Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Rama, zawieszenia, napęd (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=244)
-   -   Wymiana lub Upgrade zawieszenia w NAT.. dyskusja (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32409)

madafakinges 08.02.2019 13:50

Chłopaki na forum suzuki dr dorabiali i wszyscy zadowoleni.

mdxmd 08.02.2019 14:12

www.sprezyny24.pl trzeba podać wszystkie parametry i dorobią, ale aby zwiększyć nośność trzeba także dać większą grubość więc zmieniają się obsadzenia sprężyny i trzeba do wszystko uwzględnić bo może później nie pasować.... może ktoś to już przerabiał i ma gotowe wymiany np z willbera ohlins'a itd... chodzi o sprężynę do ori amortyzatora.

kristoch 08.02.2019 14:20

A właśnie miałem wysyłać amor do sanczeza. Dzięki za ostrzeżenie.
Kupiłem też sprężynę Hyperpro, tę niby o 2cm podnoszącą ale jeszcze jej nie zamontowałem. Sam nie wiem czy dobrze zrobiłem bo mi zależy na utwardzeniu tyłu, a nie podniesieniu moto. Wydawało mi się, ze na jedno wyjdzie jak będzie pracować bardzie skompresowana to właśnie utwardzi a wysokość zostanie jak ori.
Sprawdzę wieczorem jej długość nominalną.

ex1 08.02.2019 14:30

Cytat:

Napisał kristoch (Post 623513)
A właśnie miałem wysyłać amor do sanczeza. Dzięki za ostrzeżenie.
Kupiłem też sprężynę Hyperpro, tę niby o 2cm podnoszącą ale jeszcze jej nie zamontowałem. Sam nie wiem czy dobrze zrobiłem bo mi zależy na utwardzeniu tyłu, a nie podniesieniu moto. Wydawało mi się, ze na jedno wyjdzie jak będzie pracować bardzie skompresowana to właśnie utwardzi a wysokość zostanie jak ori.
Sprawdzę wieczorem jej długość nominalną.

ok. daj znać..
dziś.tak tylko powierzchownie pomierzyłem sprężynę tylną
wyszło mi 230 długość i ok 60 w środku

PawelM. 08.02.2019 15:16

Sanchezi mają teraz sajgon z racji remontu, zmian, porządków po ojcu bo dalej wielu rzeczy nie wiedzą gdzie co i jak bo ojciec ze wszystkimi był na gębę. Myślę że to kwestia dużej ilości pracy i zakręcenia więc nie ma co się zrażać

madafakinges 08.02.2019 15:31

Paweł postaw się na moim miejscu... szczerze nie zraziłbyś się?
Absolutnie nie chodzi mi o czas realizacji to nie problem dla mnie.

edit
Nie dawało mi to spokoju, zadzwoniłem do nich i grzecznie mówie, że mi to nie pasuje itp.
Kazał odesłać amor i powiedział że wymieni mi to na swój koszt.

Więc myślę że sprawa zamknięta.

mdxmd 08.02.2019 17:40

i wszystko wróciło na swoje miejsce :D

jeszcze zastanawiam się z tym tylnym amorkiem, 75Kg + 55kg pasażerka + bagaże czy jest sens to modyfikować.... nie miałem jeszcze okazji w takim zestawieniu jeździć bo motocykl świeżo kupiony... ale po tym co piszecie to wygląda na to iż nie ma sensu czekać do sezonu aby się o tym przekonać.

miotacztruskawek 08.02.2019 18:00

Cytat:

Napisał madafakinges (Post 623523)
Nie dawało mi to spokoju, zadzwoniłem do nich i grzecznie mówie, że mi to nie pasuje itp.
Kazał odesłać amor i powiedział że wymieni mi to na swój koszt.

I dobrze zrobiłeś... Mi Wilbers chyba miesiąc po regeneracji puścił olej, bo właśnie uszczelniacza nie wymienili. Ale Jak to powiedział Motodiabeł "na własną zgubę go nie wymieniłem, bo wyglądał ok" i zrobił to na swój koszt...

PawelM. 08.02.2019 19:40

Mada jestem jak najbardziej za bo czytając to nie mam wrażenia, że wyolbrzymiasz tylko, że chłopaki nie dopilnowali czegoś co mogli lub powinni. Fajnie że poprawia i zakończy się ok

Cezarus 08.02.2019 22:00

Mada nie wyolbrzymia .....miałem przebój z Sanchezem z serwisem mojego Hyperpro i było dokładnie tak jak u Mady czyli bez gwarancji , faktury i do tego po dwóch dniach w offie w Albanii wylał mi się . Po serwisie w fabryce w Hollandii (ponad 2 razy taniej niż u Sanczeza) amortyzator pracuje jak nowy od 1,5 roku bezawaryjnie.

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:11.