![]() |
Cytat:
Nie było tak źle ... Swoją drogą kiedy z Waszej wiedzy Honda Polska ma wiedzę o tym problemie? |
Od kiedy Honda Polska wie - trudno powiedziec. Na zagranicznych forach znalem opisy problemu z 2018 roku (nie brac tego za pewnik, do weryfikacji) z informacja o procedurze naprawczej lokalnych dealerow obejmujacej m.in: plukanie zbiornika, wymiane wtryskow i pompy. Jaki dokladnie byl zakres zalezalo od dealera, niektorzy narzekali ze w ich wypadku konczylo sie na plukaniu.
|
Podobno użytkownicy w PL mają być wzywani od lutego. Poczekajmy co będzie. Być może jeśli będzie gremialne walenie w CH... to może wtedy powinniśmy zebrać się do kupy i zrobić pozew zbiorowy?
|
Na OLX jest nawet dostepny jeden taki...
szkoda ze na pewno wadliwy. https://www.olx.pl/oferta/zbiornik-p...tml#392edee125 |
1 Załącznik(ów)
W końcu ściągnęłam zbiornik i wymontowalem pompę paliwa
Filtr wstępny miał na sobie pastę cynkową Widoczne spawy wewnątrz zbiornika wskazywały na to że już prawie wszystko odpadło Filtr paliwa właściwy (zamknięty w obudowie ) Był też zasyfiony Wyczyściłem wszystko na ile mogłem i poskładałem Teraz będę czekał na akcję serwisowa od Hondy |
6 Załącznik(ów)
Zdjęcia.
Nie mogłem edytować Dałem nowy post |
Przecie to masakra.:mad:
Nie mogli z plastiku zrobić tak jak KTM czy BMW ? |
Może i mogli. Ciekawe że baniak 18 litrów nie ma tego problemu. Tylko te cysterny spieprzyli. Znaczy ktoś spieprzył bo to pewnie zlecają.
|
Powiedzą ,ze grzebane i gwarancja nie przysługuje hehe
|
Cytat:
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:38. |