jedna klate to moze byc troche zaduzo mysle ze kazdy z tej nowej listy swoja cegle dolozy

Mirmil 04.08.2011 17:46

Cytat:

Napisał oresco (Post 190650)
To co robimy powtórkę, w przyszły weekand jak trochę glina obeschnie ;) ?

A w ten weekend nie da rady?

:drif:
:umowa:

wolly 04.08.2011 18:33

http://www.youtube.com/watch?v=pqCg7...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=b1gvO...eature=related

tak dla tych niezadowolonych może tak nie pada ale maja chłopaki fantazje ,zawsze może być gorzej :)

dłubacz 04.08.2011 21:58

Dziękuję Wszystkim Kolegom, z którymi przyszło mi dzielić tegoroczne Szuter Party :bow:.
Dziękuję Maćku za przygotowanie imprezy, dla mnie było wspaniale! :Thumbs_Up:.
Cieszę się, że w końcu mogłem poznać Afrykańskie Grono :).

... cóż mogę dodać?... Był pot (litrami)... była krew (kroplami)... były łzy (dzięki kompanii mmax-a, darkomaxa7 i Nowego raz popłakałem się ze śmiechu :D)

https://picasaweb.google.com/1176776...rPartyIII2011#

zbyszek_africa 04.08.2011 22:51

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 190656)
A w ten weekend nie da rady?

:drif:
:umowa:

No Mirmił, jestem chętny (ja tez lubie zakłady):) ale nie w ten weekend, planowana dawno impreza rodzinna:)
Moja stawka to 500zł, mniej wiecej tyle wydałem na ten wyjazd
Jest kilku chetnych widzę na forum i mam kilku swoich ...czy zapłacisz każdemu co przejedzie tą trasę??:D jesli nie przejedziemy cała kasa jest Twoja:)
Zakład jest prosty CZY MOZNA SZLAK SZUTER PARTY PRZEJECHAĆ AT
Mówiłeś że nie:Sarcastic: My mówimy że tak:D powiedzmy w ciągu 24godz.
Podtrzymujesz zakład?? A moze chcesz podbić stawkę:D
Chcesz jechać z nami, czy wystarczy Ci ślad GPS.

Częśc z tej kasy mogła by iśc na dopłate dla Bloba, bo wspominał nieśmiało o manku (koszty przewyższyły przychody) i szkoda żeby sam dopłacał.
pomóc trzeba:)

Malkontenci wiecie co:D

pozdr.

czosnek 04.08.2011 23:00

Panowie, zorganizujecie jakiś przekaz live na forum! Kto zbiera zakłady ????? :D

zbyszek_africa 04.08.2011 23:19

Dogramy to między sobą...bo to wkońcu sami faceci na At lub na innych ciężkich klockach....

pałeł 04.08.2011 23:46

zbyszek ty to kozak jesteś ::) ja tam ci racje przyznam ten szlak jest na pewno do przejechania co prawda nie ciemna nocą :) BLOBoiwi trzeba pomóc i tak wiec jak komuś się podobało to wie co zrobić a namiar ma w pierwszym poście

odemnie już poszło może nie wiele w tym morzu potrzeb ale zawsze to przynajmniej o tyle mniej a na dwa garby jak się ciężar rozłoży to łatwiej jest a kolegów namawiam do podobnego gestu

wolly 04.08.2011 23:49

Zbychu jakaś nuta rywalizacji ? , pisać każdy może(można to ignorować bo szkoda prądu a z zakładem wyjdzie tak jak zwykle ,wiem ze dacie rade tylko po co zawracać Wisłe kijem , jak to mówią psy szczekają a karawana idzie dalej, najważniejsze ze nikomu nic się nie stało i nie trzeba było wzywać ichnich medyków a reszta to szczegóły do gór to trzeba mieć respekt bo nieraz pokazują pazurki >Maciek wsadził serce w imprezę a tu jak zwykle zawsze będą głosy na nie Na Kasprowy można wejść albo wjechać kolejką ale każdy powie ze był i to jest ta różnica

zbyszek_africa 05.08.2011 00:15

Wolly dzwoniłeś do mnie, ale ja jestem koło Radomia, bardzo słaby zasięg...
Rywalizacja zawsze mnie pociągała:) a za pieniądze jeszcze bardziej:D
To jest do przejechania, ale za pietruchę to tak słabo, nie ma motywacji:D
A jesli chce komuś udowodnić to tylko sobie, MIrmił podał temat to nie ma sprawy:D za 5 stów piszesz się??... JUż widzę szelmowski uśmiech na Twojej twarzy:D
pozdr.

wolly 05.08.2011 00:39

Nie mówię nie:D, ale teraz muszę chodzić do fabryki bo co dobre to się szybko kończy i sezon urlopowy, nie muszę Ci tłumaczyć .Osobiście mogę o pietruszkę bo i tak nie muszę nikomu nic udowadniać a tekst czy panowie butów nie zdejmują będę długo pamiętał ogólnie jestem za i żołądkowej też bym się napił przy ognisku .A na marginesie to nie za bardzo rozumiem impreza była dobrowolna nikt nikogo na siłę i pod przymusem nie ciągnął chyba??, a pogoda jest zawsze raz lepsza raz gorsza :p

Mirmil 05.08.2011 08:24

Cytat:

Napisał xralf (Post 190512)
Pier .... malkontenci.

Kolega xralf rzuca stwierdzenie ,ze traska w normalnych warunkach jest do przejechania z palcem w du..e.
Uscislijmy te trzy znaczenia,
Warunki suche,czy normalne?czy to takie,ze nie padalo przez tydzien,czy niepadalo juz od miesiaca?Trasa sobotnia prowadzila przez brody,cieki wodne i strumyki-tam nigdy nie jest sucho

Czy z palcem w du..ie to tak,ze mozna jechac samemu,nie zaliczyc wiecej wywrotek niz mozna policzyc na placach jednej reki i zrobic traske w od switu do zmroku?
Bo ja tak rozumiem te znaczenia.
Nie mowie,ze sie nie da tej traski wogole przejechac AT.Ale czepiam sie slow xralfa,bo dla mnie jego stwierdzenie to,cos w stylu"jak by babka miala wasy,to by byla dziadkiem"

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190692)
No Mirmił, jestem chętny (ja tez lubie zakłady):) ale nie w ten weekend, planowana dawno impreza rodzinna:)
Moja stawka to 500zł, mniej wiecej tyle wydałem na ten wyjazd
Jest kilku chetnych widzę na forum i mam kilku swoich ...czy zapłacisz każdemu co przejedzie tą trasę??:D jesli nie przejedziemy cała kasa jest Twoja:)
Zakład jest prosty CZY MOZNA SZLAK SZUTER PARTY PRZEJECHAĆ AT
Mówiłeś że nie:Sarcastic: My mówimy że tak:D powiedzmy w ciągu 24godz.
Podtrzymujesz zakład?? A moze chcesz podbić stawkę:D
Chcesz jechać z nami, czy wystarczy Ci ślad GPS.

Nie bede placil nikomu za przejechanie Africa traski z Szuter Party,ale zaproponowalem zaklad xralfelfowi (moze byc nawet i o podwojna stawke),ze nieprzejedzie tej trasy na AT.

Cytat:

Napisał zbyszek_africa (Post 190592)

Zbyszek-wlasnie o to mi chodzi,niektorzy przejada a dla niektorych trasa nie bedzie do pokonania.
Sam pisales,ze odradzales swoim synom przyjazd,ze wzgledu na warunki panujace na trasie.TY jestes doswiadczonym jezdzcem.
Ja raczej nie i na poloniny zabieram cos mniejszego,a na africe jezdze po szutrach i tych gorszych asfaltach.W bloto jest za ciezka i za niska.
A trase z Szuter Party III przejade z checia,czy to w formie zakladu,czy dla towarzystwa i czystej przyjemnosci z jazdy

Dunia 05.08.2011 11:04

Widzę, że duch rywalizacji rządzi. :dizzy: czekam niecierpliwie:o na film lub relację z przejazdu...

puntek 05.08.2011 11:32

Bardzo mnie ciekawi jakie są zasady na ten przejazd?
czy kierownik lata sam?
czy przy zassaniu stosuje się pomoc ? myślę że tak - ale w takim razie gdzie rywalizacja ?

Dla wspomnianego przelotu myslę - że można zrobić takie zawody - wpisowe 500 PLN - określone z grubsza koszty ( jakiś koń i łańcuch do wyciągnięcia) i zwycięzca bierze wszystko - - koszty , a ci co nie dadzą rady (mimo szumnych deklaracji ) kółko na golasa po połoninie :) może być na moto :D
W tym roku raczej nie dam rady..
:( ale na maj w przyszłym piszę się na taką organizację i udział... :)

AmberBamber 05.08.2011 12:56

Ale zakład idzie o przejazd AT w takich warunkach pogodowych jak były 29-31.07? Czy na sucho? A by the way to nikt na AT nie przejechał całego track'a?

Mirmil 05.08.2011 13:18

Cytat:

Napisał AmberBamber (Post 190769)
Ale zakład idzie o przejazd AT w takich warunkach pogodowych jak były 29-31.07? Czy na sucho? A by the way to nikt na AT nie przejechał całego track'a?

ZAKLAD na sucho na africe z palcem w du..e.

Tracka sobotniego przejechalo w calosci 4 osoby,(czyli chyba 6% uczestnikow imprezy)z czego wszytskie sprzety byly lzejsze od afriki twin.

:at:

lena 05.08.2011 14:55

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 190776)

Dla rozładowania napięcia - ja poproszę o foty tych" palców w dupie/ach, na sucho, podczas jazdy". To dopiero będzie coś! :)

gowacki 05.08.2011 17:59

potwierdzam tylko 4
my wymiekliśmy
sił i klocków zabrakło

A chłopaki przyjeli po soljance i jeszcze coś z fasolą dla dopału i poszli jak burza.
szacun ;D

zbyszek_africa 05.08.2011 20:57

Cytat:

Napisał Mirmil (Post 190776)

Tracka sobotniego przejechalo w calosci 4 osoby,(czyli chyba 6% uczestnikow imprezy)z czego wszytskie sprzety byly lzejsze od afriki twin.

:at:

Ok Mirmił, Xralf lekko przesadził:) Na sucho z palcem w d.., to tego nie da się przejechać (Lenka jesteś boska:D)
Do tego trzeba co najmniej trzech zgranych doswiadczonych jeźdźców zdecydowanych na przeprawówkę przez 24godz i odpowiednia motywacja.
Za samo pokazanie komuś czy ja to przejade czy nie (mam to w d...)
Natomiast jeśli jest jakaś nagroda główna/zakład to chętnie podejmuje wyzwanie, oczywiście wcześniej oceniając swoje siły na zamiary. Nie jestem kozak, wczesniej wszystko analizuje, stąd nie zaskakują mnie warunki.

pozdr. Do zobaczenia, myślę że w cieplejszej atmosferze:)

wolly 05.08.2011 21:54

Zbyszek ,dopisuje do listy zrobimy to tylko w grę wchodzi dopiero wrzesień w tamtym roku było podobnie(jakoś Ci co przejechali prawie całą trasę nie stękali) tylko jakieś mniejsze ciśnienie było ,niestety teraz co drugi to prawie Teddy B :) i chyba potrzeba odreagowania wyzwala nadmiar ciśnienia.
Ostatnio jest trend na imprezach czym trudniej tym lepiej i tak jest wszędzie BMW, AT ,4x4 itd .nakręcacie najpierw organizatorów , którzy stają na głowie żeby było ok i starają się sprostać wymaganiom klienta . Z tego co widziałem chłopaki jechali trasę przed imprezą i chyba każdy co oglądał foty musiał się liczyć ze jak popada chociaż jeden dzień to będzie LIPA to są GÓRY . I napisze jeszcze raz do znudzenia AT jest enduro turystyczne i waży ponad 200kg sprzęt raczej nie w taki teren i w warunki pogodowe ale kto bogatemu zabroni; pewnie za jakiś czas będą tematy mam krzywe koło, umarło łożysko itd najważniejsze że nie było strat w ludziach

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:57.