![]() |
|
To nie chodzi o bezczelność czy jakiś brak kultury. Importer kupuje towar od producenta (Honda) i jeśli przez 2-3 msc wzrosnie jeszcze bardziej kurs euro lub dolara, fracht i inne nieprzewidziane opłaty to niestety musi to przerzucić na klienta końcowego. Do interesu dopłacać nie będzie.
|
Jeżeli bym się umówił na konkretną kwotę, i obie strony by ją zaakceptowały no to sory ... ja nie byłbym zadowolony z podwyżki np. 1000 zł bo tak.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Drodzy TOMADYNA i sysiek300. Tak to niestety wygląda, oczywiście ze jest możliwość zmiany ceny zależy jak umowa do zamówienia wygląda. Wiecie, że zamawiając obecnie mercedesa informują, że cena może być wyższa w momencie odbioru nawet o 6%?
Rezerwując mieszkanie deweloperzy często rozwiązują umowy, żeby nie dopłacać do interesu przez rosnące koszty budowy. Przy sprzedaży atrakcyjnych nieruchomości ludzie potrafią się.licytowac kto da więcej. Obecnie czekam na BMW i jeśli nie wyrobią się do końca roku i auto wyjedzie z fabryki jako 2022 to możliwe, że będą mnie chcieli dokasować. Jak odmówię to w 5 min znajdą chętnego na to auto :). W maju zamawiałem wiązary na budowę. Po 2 tygodniach dzwonią do mnie, że musze dopłacić 25%, albo mogę zrezygnować bo drewno tak nagle podrożało. Witamy w nowej rzeczywistości. Sorki za oftop, ale to apropos Hondy ;) |
Cytat:
|
Trzeba zapłacić pełną kwotę wtedy mnie ma gadki O......
|
Cytat:
|
Cytat:
Przy odbiorze zapłaciłam tyle ile uzgodniłam przy zapisywaniu i zaliczkowaniu. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
To nie wiem co Warszawa odwala. Nie wyssałem sobie tego z palca tylko opisuję to o czym mnie poinformowano min. w jednym z największych, jak nie największym salonie w Polsce Honda Plaza. TOMADYNA nie rób ze mnie wariata. Chyba życia nie znasz jak uważasz że kwota z zamówienia nie może się zmienić. Co innego jak zamawiasz i czekasz na przesunięcie towaru pomiędzy salonami tydzień, a jak czekasz na motocykl, który ma przyjechać od producenta za kilka miesięcy. Jeżeliby się zamawiało konkretną sztukę i byłby na fakturze zaliczkowej wpisany numer Vin tego motocykla to oczywiście że cena powinna być bez zmian, ale jak salon sam nie wie kiedy, bo są duże opóźnienia i w jakich pieniądzach dostanie motocykl to na logikę wiadomo że jak poniesie większe koszty to może to zrzucić na kupującego.
|
Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:26. |
|