![]() |
Cytat:
|
Jak coś miałeś podpięte pod baterię to sterownik nic nie zrobi. Bezpiecznik może zadziałać jak zasilanie idzie przez niego.
|
Cytat:
|
Widzę , ze kolejny na Słowenii, moja awaria to pikuś
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...40a573e673.png |
W modelach EXC gdzieś od 2014 roku w górę koło napędu pompy olejowej jest z gównianego chińskiego plastiku, nie musze chyba pisać co się dzieje jak te gówniane ząbki się wytrą, a kontrolki ciśnienia oczywiście nie ma, więc Kurwa Twoja Mać .
|
1 Załącznik(ów)
Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać i zrobiłem mema z tej okazji :D
|
Lektura tego wątku trochę mnie pociesza po zakupie BMW :) w motopompie na szczęście awaria silnika jakakolwiek to ostatnie czego się obawiam
Niemniej nadal uważam 990ADV za najładniejszy motocykl ever, tyle że dla odpowiedniego rajdera. Dla mnie klimat oddawania mocy w AT, DL czy motopompie bardziej odpowiada. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak chcecie żeby było bezawaryjnie i nudno to polecam Varadero 1000.
Miałem 10lat i kompletnie nic się tam nie działo. |
Cytat:
|
Ja odzyskałem radość z jazdy…..
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie ma obecnie bezawaryjnych motocykli i w nowym 1250 potrafi się skrzynia rozsypać.
Wg mnie jak się ciagle pałuje powyżej 12 tys, to zużycie może być szybsze |
Cytat:
Ps. Viadrem zrobiłem ok. 100kkm tym po 2007 roku i tylko tylny amor się obsrał. Tdm jeżdził niski koleżka z kobitą nie słyszałem żeby coś tam się obsrało a devilem koleżka solo i też nie narzekał. |
1 Załącznik(ów)
Cytat:
Załącznik 116121 Ja, po 13 latach na Afryce jeszcze się nie odważyłem na tryb sport |
Do takich zabaw solo to mam fe501, chce zmienić kibel z kierownicą (Kymco xciting 500i) na coś właśnie żeby z kobitką pierdnąć się na plyndza w góry lub na rybkę nad morze i wrócić. Mam 183/82 do olbrzymów nie należę ale kopyta dlugie i na cbf 1000 po 300km kolana już nie chciały się prostować...
|
Ja mam 185 i też długie kulasy. Po tych kilkuset kilometrach, które do tej pory zrobiłem wydaje mi się, że Kat ma trochę zbyt wysoko i zbyt cofnięte podnóżki dla długonogich, co w dłuższych trasach może być uciążliwe... na szczęście ja się już wyleczyłem z długich tras ;)
|
KTM i Husqa nie były projektowane do jazdy na dupie... Mam kanapę od Mistrza Zeta i podwyższoną kierownicę a i tak na zadku siadam jak już na prawdę muszę. Dlatego szukam kanapowca, żeby z żoną na siedząco po asfalcie trochę pogonić
|
Cytat:
To prawda. Dlatego napisałem o nudzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
Garbaty, jeśli Twoja kobita ma więcej niż 1,6m to już wiesz co kupić. 1000 kilosów viadrem z kobitą to żaden wyczyn.:)
Ps. Z tym 1,6m chodzi o to, że kobita kolegi 1,55 ledwo dostawała do podnóżek. :D Najlepiej się przymierzyć, ja mam 1,81 i git było. |
Panie, nawet 164 się uzbiera, chyba że koleżanki pytają to 168 będzie prawie 1,7m ;) do hondy mam słabość od zawsze, najmilsze wspomnienia, tdm mi się podoba w kwestii spalania bo viadro widzę wg statystyk żłobie jak smok... będę się przymierzał. Viadro ma znajomy znajomego, TDMa do przymiarki trochę trudniej będzie znaleźć.
|
Cytat:
Prosto temu zaradzić , zdjąć gumy i założyć obniżone podnóżki , 2 cm można urwać |
Cytat:
Mnie starczyły 3 miesiące, teraz nawet w deszczu rzadko przełączam na tryb road czy rain. Ruch manetki jest mniejszy, nadgarstek się mniej męczy, wystarczy opanować precyzyjne ruchy nadgarstkiem |
Cytat:
|
Cytat:
Przy 225km/h zaczyna lekko bujać czy to normalne?:-) ps. Ready to race oczywiście-) na niemieckich autostradach.... |
Cytat:
Taki żarcik wszyscy znający model wiedzą że przy 200 należy już piątkę wrzucić :D |
hyhyyhy szukałem wyższych
ps. a i wyłączyłem te piździelstwa co migajo na czerwono na obrotomierzu:-) |
Niepotrzebnie, to wskaźnik, że dobrze jedziesz. Ma mrygać
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Po przesiadce z BMW została mi lamerska przypadłość zapominam wyłączać kierunku.BMW robiło to za mnie a to chyba juz wiek bo na AT nie miałem tego problemu.Czy poza zamontowaniem sygnału bo słyszałem o tym patencie, macie jakieś swoje patenty na to?
Problem śmieszny ale niebezpiecznyâŚ. Ps.Obwieszenie kokpitu nawigacjami tez nie pomaga |
Wady i zalety Big Twins od KTM-a 1090/1190/1290
Jest taka firma w Sloweni co robi elektroniczne pudełko wyłączające migacze po wykonaniu skrętu
https://www.louis.eu/artikel/smart-turn-system-2nd-generation-automatic-turn-signal-cancelling/10031140 |
Cytat:
|
A ja na odwrót - już ileś razy wystawiam kciuk w beemce żeby wyłączyć kierunek, patrzę a tu już się sam wyłączył:)
nawet to niegłupie :Thumbs_Up: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Wady i zalety Big Twins od KTM-a 1090/1190/1290
Tylko do 2016? Potem zrezygnowali?
150 m i 10 sek to panie przepaść , 3 skrzyżowania można minąć |
Cytat:
|
Cytat:
|
To ja mam inne pytanie.
Poprzedni właściciel wymontował klakson przez problem z "General failure". Ja jednak wolałbym go mieć, choćby po to żeby strąbić Calgona za niewyłączony migacz. Co trzeba zrobić, jak go podpiąć żeby klakson działał a Kat jechał bez błędów? |
Na pewno jest jakiś "KTM klakson kit (KKK)" więc szykuj kasiorę i go montuj :) ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Reasumując czy jeśli mam ktm 2013 to posiada ten system (tylko nie umiem go aktywować)i nie muszę dokupować 😄systemu atir za 169 zł czy jednak muszę pruć znowu hajs?
|
Według mnie musisz aktywować w serwisie. Tylko zastanów się czy tego potrzebujesz :).
|
U mnie klakson nie działa w ogóle , a nie mam GF, za to airbomb wydajnie ostrzega innych o niewyłączonym migaczu
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:10. |