Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   CRF 1000 L (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=170)
-   -   Zakup CRF 1000 (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=32841)

szelas 03.12.2018 20:05

Cytat:

Napisał Grzegorz Dąbas (Post 614149)
Witam serdecznie mam zamiar nabyć NAT .Mam dylemat Wybrać z Dct czy manual a może dołożyć do wersji Adventure {mam 182cm i nie wiem czy nie bedzie za duża} odbyłem juz jazdę testową z dct i fajnie mi się jedziło.Może macie jakieś rady ?chętnie wysłucham

Jak masz wątpliwości po przeczytaniu forum, to jedyna rada jaką mam - wypożycz na kilka dni NAT (manual, DCT), NATAS (manual lub DCT) i sam podejmij decyzję - ja tak zrobiłem i kupiłem NAT z DCT - jutro jadę ją zarejestrować :)

myku 03.12.2018 20:20

Cytat:

Napisał Grzegorz Dąbas (Post 614149)
Witam serdecznie mam zamiar nabyć NAT .Mam dylemat Wybrać z Dct czy manual a może dołożyć do wersji Adventure {mam 182cm i nie wiem czy nie bedzie za duża} odbyłem juz jazdę testową z dct i fajnie mi się jedziło.Może macie jakieś rady ?chętnie wysłucham

To bardzo indywidualna decyzja.Ja mam z DCT ale manualem też fajnie nawet bardzo fajnie mi się jeździło(2000km). Czy zwykła, czy ATAS...? Ja mam 185cm i mojej zwyklej nie zamienilbym na ATAS. Jest poręczna i bardziej pasuje mi do tego co chce nią robić. Nie spiesz sie i pojeździć wszystkimi wariantem.

ex1 03.12.2018 20:40

ja mam NAT z DCT i uwielbiam automat.. zarówno w terenie jak i na szosie..
mam 187cm.. I najbardziej bym chciał ADV S :)z DCT :D

guenvyhar 03.12.2018 22:34

W piątek odebrałem z swoją ATAS DCT, mam 183 cm wzrostu i na obniżonej o 2 cm kanapie (90 cm) mam obie stopy prawie płasko na ziemi (pięty 1-2 cm nad podłożem). Zbiornik paliwa dla mnie przemawia za ATAS.

king3 04.03.2019 22:04

Panowie,
Podepne się pod wątek,
Taki temat, rozglądam sie za nową Afryką, znalazłem coś takiego:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...tml#bf9996de29
Wydaje się być wszystko ok. Mam jednak taki pytanie:
sprzedawca twierdzi iż moto ma ksiązke serwisową w wersji elektronicznej (prawdopodobnie, poniewaz papiery jeszcze nie doszły z moto, jeśli takowe są), jakie są możliwości sprawdzenia historii serwisowej moto ? Mam numer VIN, ale na infolinii Honda Moto Poland, miły pan, łamaną polszczyzną poinformowal mnie, ze takie informacje moge otrzymac we Włoszech (pochodzenie moto) trochę u mnie słabo z włoskim :). Jest jakaś mozliwosc sprawdzenia tej historii serwisowej ? Ma ktoś jakies doswiadzczenie w tym temacie ?
Z góry dziękuję za pomoc.

jeszcze jedno: mam skany jakis dwóch dokumentów, ale po włosku - jeden to scheda di valutazione motoveicolo uisato a drugi to jakis dokument z włoch Euro tax, wszystko po włosku, google translator nie bardzo dziala z tym, może ktoś jest biegły w tej włoskiej mowie :)

Dowiedzialem się, ze jednak nie da rady sprawdzic w Polsce historii serwisowej Hondy z Włoch, tylko ASO gdzie było serwisowane moto, chociaz z drugiej strony jeśli moto jest jeszcze na gwarancji to jak oni weryfikują przeglądy w Polsce i wszelkie akcje serwisowe jeśli moto jest z innego kraju UE ?

mdxmd 06.03.2019 00:37

ja kupiłem moto z Francji, dotarłem do poprzedniego właściciela i poprosiłem o historię serwisu jeżeli takowa istnieje.. jakie był moje zdziwienie, kiedy się odezwał i przesłał mi wszystkie faktury z hondy z wszystkich lat i przeglądów... książki serwisowej nie ma ale jej wartość i tak jest mizerna w porównaniu do faktur.... przy okazji dowiedziałem się, że dbał o moto i mogę bezpiecznie nim jeździć, dostałem także zaproszenie do odwiedzin gdybym się wybierał w jego okolice :) kompletnie nie spodziewałem się takiej reakcji :)

king3 06.03.2019 08:32

Tak, własnie tym tropem probuję iść, mam jakies namiary, zobaczymy czy właściciel będzie równie pomocny jak w Twoim przypadku:)

mdxmd 06.03.2019 09:11

Cytat:

Napisał king3 (Post 627157)
Tak, własnie tym tropem probuję iść, mam jakies namiary, zobaczymy czy właściciel będzie równie pomocny jak w Twoim przypadku:)

poprzedni motocykl kupiłem właśnie w Motoszoł, przy okazji różnych prac rozbierałem go niemal w całości i nie znalazłem jakiegoś kombinowania ew. zostało wszystko robione b.profesjonalnie motocykl także z Włoch ale przebieg był większy bo ponad 70.000. W przypadku handlarzy każdy przypadek trzeba traktować indywidualnie... wiadomo, że musi być coś aby się opłacało :) kwestia jak ktoś to ogarnie aby jeździło... zresztą przy tym budżecie to zastanów się czy nie kupić nowy motocykl częściowo na raty i będziesz spał spokojnie przez następne X lat.

Mafrika 06.03.2019 23:27

Cytat:

Napisał king3 (Post 626949)
Panowie,
Podepne się pod wątek,
Taki temat, rozglądam sie za nową Afryką, znalazłem coś takiego:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...tml#bf9996de29
Wydaje się być wszystko ok.

I kupiłeś to moto? Udało Ci się wyjaśnić coś więcej z książką serwisową?

king3 07.03.2019 20:23

a tam, guzik. Telefon, ktory miałem okazał sie telefonem do mammy własciciela :), ma przekazac moje zapytanie o historię serwisową. Tak jak napisalem wczesniej, odpowiedz z Hondy Polska - tylko w kraju pochodzenia motora mozna takie info uzyskac. Zakup ? Mierzymy się z moto :)

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:39.