![]() |
Jeszcze jedno - olej wymieniać Jesienią i nie zostawiać przepalonego syfu w silniku na zimę.
|
Cytat:
|
jestem po testach innego oleju niż zaleca producent i w dużym skrócie...
pacjent CRF1000 2016 DCT, zastosowany olej Motul 7100 5W40 plusy + wyraźnie cichsza praca silnika niż Motul 7100 10W30 + DCT zauważalnie bardziej miekko zmienia biegi minsy + brak Uwagi olej 5W40 ma bardzo zbliżone parametry w 40.st C ale nieco większą lepkość w 100st.C, poniżej 0st.C o ile to kogoś interesuje także jego płynność jest "lepsza" |
A co myślicie o oryginalnym japońskim oleju Hondy 10w30 sprzedawanym w serwisie?
|
Cytat:
|
160zł za 4 litry, czyli nie aż tak drogo...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja zmieniłem na motula 7100 10W30 i wszystko gra. Nie oszukujmy się jak coś nie gra, to jak nie wyczujesz tego na sprzęgle albo skrzyni to dowiesz się dopiero po długim przebiegu że coś nie grało. Po to są normy żeby klient wiedział czy dany olej nadaje sie czy nie. Reszta to magia...
|
a od kiedy to honda oleje produkuje :D
kiedyś przez wiele wiele lat honda i Motul szli razem... nawet nie słyszałbym o takiej marce gdyby nie honda BMW dawniej zalecało oleje Castrol YAMAHA Aral Suzuki chyba Elf'a ale nie pamiętam dokładnie Kawasaki też coś tam... a teraz wszyscy zaczęli produkować własne oleje... nie bądźmy naiwni. |
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 15:18. |