![]() |
podłącz przez przekaźnik do stacyjki albo do świateł postojowych i będzie działać - bez stresu, że nie zadziała. Ja podpiąłem pod światła (oczywiście przez przekaźnik) i manetki wyłączają się gdy wyłączę światła i gdy zgaszę motocykl kluczykiem.
|
majki: pewnie bylo tak ze napiecie spadlo do tych 11,5V i sie wylaczyly ale po chwili wzroslo ponownie (jest to normalne) i sie wlaczyly ponownie i tak kilka razy ;)
Podlacz przez przekaznik pod + po stacyjce. |
W tematach prądowych jestem kompletnym laikiem i z związku z tym liczę na Waszą pomoc. Też mam podłączone manetki bezpośrednio pod ako a że stary już jestem z pamięcią krucho, nie zawsze pamiętam o wyłączeniu manetek.
Rozwiązaniem jest, podłączenie pod stacyjkę za pomocą przekaźnika. No właśnie, jaki to powinien być przekaźnik? |
Nie wgłębiałem się w specyfikację, ale raczej 30A wystarczy, więc może być np taki http://moto.allegro.pl/przekaznik-sa...279118362.html
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja mam takie same manety i sprawdzałem działanie przekaźnika. U mnie rozłącza prawidłowo to jest jak napięcie spadnie poniżej 11,5 V to manety wyłączały się na stałe. Sprawdziłem to przez włączenie manetek na 100% i pozostawienie motocykla na światłach co przyspieszyło pustoszenie aku z prądów Pozdro |
Cytat:
85 - do plusa po stacyjce 86 - do masy 30 - do plusa aku 87 - do zasilania manetek 87a - zaizolowac |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
---edit---- Alpak już napisał wszystko jak należy ;) |
Alpak, ArtusS dzięki wielkie, wiedziałem, że na Was mozna zawsze liczyć :Thumbs_Up:
|
hmm.. dzis takie kupilem od kolegi.. nowe... za 150 zl... zobaczymy jak sie spisza po zalozeniu...
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:16. |