Africa Twin Forum - POLAND

Africa Twin Forum - POLAND (http://africatwin.com.pl/index.php)
-   Hardware (http://africatwin.com.pl/forumdisplay.php?f=113)
-   -   Lark FreeBird 35AT (http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=9724)

Sławekk 06.09.2011 15:20

tak pod klapką - karta micro SD ( podobnie jak w telefonach kom.)

Wystarczy skopiować na kartę i odpalic IGO.exe - wystartuje

Odnajdujemy plik z mapami - i tam możemy doklejać lub podmieniać bez problemów mapy

Pils 06.09.2011 16:08

Czy do Larka 35AT jest dołączana karta czy trzeba dokupić?
Odkręciłem klapkę i ZONK nie mam karty?
Jaką kartę najlepiej dokupić? (Propozycja z allegro)

zombi 06.09.2011 16:55

Kartę musisz dokupić - najlepiej jak największą :)
U mnie działa SDHC

Pils 06.09.2011 19:38

Dokupiłem i laptop dalej nie widzi jej w nawigacji :-(

MłodyUć 06.09.2011 20:03

Mój lark znowu idzie do serwisu z tej samej przyczyny... No,ale cóż do 3 razy sztuka :mur:

zombi 06.09.2011 20:23

Cytat:

Napisał Michał_P (Post 194972)
Mój lark znowu idzie do serwisu z tej samej przyczyny... No,ale cóż do 3 razy sztuka :mur:

Ja na swoja długo czekałem, aż wróci z serwisu. Dostałem nowy egzemplarz i zrobiłem koło 3kkm. W tym czasie z wad to poodkręcały mi się śrubki :( . Już ktoś o tym pisał - pewnie trzeba od razu na klej wkręcać.

Pils 06.09.2011 20:32

Cytat:

Napisał zombi (Post 194977)
Ja na swoja długo czekałem, aż wróci z serwisu. Dostałem nowy egzemplarz i zrobiłem koło 3kkm. W tym czasie z wad to poodkręcały mi się śrubki :( . Już ktoś o tym pisał - pewnie trzeba od razu na klej wkręcać.

Pierwszego Larka wymieniłem w dniu zakupu. Przyjechałem z Carrefoura do domu zacząłem ustawiać i nie działa ekran dotykowy na klawiaturze

Kisiel 06.09.2011 20:49

Heja,

Żeby widział kartę w Larku podłączonym do kompa, musisz w Larku zmienić ustawienia połączenia z kompem z ActiveSync na Mass Storage. Ale łatwiej będzie jak wyjmiesz kartę SD i podłączysz ją bezpośrednio do kompa, przez czytnik albo slot do kart, jeśli taki masz w kompie.
Mój Lark chodzi od nowości bez zająknięcia, kilka miesięcy i kilka tysięcy kilometrów.

MłodyUć 06.09.2011 21:28

Cytat:

Napisał zombi (Post 194977)

A mi ciule w Carrefourze nawet nie wymienili nawigacji tylko coś tam pogrzebali i tyle. Chyba, że wypieprzyli wszystko ze środka bo obudowa została ta sama... Zobaczymy co teraz "Czarusie" wymyślą. A co do śrubek to nawet ja pisałem - klej załatwił sprawę. Tylko to czekanie...:vis:

Pils 07.09.2011 00:24

Coś ruszyło. tzn. Kartę micro SD włożyłem do telefonu Nokia E71 zgrałem z laptopa igo8 z podmienionymi mapami i innymi plikami w katalogu content. Przełożyłem kartę do Larka zmieniłem w ustawieniach na włączanie navi z karty micro SD i odpaliło. Tylko zupełnie nie mogę się odnaleźć w menu IGO8. Czy jest jakaś instrukcja i przewodnik po tej nawigacji. Np jak ustawić Dom i jak zaplanować trasę. Copernicus zainstalowany w oryginale jest intuicyjny w porównaniu do IGO, Garmin XT też nie stwarzał problemów intuicyjnych. AAAAAAA jeszcze nie sprawdzałem czy widzi satelity

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:36.