![]() |
Czyli zdjęcie z avatara to nie jest Twój prawdziwy wygląd?:)
|
Kiedyś jak go poznałem to tak właśnie wyglądał ale żonka go już ucywilizowała 😉
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka |
To jest zdjęcie z wieczoru kawalerskiego.
|
1 Załącznik(ów)
Załącznik 88447
Myślałem że uda mi się przetestować mocowanie wysokiego błotnika w warunkach bojowych, jednak jest jeden błąd który muszę poprawić i nici z tego, zamontowałem ori. Co do pojedynczego hamulca to będzie testowany, z mniejszą pompą bez problemu blokuje koło, tzn. hamowanie awaryjne ze 120 uruchamia abs. Co do wad to przy ostrym hamowaniu delikatnie czuć że skręca kierowiną w prawo, w ktm tego nie było, tam są grubsze lagi i ośka. W NAT to jednak wszystko bardziej elastyczne ma być. Zobaczymy w normalnym użytkowaniu i w offie. |
Jaka ona pikna...:)
|
1 Załącznik(ów)
Załącznik 88507
Zrobiłem 400 km asfaltem i ponad 150 szutrami i offem w weekend z pojedynczą tarczą z czego 150km w dwie osoby i wciąż żyję. Na początku przeszkadało mi lekkie skręcanie kierownicy przy b.ostrym hamowanu jednak szybko przywykłem i nie zwracm na to uwagi. Siła hamowania jest b.dobra i spokojnie zatrzymuje moto nawet w dwie osoby, niestety pompa od cb500x jest za mała bo jest pod zacisk dwutłoczkowy a afra ma 4 na zacisku więc trzeba użyć większej siły a ja przyzwyczajony hamować 1-2 palcami. W offie taki układ za to sprawdza się super jest ekstra dozowalny. Cały weekend przejeżdziłem z wyciągniętym bezpiecznikiem od ABS i TC piękna sprawa, polecam jak ktoś chce pojeżdzić poza mokrym asfaltem, bo jedynie wtedy odnajduje sens ABSu. Na razie wracam do szosówek i dwóch tarcz bo szykuje się wyjazd na boże ciało gdzieś dalej. Po wakacjach z babą wracam do pojedynczej tarczy tylko muszę wyszukać inną pompę, może od 690 duke albo smc? |
i tak biała babka najładniejsza ;)
|
Biała babka dawała czadu.. na rajd przyjechała roz*&%bana a ukończyła roz%$&urwiona:bow:
|
Czy te lekkie skręcenie kiery przy ostrym hamowaniu nie spowoduje uślizgu namolnym asfalcie? Inny jest uślizg przy dwóch tarczach a inny gdy wektory się rozjeżdżają.
|
To nie jest skręcenie koła tylko lagi lekką się gną przez to czuć to na kierownicy, ja to czuję kuzyn się przejechał i mówi że pier*ole że on nic nie czuje.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:59. |