![]() |
Cytat:
Pytanie czy wejdą pomiędzy już mocno upchane bebechy tripa. |
jeżeli już zakupie, to jak pisałem, zamontuję w sposób umożliwiający łatwy demontaż. w sumie nie musi działać nos stop. dobry pomysł to włączenie w gniazdo zapalniczki.
|
Cytat:
ale Twoje posty podsuwają mi jeszcze jeden pomysł - prosty w realizacji przełącznik źródła, który pozwala na zmianę źródła prądu do mierzenia: poz.1 - instalacja moto - stały pomiar w moim moto. poz 2 - wtyk zapalniczki z 3-4 metrowym przewodem - możliwość sprawdzenia ładowania w innym pojeździe i jednoczesna funkcja "wyłącz".:D. Raf |
miałem na myśli możliwość szybkiego demontażu. najlepsze jak dla mnie rozwiązania to krokodylki lub gniazdo. ewentualnie na zwykłe złączki samochodowe tak aby było to rozpinane.
|
1 Załącznik(ów)
Cytat:
|
To ja trochę nie rozumiem tego urządzenia. Włączyłeś światła to powinna palić się powiedzmy jedna kontrolka, a nie wszystkie zielone. No może powiedzmy dwie (napiecie pomiedzy 12 a 12,5).
To teraz w jaki sposób ocenić napięcie w instalacji? jest 12V czy może 13,6, a może 14,5? |
Jak już wcześnej pisałem tak też zrobiłem i kupiłem to:
http://cgi.ebay.co.uk/Digital-Voltme...d=p3286.c0.m14 Cena trochę wysoka ale spisuje się rewelacyjnie. Teraz chodzi u mnie w samochodzi bo mi regulator szwankuje i na bierząco kontroluję napięcie ładowania. Dla mnie rewelka, wielkośc w sam raz i bez kombinacji a w razie awarii moze posłużyć jako "kontrolka" (wskaże czy jest napiecia na kablu albo w kablu jak kto woli) |
skoro bez swiateł paliła sie czerwona...a po ich włączeniu zielone ...to chyba wszystko OK ??
Ja docelowo zastanawiam się na wymiana wszystkich zaróweczek na diody. Kolega tak powymienial w Varadero i stwierdził pomiarami ze pobór prądu zmalał. Nie znam sie na pradach ale może ktoś napisałby JAKI JEST PRAWIDŁOWY przedział V w Africe? Ze światłami krótkimi , długimi , bez świateł. |
Wszystko masz w Haynesie, nie bądź leń.
|
Diody to troche wiejski tjuning.
To wszystko ktoś obliczył, i ja jest sprawne zrobili milion km. Im mniejszy prunt tym bardziej grzeje się regler, a nie wiem czy on to tak lubi :) |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:00. |